ΡΩΣΙΑ: Στη Μόσχα ο κορυφαίος κινέζος διπλωμάτης Ουάνγκ Γι για συνομιλίες σχετικά με την Ουκρανία

ΚΙΝΑ, ΡΩΣΙΑ, Ρωσο-Ουκρανικό, ειρηνευτικέ συνομιλίες, Ουάνγκ Γι,

Στήν πρώτη τραγική επέτειο του ξεσπάσματος του πολέμου στην Ουκρανία, (24/2/2022) Κίνα και Ρωσία φαίνεται να συσπειρώνονται για την ανεύρεση μιας ειρηνευτικής διεξόδου για να αντιμετωπίσουν την Αμερικανο-Νατοϊκή "παραφροσύνη" όπως αυτή εξελίσσεται στην Ρωσο-Ουκρανική διένεξη....

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας, Ουάνγκ Γι (Wang Yi), έφθασε στη Μόσχα για συνομιλίες σχετικά με ένα ενδεχόμενο ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Kommersant.

«Ο κύριος λόγος του ταξιδιού του είναι να αυξηθεί ο ρόλος του Πεκίνου στη διευθέτηση του ουκρανικού ζητήματος»
, ανέφερε η Kommersant.

Στην ετήσια Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Ουάνγκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες με την «υστερική» συμπεριφορά τους.

Ο Ουάνγκ επανέλαβε μια έκκληση για διάλογο και πρότεινε στις ευρωπαϊκές χώρες «να σκεφθούν με ηρεμία» πώς μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος.

Ο Ουάνγκ δήλωσε επίσης πως υπάρχουν «μερικές δυνάμεις που φαίνεται ότι δεν θέλουν να επιτύχουν οι διαπραγματέυσεις ούτε να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος», χωρίς να διευκρινίσει σε ποιους αναφέρεται.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα εκφωνήσει μια «ομιλία ειρήνης» κατά την επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών. 

 ΚΙΝΑ: «Οι ΗΠΑ πρέπει να αλλάξουν στάση απέναντι στην Ουκρανία»

«Επιμένουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εξετάσουν δεόντως τις ενέργειές τους και να κάνουν πραγματικά βήματα προς τη συμφιλίωση και την προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών [για το ζήτημα της Ουκρανίας]», δήλωσε ο Κινέζος ΥΠΕΧ, Ουάνγκ Γι (Wang Yi)

Οι κινεζικές αρχές δεν δέχονται την κριτική των ΗΠΑ για τις σινο-ρωσικές σχέσεις και απαιτούν από την Ουάσιγκτον να προσεγγίσει υπεύθυνα το πρόβλημα της Ουκρανίας και να επανεξετάσει τη στάση της, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γουάνγκ Γουένμπιν (Wang Wenbin).

"Δεν θεωρήσαμε ποτέ κατάλληλες τις επικριτικές δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τις σινο-ρωσικές σχέσεις. Η Ουάσιγκτον ασκεί ακόμη και πίεση σε εμάς. Δεν το δεχόμαστε αυτό", τόνισε ο Wang σε συνέντευξη Τύπου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των ΗΠΑ για τη στρατιωτική βοήθεια του Πεκίνου στη Μόσχα. . «Επιμένουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να σκεφτούν τις ενέργειές τους και να κάνουν πραγματικά βήματα προς τη συμφιλίωση και την προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών (για το ζήτημα της Ουκρανίας)».

 ... και η αιφνίδια επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο!

Μέσα σε αυτό το κλίμα και η αιφνιδιαστική επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, στο Κίεβο, όπου θα συναντηθεί με το Ουκρανό "όμοιό" του λίγες ημέρες πριν από τη πρώτη επέτειο της έναρηης του Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο.

Ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε και νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείε; θα συνεχίζουν να προσφέρουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου