Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: «Ανεπαρκής και ψηφοθηρική η αύξηση του κατώτατου μισθού» (vid)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αύξηση κατώτατου μισθού, ψηφοθηρική αύξηση, Νέα Δημοκρατία,

«Σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε μία ανεπαρκή και ψηφοθηρική αύξηση, που δεν ισοσταθμίζει καν τις απώλειες από τον πληθωρισμό», τονίζει η Τομεάρχης Εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.


Συνολική κριτική στην κυβερνητική πολιτική για τον κόσμο της εργασίας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με την τομεάρχη Εργασίας της ΚΟ να σχολιάζει τις σημερινές ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θυμίζει τις εώς τώρα προτεινόμενες από την αξιωματική αντιπολίτευση παρεμβάσεις υπέρ της προστασίας της εργασίας και της διεύρυνσης του εισοδήματος, πέραν της γεναίας αύξησης του κατώτατου μισθού.

 

Αναλυτικά η δήλωση της Τομεάρχου Εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου:

«Υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής για την κυβερνητική υποκρισία και τη συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα να ανακοινώσει αύξηση του κατώτατου μισθού. Ακόμα και έτσι, ωστόσο, είναι πολύ λίγο και πολύ αργά.

Αφού με τον νόμο Χατζηδάκη διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, δύο χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει τους εργαζόμενους στο έλεος της αισχροκέρδειας με δραματική μείωση εισοδημάτων από λογαριασμούς, δόσεις δανείων και σούπερ μάρκετ.

Σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές, ανακοινώνει μία ανεπαρκή και ψηφοθηρική αύξηση, που δεν ισοσταθμίζει καν τις απώλειες από τον πληθωρισμό.

Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, η θέσπιση ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ανάλογα με τον πληθωρισμό, το ξεπάγωμα των τριετιών και η κατοχύρωση και διεύρυνση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αποτελούν την ελάχιστη ρεαλιστική και ουσιαστική προϋπόθεση ώστε να πάρουν μία ανάσα οι εργαζόμενοι».

 left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου