Δικάζονται σήμερα Τετάρτη ο Στάθης Λεουτσάκος και άλλα μέλη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

ΛΑΕ – Ανυπότακτη Αριστερά, Στάθης Λεουτσάκος, Πλειστηριασμοί, κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς,

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 δικάζονται στο Πρωτοδικείο Αθηνών (κτίρια Ευελπίδων) αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, μεταξύ των οποίων και ο συντονιστής της ΠΓ της ΛΑΕ-ΑΑ Στάθης Λεουτσάκος...


Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη του συντονιστή της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ-ΑΑ, Στάθη Λεουτσάκου, και άλλων αγωνιστών για τον αγώνα τους κατά της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.

Όπως αναφέρει το Γ.Τ. της ΛΑΕ – Ανυπότακτη Αριστερά:

«Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 δικάζονται στο Πρωτοδικείο Αθηνών (κτίρια Ευελπίδων) αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, μεταξύ των οποίων και ο συντονιστής της ΠΓ της ΛΑΕ-ΑΑ Στάθης Λεουτσάκος.

Δεκάδες αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για την δράση τους κατά των πλειστηριασμών και της αρπαγής της πρώτης κατοικίας και οι δικαστικές τους διώξεις στηρίζονται σε νόμους, που ψηφίστηκαν 2017-2018 (της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) με βάση τους οποίους ποινικοποιήθηκε η αλληλεγγύη σε όσους χάνουν τα σπίτια τους με πλειστηριασμό και κατέστη η διαμαρτυρία (ιδιώνυμο αδίκημα) ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν την πλήρη ευθύνη για τους πλειστηριασμούς και την λεηλασία της λαϊκής περιουσίας.

Δεν θα τους περάσει. Αντιδράσεις θα υπάρχουν Ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους διωκόμενους αγωνιστές και απαιτεί την αθώωση τους.

Το δικαίωμα στην στέγη είναι ιερό.
 
Το Γραφείο Τύπου 27.2.2023»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου