ΤΟΥΡΚΙΑ: Με το 89.24% καταμετρημένο, Ερντογάν 49,9%, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 44,3% - Προβλέπονται επαναληπτικές στις 28 Μαΐου

Προεδρικές εκλογές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Σινάν Ογάν,

Στις προεδρικές εκλογές έλαβαν μέρος 3 υποψήφιοι για το Προεδρικό αξίωμα και για τις βουλευτικές εκλογές κατέβηκαν 24 πολιτικά κόμματα και 151 ανεξάρτητοι υποψήφιοι σε όλη την Τουρκία.

Στις 17:00 έκλεισαν οι κάλπες σε ολόκληρη την Τουρκία που στήθηκαν για τις σημερινές, 14/5/2023, προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. 60.697.843 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες για να επιλέξουν τον Πρόεδρο της χώρας.

Στο ψηφοδέλτιο των προεδρικών εκλογών υπήρχαν τα ονόματα των Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Σινάν Ογάν και του Μουχαρέμ Ιντζέ, ο Ιντζέ αν και ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητας του στις 11 Μαΐου, το όνομα του παρέμεινε επειδή είχε ήδη ολοκληρωθεί η εκτύπωση και διανομή των ψηφοδελτίων.

Στις βουλευτικές εκλογές κατέβηκαν 24 πολιτικά κόμματα και 151 ανεξάρτητοι υποψήφιοι σε όλη την Τουρκία.

Εάν κανείς από τους υποψηφίους των προεδρικών εκλογών δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, θα διεξαχθεί 2ος γύρος την Κυριακή, 28 Μαΐου.


Το προβάδισμα του Ρετζέπ Ερντογάν στις εκλογές στην Τουρκία συνεχίζει να συρρικνώνεται: Είναι τώρα στο 49,9%, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, με καταμετρημένο το 89,24% των ψηφοδελτίων. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρίσκεται δεύτερος με 44,3%, ο Σινάν Ογάν με 5,3% και ο αποσυρθείς Μουχαρέμ Ιντζέ, συγκεντρώνει 0,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου