Τουρκία: Νικητής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 52,14% - Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καταγράφει 47,86%.

Τουρκία προεδρικές εκλογές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου,
Νικητής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία αναδείχθηκε σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περνώντας στη τρίτη δεκαετία της κυριαρχίας του...

Με καταμετρημένο το 99,75% των ψήφων ο Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 52,14%, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καταγράφει 47,86%. Ο Τούρκος πρόεδρος κερδίζει σε 52 εκλογικές περιφέρειες, με τον αντίπαλό του να επικρατεί σε 29, ενώ η διαφορά τους είναι λίγο παραπάνω από δύο εκατομμύρια ψήφοι.


Μπροστά σε ένα πλήθος ενθουσιασμένων οπαδών του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε -μετά μουσικής- τους οπαδούς του για το αποτέλεσμα που τον έφερε για τρίτη φορά στην προεδρία της Τουρκίας.

«Είμαστε πρώτοι και σας αγαπάμε» είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος και πρόσθεσε: «Είμαστε ερωτευμένοι με την Κωνσταντινούπολη, σήμερα είναι διαφορετικά εδώ. Ολόκληρη η Κωνσταντινούπολη είναι διαφορετική».

Ευχαρίστησε το πλήθος και είπε ακόμη ότι «ζήσαμε μία γιορτή δημοκρατίας. Πήγατε στις κάλπες και με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας εκφράσατε τη βούλησή σας».

«Εύχομαι στον Θεό να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε. Τι σας είχα πει; Ότι θα είμαστε μαζί όχι μέχρι σήμερα αλλά μέχρι τον θάνατο. Σας είπα ότι δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία. Αυτοί που μας υπηρετούν δεν πρόκειται να ηττηθούν και εμείς είμαστε ταγμένοι για την Τουρκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου