Για τον ουκρανικό ναζισμό ή γιατί είναι απαραίτητη μια νέα Νυρεμβέργη - Μέρος 2

Ουκρανία, Ναζισμός, Βίκτωρ Μεντβεντσούκ, Viktor Medvedchuk, Η Νυρεμβέργη είναι απαραίτητη,
Ανώτεροι αξιωματικοί της Βέρμαχτ στο εδώλιο του δικαστηρίου της Νυρεμβέργης.

Ο διάσημος Ουκρανός πολιτικός, αρχηγός του κόμματος «Platform of Opposition: for Life», (Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης: για τη Ζωή), Βίκτωρ Μεντβεντσούκ , (Viktor Medvedchuk), σε ένα μακροσκελές άρθρο κάνει μια συγκριτική ανάλυση μεταξύ της κυβέρνησης του Ζελένσκι σήμερα στην Ουκρανία και του ναζιστικού καθεστώτος του Χίτλερ... 

Βίκτωρ Μεντβεντσούκ*

Το άρθρο II της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών «Για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας», που εγκρίθηκε με το ψήφισμα 260 (III) της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών της 09.12.1948, ορίζει ότι «Στη γενοκτονία νοούνται οι ακόλουθες πράξεις που διαπράττονται με πρόθεση να καταστρέψει, εν όλω ή εν μέρει, μια εθνική, εθνική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα ως τέτοια

(α) Η δολοφονία μελών αυτής της ομάδας·

(β) πρόκληση σοβαρής σωματικής ή ψυχικής βλάβης σε μέλη μιας τέτοιας ομάδας·

(γ) Σκόπιμη επιβολή συνθηκών ζωής στην ομάδα που υπολογίζεται ότι θα επιφέρουν τη φυσική της καταστροφή εν όλω ή εν μέρει.

Οι κάτοικοι της νοτιοανατολικής Ουκρανίας δεν δέχτηκαν τις μπαντεριστικές, ναζιστικές και αντιρωσικές ιδέες, γεγονός που οδήγησε σε μαζικές διαδηλώσεις. Κατά συνέπεια, άρματα μάχης, πυροβολικό και αεροπορία χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους, αν και σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες άσκησαν το δικαίωμά τους στην εξέγερση, που κατοχυρώνεται στο Προοίμιο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που υιοθετήθηκε με το Ψήφισμα 217 Α (ΙΙΙ) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. της 10ης Δεκεμβρίου 1948, η οποία αναφέρει: « Είναι σημαντικό τα ανθρώπινα δικαιώματα να προστατεύονται από το κράτος δικαίου για να διασφαλιστεί ότι ο άνθρωπος δεν θα αναγκαστεί να καταφύγει, ως έσχατη λύση, στην εξέγερση κατά της τυραννίας και της καταπίεσης. ”

Στις 2 Μαΐου 2014, ναζιστικές ομάδες οργάνωσαν τη βάναυση πυρπόληση διαδηλωτών στο Συνδικαλιστικό Σώμα της Οδησσού, με αποτέλεσμα 48 άνθρωποι να καούν ζωντανοί. Αυτά τα γεγονότα παρουσιάστηκαν κοροϊδευτικά στον επίσημο ιστότοπο του ΟΗΕ: « Στις 2 Μαΐου 2014, περίπου 300 καλά οργανωμένοι υποστηρικτές του «φεντεραλισμού» επιτέθηκαν σε μια πορεία από περίπου 2.000 διαδηλωτές «για ενότητα», συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της περιοχής και ενός μεγάλου αριθμού οπαδών ποδοσφαίρου γνωστοί για την ισχυρή τους στάση «υπέρ της ενότητας» .

Αυτό το έγκλημα μπορεί να συγκριθεί με το κάψιμο αμάχων στο χωριό Khatyn της Λευκορωσίας στις 22 Μαρτίου 1943, το οποίο διεξήχθη από τους τιμωρούς του τάγματος SS Dirlewanger, τα σύμβολα του οποίου χρησιμοποιούνται από Ουκρανούς Ναζί.

Στις 2 Ιουνίου 2014, δύο ουκρανικά επιθετικά αεροσκάφη Su-25 βομβάρδισαν το κέντρο του Λουχάνσκ. Η απεργία είχε στόχο το κτίριο της περιφερειακής κρατικής διοίκησης και την πλατεία μπροστά από αυτό. Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών αμάχων από ουκρανικά αεροσκάφη, 8 άμαχοι σκοτώθηκαν στη χώρα τους. Οι δράστες της βάρβαρης απεργίας δεν έχουν εντοπιστεί.

Η γενοκτονία που εξαπολύθηκε κατά των κατοίκων του Ντονμπάς είναι συγκρίσιμη με τη γενοκτονία των Ναζί κατά του εβραϊκού πληθυσμού του Ράιχ.


Από την ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης : Από τις πρώτες μέρες του NSDAP, ο αντισημιτισμός κατέλαβε εξέχουσα θέση στην εθνικοσοσιαλιστική σκέψη και προπαγάνδα. Θεωρήθηκε ότι οι Εβραίοι δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα στη γερμανική υπηκοότητα και θα έπρεπε να θεωρούνται πρωτίστως υπεύθυνοι για όλες τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο έθνος λόγω του πολέμου του 1914-1918. Επιπλέον, η αντιπάθεια προς τους Εβραίους ενισχύθηκε από τη διεκδίκηση της ανωτερότητας της γερμανικής φυλής και αίματος. Το Κεφάλαιο II 1 του Mein Kampf ασχολείται με τη θεωρία της λεγόμενης «Φυλής των Διδασκάλων», το δόγμα της υπεροχής των Άρεων έναντι άλλων εθνών και το δικαίωμα των Γερμανών, λόγω της ανωτερότητάς τους, να κυριαρχούν σε άλλα έθνη και να τα χρησιμοποιούν για να επιτύχουν τους δικούς τους σκοπούς. Όταν οι Ναζί ήρθαν στην εξουσία το 1933, οι διώξεις των Εβραίων έγινε επίσημη κρατική πολιτική.

Αυτοί που ηγήθηκαν του πραξικοπήματος διέπραξαν πολλά εγκλήματα κατά τη διάρκεια του Μαϊντάν. Ωστόσο, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2014, το Verkhovna Rada της Ουκρανίας, υπό την πίεση των ριζοσπαστών, ψήφισε νόμο που απαλλάσσει αυτούς και τους υποστηρικτές τους από την ποινική ευθύνη για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος .

Την ίδια στιγμή, ο Γιούρι Λουτσένκο, Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας, απαλλάχθηκε από την ποινική ευθύνη. Τον Ιούλιο του 2016, ο Λουτσένκο μεσολάβησε προσωπικά για τον διοικητή του τιμωρητικού τάγματος "Aydar" όταν επιλέχθηκε μέτρο περιορισμού γι 'αυτόν. Την ίδια ώρα, δύο τάγματα των τιμωριακών ταγμάτων Aydar και Donbass απέκλεισαν το δικαστικό μέγαρο και απέκλεισαν εντελώς την κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο του Κιέβου, Khreshchatyk.

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Λουτσένκο δήλωσε δημόσια ότι τυχόν επιθέσεις σε «φιλοουκρανούς» ακτιβιστές θα θεωρούνταν επίθεση στο κράτος της Ουκρανίας.

Ένας άλλος επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας επιβολής του νόμου, ο οποίος υποστηρίζει ανοιχτά τους Ναζί, ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Arsen Avakov, του οποίου το νεοναζιστικό σύνταγμα Azov χρησιμοποίησε το ναζιστικό σύμβολο Wolfsangel (wolfhook) ως επίσημο σύμβολο.

Τον Απρίλιο του 2018, 50 Αμερικανοί βουλευτές ζήτησαν από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διπλωματική πίεση στην Ουκρανία και την Πολωνία για αντισημιτισμό. Η εκδήλωση του αντισημιτισμού και της εξύμνησης των συνεργατών των Ναζί, κατά τη γνώμη τους, ήταν η «εκστρατεία του 2017 που επαινούσε την UPA» του Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης, μετονομάζοντας τους δρόμους στα πρόσωπα του OUN-UPA Stepan Bandera και Roman Shukhevich, που διοργανώνουν φεστιβάλ Shukhevich. καθώς και δραστηριότητες του τάγματος νεοναζί Azov, το οποίο θα πρέπει να διαλυθεί, σύμφωνα με τους βουλευτές. Ταυτόχρονα, οι βουλευτές σημείωσαν τη συμμετοχή του υπουργού Avakov σε αυτή τη μονάδα.

Χωρίς την άδειά του, οι δραστηριότητες των σωφρονιστικών ταγμάτων ήταν αδύνατες στην εξόντωση του πληθυσμού στο Ντονμπάς. Ο Avakov αναγκάστηκε αργότερα να παραδεχτεί ότι ορισμένες μονάδες διέπρατταν εγκλήματα και έπρεπε να τις διαλύσει. Η στρατιωτική εισαγγελία της Ουκρανίας έκρινε μέλη των μονάδων του υπουργείου για εγκλήματα κατά πολιτών στο Ντονμπάς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων των εγκλημάτων τους, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ανοιχτά Ναζί.

Μετά το πραξικόπημα του 2014, η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας μεταρρυθμίστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας OUN-UPA του 1930-1950 και μετέτρεψε την υπηρεσία ασφαλείας σε σωφρονιστικό σώμα με στόχο την εξάλειψη της αντιπολίτευσης.

Από την ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης: « Σε προετοιμασία για την ημέρα που σκόπευε να καταλάβει την εξουσία στη Γερμανία, ο Χίτλερ τον Ιανουάριο του 1929 διόρισε τον Heinrich Himmler Reichsführer, αναθέτοντάς του το ειδικό καθήκον να μετατρέψει τα SS σε μια ισχυρή, επίλεκτη ομάδα που θα μπορούσε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Μπορεί να ειπωθεί ότι εκείνοι που ηγήθηκαν των υπηρεσιών επιβολής του νόμου της Ουκρανίας μετά το πραξικόπημα του 2014 ήταν υποστηρικτές της ιδεολογίας των Ναζί, του OUN-UPA, καθώς και των μεθόδων τους.

Το 2014, ο φιλοαμερικανός πολιτικός Arseniy Yatsenyuk έγινε πρωθυπουργός. Στις 8 Ιανουαρίου 2015, στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, δήλωσε: «Η ρωσική στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας είναι μια επίθεση στην παγκόσμια τάξη και είναι μια επίθεση στην ευρωπαϊκή ασφάλεια. Όλοι θυμόμαστε καλά τη σοβιετική εισβολή, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Γερμανία. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Και κανείς δεν επιτρέπεται να ξαναγράψει τα αποτελέσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που προσπαθεί να κάνει ο Ρώσος πρόεδρος, κ. Πούτιν ».

Ωστόσο, κανένας από τους δυτικούς πολιτικούς δεν καταδίκασε αυτή την παράλογη δήλωση.

Στις 9 Απριλίου 2015, το Verkhovna Rada της Ουκρανίας ενέκρινε νομοσχέδιο που συντάχθηκε από το Ουκρανικό Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης και εισήχθη από τον βουλευτή Yuri Shukhevich, γιο ενός από τους ηγέτες του OUN Roman Shukhevich, «Σχετικά με το νομικό καθεστώς και τη μνήμη των συμμετεχόντων στο αγώνας για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας στον 20ο αιώνα», που δίνει στα μέλη των στρατιωτών του OUN και του UPA το καθεστώς των «μαχητών για την ουκρανική ανεξαρτησία.

Το OUN και το UPA συνεργάστηκαν στενά με τη ναζιστική Γερμανία πριν και κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Έτσι, το κράτος αναγνώρισε νόμιμα τους Ναζί και τους συνεργούς τους από το OUN και το UPA, που είχαν σχηματίσει, μεταξύ άλλων, τη μεραρχία SS «Γαλικία» ως «μαχητές για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας».

Στην ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης : « Λαμβάνοντας υπόψη μια ερώτηση σχετικά με τα SS, το Δικαστήριο περιλαμβάνει εδώ όλα τα άτομα που έχουν γίνει επίσημα δεκτά ως μέλη των SS, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Στρατηγού SS, των στρατευμάτων των SS, των σχηματισμών των SS «Dead Head» και των μελών οποιουδήποτε είδος αστυνομικών υπηρεσιών, που ήταν μέλη των SS…».

Πρέπει να σημειωθεί ότι το μίσος όλων των Σοβιετικών και των Ρώσων εκδηλώθηκε και στο νόμο «Περί καταδίκης των κομμουνιστικών εθνικοσοσιαλιστικών (ναζιστικών) ολοκληρωτικών καθεστώτων στην Ουκρανία και απαγόρευση της προπαγάνδας των συμβόλων τους», που εγκρίθηκε από το Verkhovna Rada στις 09.04. .2015. Με αυτόν τον νόμο, η Ουκρανία ταύτισε τους Ναζί με τους Σοβιετικούς στρατιώτες που απελευθέρωσαν τη χώρα από αυτούς.

Ένας από τους ηγέτες του κρατικού πραξικοπήματος, ο Oleksandr Turchynov, πιο γνωστός ως ο «αιματοβαμμένος πάστορας» έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στην εξαπέλυση της γενοκτονίας κατά του λαού του Ντονμπάς. Στις 14 Απριλίου 2014, ως αναπληρωτής πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Τουρτσίνοφ υπέγραψε διάταγμα για τη λεγόμενη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Ντονμπάς, η οποία οδήγησε σε εμφύλιο πόλεμο. Ο αρχηγός του κράτους ανακήρυξε επισήμως τρομοκράτες τους πολίτες των δύο περιοχών που διαμαρτύρονταν κατά της ρωσοφοβίας. Ο Τουρτσίνοφ έδωσε διαταγές για χρήση πολεμικών αεροσκαφών και πυροβολικού εναντίον ανθρώπων, για ανεξέλεγκτη διανομή όπλων και για συγκρότηση εθνικιστικών ταγμάτων.

Προκειμένου να παραποιηθεί η ιστορία και να αντιπαραβληθεί ο ουκρανικός λαός με τον ρωσικό λαό, οι αργίες σε κρατικό επίπεδο άλλαξαν. Στις 14 Οκτωβρίου 2014, ο Πρόεδρος του «Μαϊντάν» Ποροσένκο ακύρωσε τον εορτασμό της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας στην Ουκρανία στις 23 Φεβρουαρίου, δηλώνοντας ότι «η Ουκρανία δεν θα γιορτάσει ποτέ ξανά αυτή τη γιορτή σύμφωνα με το στρατιωτικό-ιστορικό ημερολόγιο μιας γειτονικής χώρας. Θα τιμήσουμε τους υπερασπιστές της δικής μας Πατρίδας, όχι κάποιου άλλου». Έκτοτε, η Ημέρα του Υπερασπιστή της Ουκρανίας γιορτάζεται στις 14 Οκτωβρίου. Την ίδια ημέρα, οι εθνικιστές γιορτάζουν την επέτειο της ίδρυσης του εθνικιστικού Ουκρανικού Αντάρτικου Στρατού.

Από το 2015, τα σοβιετικά σύμβολα, συμπεριλαμβανομένης της σημαίας της Νίκης, έχουν απαγορευτεί στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση του Ποροσένκο ξεκίνησε τη μετονομασία λεωφόρων, δρόμων και τοποθεσιών σε Bandera, Shukhevich, Petlyura, Konovalets, κ.λπ. Ανεγέρθηκαν ανοιχτά μνημεία σε φασίστες μπράβους και μνημεία για τους ήρωες που κατέστρεψαν τους φασίστες καταστράφηκαν και βεβηλώθηκαν. Την ίδια στιγμή, οι ουκρανικές αρχές είτε το υποστήριξαν σιωπηρά είτε το ενέκριναν άμεσα.

Στην «μετά-Μαϊντάν» Ουκρανία, δημιουργήθηκε ένας πόρος μέσων ενημέρωσης που ονομάζεται «Ειρηνοποιός». Κατά παράβαση του νόμου, δημοσιεύονται οι διευθύνσεις πολιτών που προσπαθούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του ρωσόφωνου πληθυσμού. Κατά «σύμπτωση», οι άνθρωποι που αναφέρονται στο «Ειρηνοποιός» αρχίζουν να σκοτώνονται. Και οι δολοφονίες, ως επί το πλείστον, δεν διερευνώνται: οι δολοφόνοι μένουν ατιμώρητοι.

Έτσι, στις 14 Απριλίου 2015, σκοτώθηκε ο γνωστός πολιτικός Όλεγκ Καλάσνικοφ, αρχηγός του αντι-Μαϊντάν του Κιέβου. Το έγκλημα δεν εξιχνιάστηκε. Δύο μέρες αργότερα, ο Oles Buzina, συγγραφέας και δημοσιογράφος που πολέμησε για τη ρωσική γλώσσα στην Ουκρανία και ιδεολογικός αντίπαλος του κυβερνώντος καθεστώτος, δολοφονήθηκε. Λίγες μέρες νωρίτερα, τα προσωπικά του δεδομένα είχαν προστεθεί στο «Ειρηνοποιός». Δύο μήνες μετά τη δολοφονία, συνελήφθησαν ύποπτοι για το έγκλημα. Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν αρχικά: ο Denis Polishchuk και ο Andrey Medvedko, μέλη της ριζοσπαστικής εθνικιστικής ομάδας S14, και συμμετέχοντες της ATO. Ωστόσο, πριν από το τέλος του 2015, και οι δύο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι από την κράτηση.

Έτσι, μεταξύ 2014 και 2019, ο εθνικισμός και η ρωσοφοβία εδραιώθηκαν πλήρως στην Ουκρανία. Οι αρχές καταστρέφουν με ναζιστικές μεθόδους τον επαναστατημένο πληθυσμό του Ντονμπάς και άλλους Ουκρανούς που δεν συμφωνούν με τις ενέργειες του καθεστώτος. Οι εναλλακτικές ιδεολογίες έχουν απαγορευτεί και οι πολιτικοί που διαφωνούν με τις απόψεις των αρχών έχουν εξαλειφθεί ή εκδιωχθεί σωματικά από τη χώρα. Ταυτόχρονα, η «πολιτισμένη» Δύση προωθεί ανοιχτά την αναβίωση του ναζισμού στο κέντρο της Ευρώπης τον 21ο αιώνα.

Στις 20 Μαΐου 2019, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι έγινε πρόεδρος της Ουκρανίας. Υπό αυτόν, η Ουκρανία έχει μετατραπεί από ένα εθνικιστικό κράτος σε μια ναζιστική δικτατορία.

Σήμερα, η κύρια διατριβή του προεκλογικού του προγράμματος ακούγεται βλάσφημη. Ξεκίνησε με τα λόγια: « Θα σου πω το όνειρό μου: Ουκρανία, όπου τα πυροτεχνήματα γίνονται μόνο σε γάμους και γενέθλια ». Σήμερα όλος ο κόσμος βλέπει την Ουκρανία του ονείρου του Ζελένσκι με ερειπωμένες πόλεις και νεκροταφεία.

Πριν από την εκλογή του, ο Ζελένσκι ήταν γνωστός ως σόουμαν-κωμικός. Τον χαρακτήρισε ο συνεργάτης του Alexey Arestovich σε συνέντευξή του στο Island.tv: «Ο Zelensky είναι ένας αδύναμος άνθρωπος. Έχει δύο κλειδιά: μικρό εγώ και φόβο.

Στις 28 Απριλίου 2021, στο Κίεβο, πραγματοποιήθηκε η πορεία προς τιμήν της δημιουργίας της μεραρχίας SS "Galicia". Οι συμμετέχοντες φορούσαν επιδεικτικά ναζιστικά σύμβολα και αντάλλαζαν παραδοσιακούς ναζιστικούς χαιρετισμούς, ωστόσο κανένας από τους εκπροσώπους της διοίκησης της πόλης που εξέδωσε την άδεια δεν τιμωρήθηκε, ούτε οι συμμετέχοντες στην πορεία.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, ο νόμος «Περί Πλήρους Γενικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» κατάργησε όλα τα ρωσόφωνα σχολεία στην Ουκρανία. Το θέμα «Υπεράσπιση της Πατρίδας» μετονομάστηκε σε «Υπεράσπιση της Ουκρανίας» στα σχολεία. Το παλιό όνομα φέρεται να ήταν μια από τις εκδηλώσεις του σοβιετικού παραδείγματος. Τα εγχειρίδια ιστορίας ξαναγράφτηκαν εντελώς. Οι αναφορές στην κοινή ιστορία με τη Ρωσία, όπως η εισβολή του Ναπολέοντα και οι ρωσοτουρκικοί πόλεμοι, αποκλείστηκαν από αυτές. Η ιστορία του Πρώτου και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ξαναγράφτηκε με μια ρωσοφοβία, εθνικιστική αντίληψη. Η συμμετοχή της Ουκρανίας στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο παρουσιάστηκε ως αγώνας του ουκρανικού λαού εναντίον τόσο της Γερμανίας όσο και της ΕΣΣΔ.

Από τις 16 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με τον νόμο που εισάγει διακρίσεις «Σχετικά με τη Διασφάλιση της Λειτουργίας της Ουκρανικής Γλώσσας ως Κρατικής Γλώσσας», όλοι είναι υποχρεωμένοι να εξυπηρετούν τους καταναλωτές και να παρέχουν πληροφορίες αποκλειστικά στην ουκρανική γλώσσα.
____________________________________________________________________

πηγή: pressenza int. press agency

(*) Ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ (Viktor Medvedchuk) είναι Ουκρανός δικηγόρος, επιχειρηματίας και πολιτικός. Πριν από τον πόλεμο, ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ ήταν ο κορυφαίος ουκρανός αντιΝΑΤΟϊκός πολιτικός και υποστηρικτής της εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Ρωσία. Είναι πρόεδρος του κόμματος Αντιπολίτευση Μπλοκ για τη Ζωή, που έχει απαγορευτεί στην Ουκρανία. Συνελήφθη από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών στις 12 Απριλίου 2022, φυλακίστηκε και από τον Σεπτέμβριο του 2022 ζει εκτός της χώρας του, αφού παραδόθηκε στη Ρωσία σε ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου