"Κηδεία" του Πολιτισμού: Απεργία και νέα πορεία των καλλιτεχνών - Ζητούν από το ΣτΕ ακύρωση του Π.Δ. 85/2022

Καλλιτέχνες, απεργία, πορεία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κηδεία του πολιτισμού, ΣτΕ, ΠΔ 85/2022,

"Κηδεία" του πολιτισμού: Απεργία και νέα πορεία των καλλιτεχνών με πένθιμα εμβατήρια! – Εμφανίζονται διστακτικοί με την εξαγγελία Μητσοτάκη και περιμένουν να δουν διατυπωμένη τη σχετική ρύθμιση προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους για τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Νέα κινητοποίηση και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας προς το Σύνταγμα πραγματοποίησαν οι καλλιτέχνες, στο πλαίσιο της 24ώρης απεργίας τους, με κύριο αίτημα την απόσυρση τό ΠΔ 85/2022 για τις ειδικότητες των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Νωρίτερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος κατέθεσε αίτηση ακύρωσής του επίμαχου προεδρικού διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ πραγματοποίησε συμβολικά την «κηδεία» του Πολιτισμού.

Πορεία πραγματοποίησαν και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ώρης απεργίας των ηθοποιών σήμερα οι καλλιτέχνες. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι καλλιτέχνες είχαν μέσα στην εβδομάδα συνάντηση στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη , Άκη Σκέρτσο και τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Εξερχόμενοι από το Μαξίμου οι εκπρόσωποι των σωματείων και εκπαιδευτικών δραματικών σχολών εξέφρασαν επιφυλακτικότητα έως ότου λάβουν γραπτώς από το Μαξίμου όσα προέκυψαν από τις διαβουλεύσεις.

«Εάν υπάρχει σύγκλιση μένει να αποδειχτεί. Για εμάς δεν είναι θέμα παρεξήγησης, ότι δεν καταλάβαμε. Το θέμα είναι να καταλάβει και η απέναντι πλευρά ότι η παρεξήγηση είναι πρόβλημα. Δεν πρόκειται για παρεξήγηση νομικού ούτε λογοτεχνικού επιπέδου. Είναι προσβολή ηθική, αξιοπρέπειας και επαγγελματική που πρέπει να αποκατασταθεί έως το τέλος της εβδομάδας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΗ Άρης Λάσκος εξερχόμενος από το Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου