59η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου 2023 / 17-19 Φεβρουαρίου '23


Η 59η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου (MSC) θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2023, στο ξενοδοχείο Bayerischer Hof του Μονάχου....

 Η 59η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου (MSC) θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2023, στο ξενοδοχείο Bayerischer Hof στο Μόναχο. Για τρεις ημέρες, το MSC 2023 θα προσφέρει και πάλι μια απαράμιλλη πλατφόρμα για συζητήσεις υψηλού επιπέδου σχετικά με τις βασικές προκλήσεις εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της εποχής μας. 

Σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη του ΡωσοΟυκρανικού πολέμου, η MSC 2023 θα προσφέρει επίσης την ευκαιρία να γίνει απολογισμός της συνοχής της συμμαχίας και της πολιτικής δέσμευσης στη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεδρίου, Κρίστοφ Χόυσγκεν, το κυρίαρχο θέμα της Διάσκεψης θα είναι η σύγκρουση στηο-Ουκρανικούν Ουκρανία και οι συνέπειές της. Εκτός από αυτό, σύμφωνα με τα λόγια του, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τη δομή της ευρωπαϊκής ασφάλειας, τις σχέσεις με τον «παγκόσμιο Νότο», την ενίσχυση των διατλαντικών δεσμών, τη γενική ασφάλεια και τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής ως τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Πολλές εκατοντάδες πολιτικοί από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 45 προέδρων και πρωθυπουργών, καθώς και περίπου 90 υπουργών, αναμένεται να λάβουν μέρος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπροσωπηθούν από την αντιπρόεδρο Kamala Harris και τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken. Επικεφαλής της γερμανικής αντιπροσωπείας, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών Υποθέσεων και Δράσης για το Κλίμα, Ρόμπερτ Χάμπεκ, της υπουργού Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ και του υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, θα είναι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι επίσης ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak, Διευθυντής του Γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (CCP) και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ Wang Yi, ο Φινλανδός πρόεδρος Sailu Niinisto, ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Ντούντα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μοχάμεντ αλ-Σουντάνι, ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ

 Ο Ζελένσκι άνοιξε τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου 

 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επίσης προγραμματιστεί να μιλήσει στην έναρξη της συνόδου κορυφής, όπως έκανε πέρυσι, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η ΡωσοΟυκρανική διένεξη.

Την ομιλία του Ζελένσκι θα ακολουθήσει ο Σολτς και άλλη μια ομιλία του Μακρόν για την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης. αρκετές συζητήσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τα κύρια θέματα του συνεδρίου. 

Στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου δεν έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος εκπρόσωποι της Ρωσικής κυβέρνησης και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου