Κινέζοι αξιωματούχοι προειδοποιούν για περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα το 2023

Κλιματική αλλαγή, ακρσία καιρικά φαινόμενα, Κίνα,

«Επί του παρόντος, η υπερθέρμανση του πλανήτη επιταχύνεται... και υπό τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής, το σύστημα του κλίματος γίνεται ολοένα και πιο ασταθές», δήλωσε ο Σονγκ Σανγιούν, εκπρόσωπος της Κινεζικής Μετεωρολογικής Διοίκησης...

Κινέζοι αξιωματούχοι απευθύνουν προειδοποιήσεις προς επαρχίες της χώρας να ετοιμάζονται για περισσότερο ακραία καιρικά φαινόμενα φέτος ύστερα από τις θερμοκρασίες ρεκόρ και τη μακρά σε διάρκεια ξηρασία που προκάλεσε χάος στην ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας και προβλήματα στη συγκομιδή του περυσινού καλοκαιριού.

Οι νότιες περιοχές της Κίνας χρειάζεται να είναι έτοιμες για περισσότερες υψηλές θερμοκρασίες και να διασφαλίσουν ότι υπάρχει επαρκής προμήθεια ενέργειας για να καλυφθεί η υψηλή θερινή ζήτηση, ενώ οι βόρειες περιοχές χρειάζεται να ετοιμαστούν για μεγάλες πλημμύρες, δήλωσε ο Σονγκ Σανγιούν, εκπρόσωπος της Κινεζικής Μετεωρολογικής Διοίκησης σε σημερινή ενημέρωση.

«Επί του παρόντος, η υπερθέρμανση του πλανήτη επιταχύνεται... και υπό τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής, το σύστημα του κλίματος γίνεται ολοένα και πιο ασταθές», δήλωσε ο Σονγκ.

Η Κίνα επλήγη πέρυσι τον Ιούνιο από κύμα καύσωνα που διήρκησε πάνω από 70 ημέρες, πλήττοντας τη συγκομιδή, προκαλώντας ξήρανση λιμνών και ταμιευτήρων νερού καθώς και καταστροφικές δασικές πυρκαγιές σε όλη τη λεκάνη απορροής του ποταμού Γιανγκτσέ. Τον Αύγουστο, 267 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν τις υψηλότερες ιστορικά θερμοκρασίες τους.

Η σημαντική μείωση στις βροχοπτώσεις στις νοτιοδυτικές περιοχές Σετσουάν και Τσονγκίνγκ επίσης ανάγκασαν τις μονάδες υδροηλεκτρικής ενέργειας να περιορίσουν την παραγωγή τους. Οι τοπικές βιομηχανικές μονάδες αναγκάστηκαν να περιορίσουν τη λειτουργία τους ενώ επηρεάστηκε και η 
παροχή ηλεκτρισμού στις ανατολικές ακτές της χώρας.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου