Ευάγγελος Βενιζέλος στο MEGA: «...μετά τα Τέμπη, ίσως οι νέοι κατάλαβαν πως η ψήφος τους έχει αξία»! (vid)

Ευάγγελος Βενιζέλος, Συνέντευξη, MEGA, Νίκη Λυμπεράκη, «Μεγάλη Εικόνα»,

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο MEGA, στη Νίκη Λυμπεράκη και στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα», καθώς τοποθετήθηκε επί αρκετών ζητημάτων της πολιτικής προεκλογικής επικαιρότητας, ενώ απάντησε στο εαν αποτελεί ο ίδιος ενδιαφερόμενος για την θέση του πρωθυπουργού σε μία κυβέρνηση συνεργασίας.


Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε αρχικά ότι δεν θα πολιτευθεί σε αυτές τις εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα με δείτε στην επόμενη Βουλή», ενώ μιλώντας για το πως επηρέασε η τραγωδία των Τεμπών είπε πως «η ρήξη του πολιτικού συστήματος με τους νέους φανερώθηκε στα Τέμπη» και πρόσθεσε ότι «μετά τα Τέμπη, ίσως οι νέοι κατάλαβαν πως η ψήφος τους έχει αξία».

 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να θυσιαστεί για να λύσει προβλήματα που συνέβαλε να δημιουργηθούν», ενώ άφησε αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου, αν και στη συνέχεια σχολίασε με νόημα ότι «ο κ. Παπανδρέου αδικείται ιστορικά».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές και κατά της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «τα τελευταία 4 χρόνια, παρά τις κρίσεις, σπαταλήθηκαν λεφτά», ενώ σχολιάζοντας την στρατηγική του Κυριάκου Μητοτάκη για δεύτερες εκλογές σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία, είπε: «Η μη χρήση διερευνητικής εντολής αποτελεί καταστρατήγηση του συντάγματος», ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως «τα τελευταία 4 χρόνια χάθηκε η δημοσιονομική επίγνωση».

Για τον κ. Ανδρουλάκη ευχήθηκε να καταφέρει στις εκλογές τους στόχους του και συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Ανδρουλάκης συζητά μαζί μου και του λέω την άποψη μου». Ο ίδιος σχολιάζοντας την επίθεση της ΝΔ στην πρόταση Ανδρουλάκη για «τρίτο πρωθυπουργό» επιτέθηκε στην κυβερνητική παράταξη λέγοντας «Η ΝΔ μιλάει για θεσμική ασέβεια ενώ αγνοεί το άρθρο 37 του συντάγματος;», ενώ για αυτή καθεαυτή την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «η πρόταση Ανδρουλάκη είναι λογική στο θεμέλιο της».

Γελοιότητα να λένε ότι είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε εκτενώς και στα σενάρια που τον εμφανίζουν υποψήφιο πρωθυπουργό. «Εδώ έφτασε μία μικρή εταιρεία δημοσκοπήσεων κάνοντας την μεγαλύτερη μεθοδολογική και δεοντολογική γελοιότητα να υποβάλει την ερώτηση εάν το εκλογικό σώμα θέλει πρωθυπουργό εμένα. Είμαι εγώ υποψήφιος πρωθυπουργός; Διεκδικώ την ψήφο του ελληνικού λαού; Αν εγώ ήθελα να διεκδικήσω την πρωθυπουργία θα έθετα σε κίνδυνο την πορεία της χώρας όταν η χώρα ήταν με το ένα πόδι στο λάκκο και με το άλλο στον γκρεμό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν προέταξα ποτέ καμία επιδείωξη αξιώματος και υποτάχθηκα στις ανάγκες της χώρας και πλήρωσα κόστος μαζί με το κόμμα κι εγώ προσωπικά. Άρα, λοιπόν, θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί αυτοί που λένε τη γελοιότητα ότι μπορεί εγώ δια αντιπροσώπου χωρίς να είμαι υποψήφιος, χωρίς να θέλω, χωρίς να έχω πρόγραμμα, να έχω φιλοδοξία να διεκδικώ».

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε λέγοντας πως «εαν επρόκειται να διεκδικήσω έναν τέτοιο ρόλο θα τον διεκδικούσα ευθέως όχι δια αντιπροσώπου, όχι πλαγίως, όχι στο παρασκήνιο».

Στην αναφορά της Νίκης Λυμπεράκη ότι στο πρόσφατο βιβλίο του ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «εδώ είμαστε αν ο τόπος με χρειαστεί ξέρει που θα μας βρει», ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Εννοώ αν μας χρειαστεί επειδή υπάρχει κρίση, επειδή υπάρχει ανάγκη για δύσκολες αποφάσεις. Και ο χώρος που υπάρχει αυτή την στιγμή ελεύθερος στα κόμματα μπορεί να οδηγήσει σε μία λύση που είναι φυσιολογική, θεσμική, συνταγματική, αλλά μπορεί να διαμορφώσει και τις προϋποθέσεις μίας κρίσης, όχι πολιτικής αλλά κοινωνικής και λυπάμαι που το λέω οικονομικής, δεν κινδυνολογώ, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για εκδοχές πολέμου νεώτερες».

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε μιλώντας για τα σενάρια «πρωθυπουργοποίησής του ότι «αυτά όπως αντιλαμβάνεστε είναι σενάρια που δεν έχουν πραγματικό αντικείμενο. Εάν μου λέτε ότι μπορεί να κάτσουν σε ένα τραπέζι οι αρχηγοί των κομμάτων και να ρθούν και να πούν έλα να κάνεις τον πρωθυπουργό, έχουμε έχοντας την δυνατότητα να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα το οποίο έχουμε συμφωνήσει και με το οποίο συμφωνείς κι εσύ, ναι θα διευκόλυνα τα κόμματα και την χώρα, αλλά θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση είναι μία συζήτηση κάπως παιδική».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου