Τζο Μπάιντεν: Έτοιμη να υποβληθεί στο Κογκρέσο η συμφωνία για το όριο του χρέους των ΗΠΑ

Τζο Μπάιντεν, όριο του χρέους, Λευκός Οίκος, Ρεπουμπλικάνοι,
Η κρίση χρεοκοπίας που απειλεί τις ΗΠΑ -και κατ’ επέκταση την παγκόσμια οικονομία και τη σταθερότητά της- θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εδώ και καιρό αν ο Αμερικανός πρόεδρος και η πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματός του ήταν πιο ξεκάθαροι στο τι πραγματικά θέλουν.

Η συμφωνία για το όριο του χρέους του ομοσπονδιακού κράτους, που διαπραγματεύτηκαν ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικάνοι για την αποφυγή του κινδύνου οι ΗΠΑ να κηρύξουν άνευ προηγουμένου στάση πληρωμών, είναι έτοιμη να υποβληθεί στο Κογκρέσο, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, παροτρύνοντας εκ νέου τα μέλη των δυο σωμάτων του κοινοβουλίου να την υιοθετήσουν το ταχύτερο.

«Ας συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά τηρώντας τις υποχρεώσεις μας και οικοδομώντας την ισχυρότερη οικονομία στην ιστορία του κόσμου», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου, καλώντας «σθεναρά» και τα δυο σώματα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην οποία έχουν ισχνή πλειοψηφία οι Ρεπουμπλικάνοι και τη Γερουσία που ελέγχουν οριακά οι Δημοκρατικοί, «να υιοθετήσουν τη συμφωνία αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου