ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ: Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των εκλογών της 21ης Μάη.

ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ, ψηφοδέλτια Επικρατείας,

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ» με επικεφαλής τη νυν αντιπρόεδρο της Βουλής Σοφία Σακοράφα.

Τους υποψηφίους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ, εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.
 1. Σοφία Σακοράφα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του «ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ. μπροστάρισσα και συνεπής αγωνίστρια, πρωταθλήτρια μας, πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και νυν αντιπρόεδρο της Βουλής.
 2. Νίκος Θεοχαράκης, κορυφαίος Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών που το 2015, ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, εξαγρίωνε τους τροϊκανούς πιάνοντάς τους απελπιστικά αδιάβαστους.
 3. Χριστίνα Μπαλτατζή, απόδημη 34χρονη Ελληνίδα, Παιδί της Κρίσης, Γεωπόνος, Ακτιβίστρια και κληρωτό μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25.
 4. Δέσποινα Χαραλαμπίδου, από την Θεσσαλονίκη, εμβληματικό στέλεχος της Αριστεράς, τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής και στέλεχος της ΛΑΕ.
 5. Κώστας Στεφανίδης, απόδημος αρχιτέκτονας, κάτοικος Αυστραλίας, μέλος του DiEM25 και ενεργό μέλος της ομογένειας και του ΜέΡΑ25 στη Μελβούρνη.
 6. Σεραφείμ Σεφεριάδης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου, Διευθυντής του Εργαστηρίου Συγκρουσιακής Πολιτικής αλλά και, πάνω απ’ όλα, αγωνιστής εντός κι εκτός των πανεπιστημίων.
 7. Χρήστος Μουρατίδης, πολεοδόμος, κάτοικος Αγγλίας, παιδί κι αυτός της κρίσης, από τα πρώτα μέλη του DiEM25 το 2016, κατεβαίνει ως ο τρίτος απόδημος υποψήφιος μας.
 8. Αλεξάνδρα Κορωναίου, καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας και τ. Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου, στέλεχος της Αριστεράς, του φεμινισμού και των κινημάτων.
 9. Στάθης Κουβελάκης, για δεκαετίες καθηγητής στο Kings College του Λονδίνου, κορυφαίος της Μαρξιστικής Πολιτικής Επιστήμης, συνεχιστής της παράδοσης των Αλτουσέρ, και Πουλαντζά, στέλεχος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Γαλλία και την Ελλάδα.
 10. Μάνια Παπαδημητρίου, μεγάλη ηθοποιός, ακτιβίστρια, τέως βουλεύτρια και στέλεχος της ΛΑΕ.
 11. Αλέξανδρος Μπίστης, πολιτικός επιστήμονας, ακτιβιστής, οργανωτικό στέλεχος της Αριστεράς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2015 και υποψήφιος επικρατείας του ΜέΡΑ25 το 2019.
 12. Μάρι Βελονάκη, για δύο δεκαετίες Καθηγήτρια Κοινωνικής Ρομποτικής του Πανεπιστήμιου UNSW της Αυστραλίας, παγκοσμίως καταξιωμένη και πρωτοπόρα στην ρομποτική επιστήμη, μέλος του DiEM25 από το 2016, υποψήφια επικρατείας του ΜέΡΑ25 και το 2019.
 13. Αλεξάνδρα Κασίμη, εμβληματική αγωνίστρια από τον Μάη του 1968 στη Γαλλία ως σήμερα στην Ελλάδα.
 14. Αλέξανδρος Μπίστης, οικονομολόγος, συγγραφέας και τέως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που το 2015, μαζί μας, παραιτήθηκε και έβαλε πλώρη για την κοινή μας αντίσταση στα «αριστερά» μνημόνια.
 15. Ψαραντώνης - Aντώνης Ξυλούρης, ο θρυλικός λυράρης από τα Ανώγεια, αγαπημένος σύντεκνος, καρδιακός μας φίλος και σύντροφος, που, όπως και το 2019, καταλαμβάνει συμβολικά, αλλά όσο πιο ουσιαστικά γίνεται, την τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου