Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Μόνο η ψήφος και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει πολιτική αλλαγή» (vid)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, Θεσσαλονίκη,

Αλέξης Τσίπρας: «Να πάνε οι νέοι μαζικά στην κάλπη, ο Μητσοτάκης τους τρέμει για αυτό αποκλείει 250.000 εποχικούς εργαζόμενους - Η πιο δυνατή ψήφος διαμαρτυρίας είναι αυτή που πονά το καθεστώς Μητσοτάκη»

  • Ο Μητσοτάκης θα επιστρατεύσει προβοκάτσιες, fake news, αποστασίες αλλά δεν θα αποτρέψει την πολιτική αλλαγή.

  • Το δίλημμα των εκλογών είναι σαφές: Ξανά Μητσοτάκης ή αλλαγή, κοινωνική προστασία ή λεηλασία

Στην Θέρμη Θεσσαλονίκης βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, όπου απηύθυνε ομιλία στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να τον συναντήσουν και να συνομιλήσουν μαζί του....



Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με αφορμή την σημερινή επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου λέγοντας: “Ούτε η βροχή ούτε κανένα καιρικό φαινόμενο δεν μπορεί να σταματήσει τον ενθουσιασμό και τη μεγάλη επιθυμία να έρθει η αλλαγή στη χώρα μας. Σήμερα είναι μία σπουδαία ημέρα. Σήμερα που ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την προσφυγή στις κάλπες έγινε σεισμός στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη βρέχει από το πρωί. Δεν είμαι προληπτικός, δεν πιστεύω στις προλήψεις, αλλά καλού κακού στις 21 του Μάη μαζί με την ψήφο μας θα σπάσουμε και το ρόδι, για να έρθει καινούργια μέρα στον τόπο, να ανασάνει η κοινωνία, να ξεφύγουμε από μία πολιτική που τα δίνει όλα στους ισχυρούς”.

Στην συνέχεια, αναφερόμενος στις αλλεπάλληλες εξαπατήσεις του κ. Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα: “Η μεσαία τάξη, για την οποία προεκλογικά έταζε ο κ. Μητσοτάκης, είναι αυτή που σήμερα αναγκάζεται να ζει με κουπόνια για το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ, το πρατήριο βενζίνης. Οι εργαζόμενοι, που τους έταξαν καλύτερες δουλειές και βιώνουν τον εργασιακό Μεσαίωνα, τη ζούγκλα των απλήρωτων υπερωριών, των καταργημένων 8ωρων. Οι συνταξιούχοι, που τους έταξαν καλύτερες συντάξεις, έχασαν και τη 13η σύνταξη και τα αναδρομικά τους. Η ασφάλεια, που έταξαν, για να ζούμε σήμερα σε γενικευμένη ανασφάλεια. Όταν αρρωσταίνουμε και πάμε σε δημόσιο νοσοκομείο - η χώρα μας είχε το χειρότερο αριθμό σε απώλειες σε όλο το δυτικό κόσμο αναλογικά με τον πληθυσμό της”. Ο κ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα: “Τι μας έταξαν και τι έφτιαξαν αυτά τα τέσσερα χρόνια;” και είπε ότι “Έρχεται η ώρα που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα δώσει ελπίδα και προοπτική”.

“Αυτές τις 29 και μία μέρες που μείνανε θα δούμε πολλά μπροστά μας” είπε στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε “Το καθεστώς αυτό θα κάνει το παν για να γαντζωθεί στις καρέκλες της εξουσίας, για να αποτρέψει την πολιτική αλλαγή που έρχεται. Δεν θα τα καταφέρει, αλλά να ξέρετε: Οι προβοκάτσιες, οι εκβιασμοί, οι δωροδοκίες, τα fake news, οι fake δημοσκοπήσεις, οι αποστασίες θα επιστρατευθούν το επόμενο διάστημα από το καθεστώς Μητσοτάκη. Άλλωστε στις αποστασίες - μία τέτοια κατήγγειλε σήμερα ο Βελόπουλος για κάποιους βουλευτές του - η οικογένεια Μητσοτάκη έχει το know how, ξέρει πώς ακριβώς γίνονται. Θα δούμε πολλά, θα τα κάνουν όλα, θα τα δώσουν όλα. Αλλά δεν θα αποτρέψουν το μοιραίο. Τις μπάρες των δημοσκοπήσεων θα τις δούμε το βράδυ της 21ης του Μάη”.

“Ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να λέει ανέκδοτα μέσα στον πανικό του. Μας είπε ένα ανέκδοτο χθες και ένα ανέκδοτο σήμερα” είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε “Δεν αναφέρομαι στην ανάρτηση που έκανε ότι ‘τιμούμε την επέτειο της 21ης Απριλίου’. Αυτό είναι αναμενόμενο αν κάνεις τόση παρέα με τον Γεωργιάδη, τον Βορίδη και τον Πλεύρη. Το ανέκδοτο που είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα μνημόνια και η ΝΔ μας έβγαλε από αυτά. Δεν ξέρω αν το ξέρετε αυτό. Είναι για γέλια αλλά είναι και για κλάματα, γιατί αυτό είναι στρατηγική της alt right. Η στρατηγική του Τραμπ στις ΗΠΑ, όταν εμφάνιζε ως αλήθεια το πιο χυδαίο και ξεδιάντροπο ψέμα”.

“Σήμερα είπε ένα άλλο ανέκδοτο” συνέχισε ο κ. Τσίπρας και είπε “ότι προκηρύσσει τις εκλογές για το μέγα εθνικό θέμα της επενδυτικής βαθμίδας. Το μόνο δηλαδή που του έμεινε να υποσχεθεί στην οικονομία το 2019. Και λέω το μόνο, γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος, άφησε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία, ήταν αυτή που έβγαλε ξανά τη χώρα στις αγορές. Τι είχε μείνει λοιπόν να υποσχεθεί πριν τις εκλογές του 2019; Ότι θα πάρουμε και άλλες αναβαθμίσεις για να δανειζόμαστε ακόμα πιο φθηνά. Μετά τις εκλογές του 2019 το υποσχόταν με βεβαιότητα για το πρώτο εξάμηνο, μετά για το 2020. Το 2020 το υποσχόταν για το 2021, το 2021 για το 2022, το 2022 για το 2023. Στις αρχές του 2023 είπε ότι στο πρώτο εξάμηνο θα την πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα. Όσο την είδατε εσείς, άλλο τόσο την είδε και αυτός”.

Αναφερόμενος περαιτέρω στην οικονομία ο κ. Τσίπρας είπε “Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, με 37 δισ., ρυθμισμένο το χρέος και πρόσβαση στις αγορές, τι αφήνει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης; Όχι μόνο δεν αφήνει επενδυτική βαθμίδα, αλλά αφήνει το δημόσιο χρέος αυξημένο κατά 44 δισ. ευρώ, το ιδιωτικό χρέος 40 δισ. ευρώ μεγαλύτερο από ό,τι το παραδώσαμε και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών 10 φορές μεγαλύτερο από ότι το παραδώσαμε. Αυτή είναι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας σε ό,τι αφορά τα μεγάλα μεγέθη”. Για την πραγματική οικονομία ανέφερε ότι “Αυτά της πραγματικής οικονομίας τα ξέρετε καλύτερα εσείς, όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και βλέπετε τις τιμές από τη μία μέρα στην άλλη να διπλασιάζονται. Όταν βλέπετε το εισόδημα να τελειώνει στις 3 πρώτες εβδομάδες του μήνα. Όταν οι συνταξιούχοι δεν έχουν την αξιοπρέπεια να δώσουν ένα δώρο στα εγγόνια τους. Όταν οι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα, εάν νοσήσουν να έχουν αξιοπρεπή περίθαλψη σε ένα δημόσιο νοσοκομείο”.

Στέλνοντας το μήνυμα των εκλογών ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε “Λέμε σε όλους τους πολίτες ότι η 21η του Μάη μπορεί να γίνει μία μέρα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Γιατί έχουμε σχέδιο, πλέον και ξέρουμε και μπορούμε. Ξέρουμε, γιατί μάθαμε από τα λάθη μας, γνωρίζουμε τι είναι εφικτό και τι δεν είναι. Γνωρίζουμε πώς πρέπει να διοικήσουμε για να ανατάξουμε την οικονομία και να στηρίξουμε την κοινωνία. Κυρίως όμως, τώρα μπορούμε. Το 2015 παραλάβαμε μία χώρα χρεοκοπημένη, με άδεια ταμεία. Μία χώρα που την κυβερνούσε η τρόικα, που επέβαλε με τα μνημόνια την πολιτική της. Και μέσα σε αυτά τα πλαίσια εμείς βγάλαμε τη χώρα από την κρίση και καταφέραμε να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή, να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους. Εμείς είχαμε υποχρέωση να μαζέψουμε 40 δισ. στα δημόσια ταμεία. Ο κ. Μητσοτάκης τα βρήκε όλα στρωμένα και 4 χρόνια έτρωγε από τα έτοιμα. Και όχι μόνο δεν είχε την υποχρέωση να μαζέψει, αλλά είχε την ευχέρεια να δαπανήσει 60 δισ. λόγω της πανδημίας. Η σύγκριση λοιπόν αντιλαμβάνονται όλοι ότι δεν μπορεί να γίνει. Φανταστείτε να ήμασταν εμείς που είχαμε την ευχέρεια να δαπανήσουμε 60 δισ. Θα είχαμε σήμερα νοσοκομεία με αξιοπρεπή περίθαλψη, σχολεία με καθηγητές, πανεπιστήμια με καθηγητές, όχι με αστυνομικούς. Θα είχαμε προστασία των αδύναμων, των ελεύθερων επαγγελματιών από αυτή τη λαίλαπα της ακρίβειας. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δαπανήσει αυτά τα χρήματα χωρίς κριτήρια, κυρίως σε ημέτερους. Πάνω από 10 δισ. μόνο σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς σε εταιρίες που σχηματίστηκαν 3 μέρες πριν. Η ‘Μητσοτάκης ΑΕ’ το παράκανε, αυτό που μας κυβερνά τέσσερα χρόνια τώρα δεν είναι κόμμα, αλλά μία οικογένεια Ανώνυμη Εταιρεία”.

“Για αυτό λέω λοιπόν ότι πλέον και ξέρουμε και μπορούμε. Δεν θέλουμε μία δεύτερη ευκαιρία, θέλουμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το δικό μας σχέδιο, με το δικό μας πρόγραμμα, με τη δική μας εντιμότητα. Κάθε φορά που παρουσιάζουμε ένα φιλολαϊκό σχέδιο μας λένε ‘μα πού θα τα βρείτε τα λεφτά’. Όταν είναι να ξοδέψουν δεξιά και αριστερά σε ημέτερους αυτοί τα βρίσκουν τα λεφτά. Η τελευταία τους ασπίδα είναι να παρουσιάσουν τις προτάσεις μας ως μη ρεαλιστικές” είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι “Το σχέδιό μας είναι και ρεαλιστικό και βιώσιμο. Χθες είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Γερμανό Καγκελάριο για αυτό το σχέδιο. Το σχέδιο ανάταξης της οικονομίας, που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στη μεσαία τάξη να πατήσει ξανά στα πόδια της, που μπορεί να στηρίξει την οικονομία στην καινοτομία και το ανθρώπινο δυναμικό. Ένα σχέδιο μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής κανονικότητας. Γιατί αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι ευρωπαϊκή κανονικότητα. Η συρρίκνωση του κράτους δικαίου, οι παρακολουθήσεις, η διαφθορά, η τρομακτική αισχροκέρδεια δεν είναι κανονικότητα. Δεν είναι κανονικότητα να έχουν 15 μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις κέρδη πάνω από 1 δις η καθεμία, ρεκόρ κερδοφορίας της τελευταίας 20ετίας, τη στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει τη δυνατότητα να βγάλει το μήνα. Την επενδυτική βαθμίδα που δεν πήρε ο κ. Μητσοτάκης θα την φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας όμως και ευημερία, σταθερότητα, δικαιοσύνη και μειώνοντας τις ανισότητες που για ακόμα μία φορά έχουν διευρυνθεί”.

Εκτενής ήταν η αναφορά του Αλ. Τσίπρα στους νέους ανθρώπους και στην σημασία να συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε συγκεκριμένα: “Θέλω να απευθυνθώ στις νέες και στους νέους, περίπου 500.000 νέοι ψηφοφόροι 17 έως 20 ετών, που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και δεν είχαν την δυνατότητα το 2019. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εχθρεύεται τους νέους. Δεν προσπαθεί να τους πείσει να ψηφίσουν την ΝΔ, γνωρίζει ότι είναι αδύνατο αυτό. Προσπαθεί να τους πείσει, όμως, ότι όλοι είναι το ίδιο και ότι τίποτα δεν αλλάζει. Προσπαθεί να τους ωθήσει στην αδιαφορία και στην αποχή. Εμείς ένα πράγμα τους λέμε: ‘Πηγαίνετε στην κάλπη, η ψήφος σας είναι δύναμη’” και πρόσθεσε αναφερθείς στους νέους εργαζόμενους σε εποχικές δουλειές και τον τουρισμό: “Άλλες 200.000 με 250.000 εργαζόμενοι σε εποχικές δουλειές, δεν θα έχουν δυστυχώς τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις 21 του Μάη γιατί βρίσκονται στη σεζόν, κυρίως στον τουρισμό, πολλοί από αυτούς σε συνθήκες γαλέρας, με απλήρωτες υπερωρίες, που τις θέσπισε ο κ. Χατζηδάκης. Αυτούς τους τρέμει ο κ. Μητσοτάκης και δεν θέλει να ψηφίσουν. Υπήρχε η δυνατότητα αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν, τους τη στέρησε. Την ίδια ώρα που ψάχνουν να βρουν τρόπους να ψηφίσουν οι φίλαθλοί που θα πάνε να δούνε το final four του μπάσκετ στη Λιθουανία, μπλοκάρουν την δυνατότητα σε 250.000 νέους κυρίως εργαζόμενους να ψηφίσουν στους τόπους που δουλεύουν, γιατί τρέμουν την ψήφο τους. Καλούμε τους εργαζόμενους και κυρίως τους νέους να πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν και για αυτούς, για τους συναδέλφους τους, για τους νέους ανθρώπους που ο κ. Μητσοτάκης αποκλείει γιατί τους τρέμει”.


Ο κ. Τσίπρας συνέχισε την αναφορά του στους νέους λέγοντας ότι “Αυτές οι εκλογές της απλής αναλογικής είναι εκλογές ισοτιμίας της ψήφου και αυτό γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα. Λένε κάποιοι, ότι αυτό θα οδηγήσει σε ψήφο διαμαρτυρίας. Απαντάμε: η πιο ισχυρή ψήφος διαμαρτυρίας απέναντι στο κατεστημένο, απέναντι σε αυτό το καθεστώς είναι η ψήφος που πονάει το καθεστώς. Απέναντι στο καθεστώς που οδήγησε τα νέα παιδιά να γίνονται μαζικά πελατεία των κολεγίων, με την ελάχιστη βάση εισαγωγής της κυρίας Κεραμέως, που μπλοκάρει κάθε χρόνο την είσοδο δεκάδων χιλιάδων νέων στα πανεπιστήμια, που στην πανδημία στοχοποίησε τους νέους λέγοντας ότι αυτοί φταίνε για την διάδοση του κορονοϊού, που κινητοποίησε τις δυνάμεις καταστολής στις πλατείες ακόμη και μέσα στα πανεπιστήμια να δέρνει νέους ανθρώπους, που οδηγεί τους νέους στο εξωτερικό και σε συνθήκες γαλέρας στην εργασία, αυτό το καθεστώς θα πονέσει μόνο αν χάσει τις εκλογές η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Και τις εκλογές θα τις χάσει η ΝΔ, μόνο αν τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Άρα η μοναδική ψήφος, που θα πονέσει το κατεστημένο, η μοναδική ψήφος διαμαρτυρίας είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Μόνο η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την αλλαγή την 21η του Μάη.

“Μας μιλάει όμως και για ‘τερατογένεση’ ο κ. Μητσοτάκης. Ότι αν συγκροτηθεί στην Ελλάδα κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας θα είναι αποτέλεσμα ‘τερατογένεσης’.” είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας απαντώντας “Το πιο τερατώδες που έχει δει η χώρα είναι αυτό που διέπραξε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με τη συρρίκνωση του κράτους δικαίου, με τις παρακολουθήσεις στο διπλανό του γραφείο, από τον ανιψιό του στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτό που βλέπουμε με την ακρίβεια, η διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ λίγο πριν έρθει η ενεργειακή κρίση και ότι θέλει τώρα να ιδιωτικοποιήσει και το νερό, αν εκλεγεί ξανά πρωθυπουργός”. Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στον αγώνα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού λέγοντας ότι “Οι Θεσσαλονικείς έχετε δώσει μεγάλους αγώνες για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, χρόνια τώρα. Και το μήνυμα που στείλατε βουλιάζοντας τις προάλλες την πλατεία Αριστοτέλους είναι ότι δεν τρώτε κουτόχορτο, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ποιος και τι θέλει να κάνει και ξέρε πώς θα το αποτρέψετε, με την ψήφο σας στις 21 του Μάη”.

Στην συνέχεια, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους στόχους μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές λέγοντας: “Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει 4 πράγματα: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ένα δίκαιο αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη”. Για την αύξηση μισθών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα επιτευχθεί με θέσπιση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, αλλά και αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή σε ετήσια βάση, ξεπάγωμα των τριετιών, αύξηση 10% στους δημόσιους υπαλλήλους, επαναφορά της 13ης σύνταξης, αλλά και των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Για την μείωση τιμών, με μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επιτρεπτά επίπεδα από την Ε.Ε., κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και κυρίως με ελέγχους στις αγορές, διότι πρέπει να σταματήσει αυτή η τρομακτική αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους λίγους. Για την ρύθμιση χρεών, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο σχέδιο που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ πριν λίγες ημέρες, που όπως είπε, “έχει την συνυπογραφή της πολιτικού που το όνομά της έγινε συνώνυμο της προστασίας πρώτης κατοικίας, της Λούκας Κατσέλη” και προβλέπει μεγάλη διαγραφή χρέους, ρύθμιση και επιδότηση από το κράτος. “Για να μην ζήσουμε αυτή την τρομακτική αναδιανομή περιουσίας, μετά την αναδιανομή εισοδήματος, που έχει στόχο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχοντας ήδη περάσει 700.000 κατοικίες στα χέρια των funds και των servicers” πρόσθεσε. Για το δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε “Για να το πετύχουμε πρέπει να συγκρουστούμε με στερεότυπα, παθογένειες, νοοτροπίες δεκαετιών. Δεν χτίσαμε εμείς αυτό το πελατειακό κράτος, είμαστε αυτοί που μπορούμε να το γκρεμίσουμε. Γιατί εμείς δεν γεννηθήκαμε πρίγκιπες, ούτε με την ιδέα ότι αυτό το κράτος μας ανήκει. Το κράτος ανήκει στον ελληνικό λαό, αυτόν και μόνο πρέπει να υπηρετεί”.

Στην συνέχεια, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον προεκλογικό αγώνα έως τις εκλογές λέγοντας “Να μην χάσουμε ούτε μία μέρα, ούτε μία στιγμή. Εμείς δεν έχουμε άλλο τρόπο πέρα από την καθημερινή επαφή με τον πολίτη. Δεν έχουμε τα ισχυρά μέσα ενημέρωσης με το πλευρό μας, ούτε τις τρομακτικές οικονομικές δυνατότητες, εμείς δεν θα φτιάξουμε προβοκάτσιες, δεν θα δημιουργήσουμε ραδιουργίες, εμείς θα διεκδικήσουμε την ψήφο του λαού με επιχειρήματα” ενώ κάλεσε για άλλη μία φορά τον κ. Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ των δύο λέγοντας χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας: “Μιας και σήμερα αρχίζει η προεκλογική περίοδος επίσημα, θέλω να καλέσω τον κ. Μητσοτάκη και να του πω ‘Τι φοβάσαι; Έλα να συζητήσουμε ανοιχτά, δημόσια, σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, να ακούσει ο ελληνικός λαός τα επιχειρήματα, τις θέσεις μας, το πρόγραμμά μας. Αν πιστεύεις ότι η αντιπαράθεση είναι Τσίπρας – Μητσοτάκης, όπως λες, γιατί το βάζεις στα πόδια, όπως το έβαλες στα πόδια και στη Βουλή. Έλα να συζητήσουμε”.

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε όμως και προς το ΕΣΡ, λέγοντας “Απευθύνομαι όμως και προς Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Θα πρέπει να υπάρξει μια τάξη σε αυτή την ασυδοσία, στοιχειώδεις κανόνες ισονομίας στην παρουσία όλων των κομμάτων, αυτό απαιτεί η Δημοκρατία. Θέλω να ζητήσω στοιχειώδεις κανόνες ουσιαστικού διαλόγου, όχι τοξικότητας, στην πορεία προς τις εκλογές. Αν ακολουθήσουν την τοξικότητα, καλώς να το κάνουν. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Εμείς θα τους ταράξουμε στα επιχειρήματα, στον πολιτικό λόγο, στην ομαλότητα. Με τις ιδέες μας θα πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει η προοπτική μιας μεγάλης αλλαγής”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι “Το δίλημμα των εκλογών είναι σαφές: Μητσοτάκης ξανά ή αλλαγή. Κοινωνική προστασία ή λεηλασία” και πρόσθεσε “Οι πολίτες έχουν ήδη απαντήσει: Αλλαγή με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις 21 του Μάη”.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου