Reporters United / Qatargate: «Οι αραβικές μέρες και νύχτες του Μαργαρίτη Σχοινά»

Reporters United, Reporters United,
 
 
Στον απόηχο του σκανδάλου «Qatargate», η ολλανδική πλατφόρμα Follow the Money σε συνεργασία με Reporters United και ΕφΣυν εξέτασαν τα πρόσφατα επαγγελματικά ταξίδια του Έλληνα Επιτρόπου στις χώρες του Κόλπου: Από το μυστικό γεύμα με Μπιν Σαλμάν, Μητσοτάκη, Καϊλή στην Αθήνα ως τα πληρωμένα ταξίδια στον Κόλπο, τις μπίζνες της ελληνικής κυβέρνησης με τα Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία και την εκκωφαντική σιωπή του για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή. 

Το αναρτημένο πρόγραμμα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στην ιστοσελίδα της Κομισιόν περιλαμβάνει μια καταχώρηση για ένα ταξίδι «αστραπή» στην Αθήνα στις 27 Ιουλίου 2022. Αιτία; «Συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση που οργανώθηκαν από τον Πρωθυπουργό».

Στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter εκείνη την ημέρα υπάρχει μόνο μια ανάρτηση για το πρόγραμμα Erasmus+ και μία απάντηση σε σχόλια του Ούγγρου προέδρου Όρμπαν. Στο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού για την ίδια ημέρα δεν υπάρχει αναφορά στην επίσκεψη του εκπροσώπου της Κομισιόν. Τι έκανε λοιπόν στην Αθήνα ο κ. Σχοινάς;

 Η συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα των Reporters United >>>

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου