Αλέξης Τσίπρας / Αγρίνιο: «Την άλλη Κυριακή έρχεται η αλλαγή, ο κ. Μητσοτάκης εγκαταλείπει το Μέγαρο Μαξίμου» (vid)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, προεκλογική ομιλία, Αγρίνιο,

Αλέξης Τσίπρας: «Από την Πλατεία Δημοκρατίας, εδώ στο Αγρίνιο, η δημοκρατία αντεπιτίθεται, για να ρίξουμε το φαύλο καθεστώς που μας κυβερνά. Για να φύγει η χειρότερη Δεξιά κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά!»

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου σε συγκέντρωση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - «Να ξαναφέρουμε τη δημοκρατία στην εξουσία» είπε ξεκινώντας ο Αλέξης Τσίπρας - «Επτά μέρες έμειναν για να φύγει η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση που έχει δει ο τόπος» συμπλήρωσε

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε ότι το μήνυμα που στέλνει το Αγρίνιο είναι ένα: «Κύριε Μητσοτάκη, την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε οριστικά το Μέγαρο Μαξίμου». Σημείωσε ότι «την άλλη Κυριακή έρχεται η αλλαγή. Στις 21 κερδίζουμε και στις 22 σχηματίζουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Και ξεκινάμε το δύσκολο έργο να φέρουμε την αλλαγή και τη δικαιοσύνη στις ζωές των ανθρώπων». 

Ανέφερε ότι η αποψινή είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο από το ‘12 και πως οι συγκεντρώσεις «σε σύγκριση με αυτές του κ. Μητσοτάκη δείχνουν την πραγματική παράσταση νίκης». Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «θα είναι πρώτος και με διαφορά» και πως «όσο μεγαλύτερη είναι η νίκη τόσο μεγαλύτερη θα είναι η προοπτική την επόμενη μέρα η Αλλαγή να γίνει πράξη».



Αναλυτικά η oμιλία Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο

«Πολίτες του Αγρινίου! 

Σήμερα, με τη σημερινή σας συγκέντρωση, η Αιτωλοακαρνανία δίνει απάντηση οριστική: Στις 21 του Μάη, θα νικήσει ο λαός! Στις 21 του Μάη, θα νικήσει η Δημοκρατία!

Όποιος είχε αμφιβολία για το ποια είναι η πραγματική παράσταση νίκης στις εκλογές που έρχονται, δεν έχει παρά να δει τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα, εδώ στην Πλατεία Δημοκρατίας, στην καρδιά το Αγρινίου!

Σήμερα από δω, από το Αγρίνιο, με τη μεγαλειώδη σημερινή σας συγκέντρωση, ξεκινάμε τη μάχη των 7 ημερών για την τελική νίκη, για τη μεγάλη νίκη του λαού μας, στις 21 του Μάη.
Από την Πλατεία Δημοκρατίας, εδώ στο Αγρίνιο, η δημοκρατία αντεπιτίθεται, για να ρίξουμε το φαύλο καθεστώς που μας κυβερνά. Για να φύγει η χειρότερη Δεξιά κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά!

Για να ξαναστήσουμε την κοινωνία στα πόδια της. Για να ξαναφέρουμε τη δημοκρατία στην εξουσία και τη δικαιοσύνη παντού, στην κοινωνία και στη χώρα μας. Και το μήνυμα που στέλνετε σήμερα, το μήνυμα που στέλνει το Αγρίνιο σήμερα, είναι ένα: Κύριε Μητσοτάκη, την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε οριστικά το Μέγαρο Μαξίμου! Την άλλη Κυριακή, έρχεται η αλλαγή. Την άλλη Κυριακή, με τη νίκη του λαού μας, στις 21 κερδίζουμε και στις 22 σχηματίζουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Και ξεκινάμε το δύσκολο έργο, να φέρουμε την Αλλαγή και τη Δικαιοσύνη στις ζωές των ανθρώπων.

Γιατί δεν αξίζουν στην Ελλάδα και στους Έλληνες, άλλα τέσσερα χρόνια αλαζονείας, άλλα τέσσερα χρόνια αδιαφορίας, άλλα τέσσερα χρόνια ακραίας διαφθοράς, άλλα τέσσερα χρόνια οικογενειοκρατίας, άλλα τέσσερα χρόνια αισχροκέρδειας, άλλα τέσσερα χρόνια γενικευμένης αδικίας. Και αυτό, πολίτες του Αγρινίου, γίνεται κάθε μέρα συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού μας που δεν θέλει πια να ζει έτσι, πολιορκημένος από την ανησυχία, την ανασφάλεια, την αγωνία. Και τώρα πια, δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος νοιάζεται και ποιος αδιαφορεί. Για το ποιος δουλεύει για το δημόσιο συμφέρον και ποιος δουλεύει για το συμφέρον των ισχυρών.

Ο κ. Μητσοτάκης πια, είναι αποδεδειγμένο εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν νοιάζεται για τους πολλούς, παρά μονάχα για τους λίγους και τους ισχυρούς. Παρέδωσαν πριν από οκτώ χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ μια οικονομία διαλυμένη, μια κοινωνία γονατισμένη, μια χώρα ρημαγμένη, βυθισμένη στη χρεοκοπία, με τρόικες και επιτηρητές.

Και παρέλαβαν, ύστερα από σκληρή δουλειά, μια χώρα έξω από τα μνημόνια, μέσα στις αγορές, με 12 τρίμηνα ανάπτυξης, με ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος και με 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία. Γιατί; Για να τρώει τελικά από τα έτοιμα ο κ. Μητσοτάκης. Για να σπαταλάει όσα μαζί με τεράστιες θυσίες και δυσκολίες κατακτήσαμε, να τα σπαταλάει σε απευθείας αναθέσεις σε «ημέτερους» και σε επιδοτήσεις της αισχροκέρδειας των ισχυρών.

Και τι παραδίδει αλήθεια σήμερα, σε λίγες μέρες που θα αναγκαστεί να παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου; Τι παραδίδει, αλήθεια, μια τετραετία μετά, όπου τα βρήκε όλα στρωμένα και έτοιμα; 50 δισ. μεγαλύτερο το δημόσιο χρέος, 40 δισεκατομμύρια μεγαλύτερο το ιδιωτικό χρέος και τη μισή Ελλάδα, 4.250.000 Έλληνες με μη εξυπηρετούμενες οφειλές στην Εφορία, στις τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία και 700.000 νοικοκυριά να αγωνιούν αν την επόμενη μέρα θα χάσουν το σπίτι τους στον πλειστηριασμό, αφού ο κ. Μητσοτάκης έχει αυτό ως σχέδιο, περνώντας τα ενυπόθηκα ακίνητά τους στα funds.

Τι άλλο μας παραδίδει; Μας παραδίδει ένα διαλυμένο ΕΣΥ, με αρνητικό ρεκόρ 37.000 συνανθρώπων μας που χάσαμε άδικα στην πανδημία. Ένα αρνητικό ρεκόρ που κατατάσσει τη χώρα μας χειρότερη ακόμα κι από τη Βραζιλία του Μπολσονάρο, αναλογικά με τον πληθυσμό μας. Γιατί; Γιατί, αντί να ενισχύσει τα νοσοκομεία μας με γιατρούς και νοσηλευτές, αντί να φτιάξει ΜΕΘ, μας έλεγε ότι είναι το ίδιο για τους ασθενείς αν είναι εντός ή εκτός των ΜΕΘ. Και γνωρίζω καλά πόσο βαρύ τίμημα πλήρωσε το Αγρίνιο, η Αιτωλοακαρνανία εδώ με το νοσοκομείο σας να είναι στους χειρότερους δείκτες της εγκατάλειψης, της αδιαφορίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μας παραδίδει, επίσης, μια Παιδεία με δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τα πανεπιστήμια, για να μπορούν να αυγατίζουν τα κέρδη τους τα κολλέγια και οι ιδιώτες, με τη βάση, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που έφτιαξε ο κ. Μητσοτάκης, ώστε κάθε χρόνο να κόβονται τα παιδιά από τις λαϊκές οικογένειες και να κλείνουν, να μαραζώνουν οι σχολές στα περιφερειακά πανεπιστήμια.
Μας άφησε σχολεία χωρίς μόνιμους καθηγητές, με το 30% να είναι αναπληρωτές και πανεπιστήμια χωρίς πανεπιστημιακούς καθηγητές, αλλά με πανεπιστημιακούς αστυνόμους.

Μας παραδίδει, επίσης, τι άλλο: Την εργασιακή ζούγκλα των απλήρωτων υπερωριών και της κατάργησης του οκτάωρου για τους εργαζόμενους, τη διαρκή μείωση του μέσου μισθού και της αγοραστικής δύναμη των νοικοκυριών. Προχθές, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, έβγαλε κάποιους δείκτες, αδιάψευστους δείκτες, που αφορούν την Ελλάδα. Τους διέψευσε και αυτούς ο κ. Μητσοτάκης. Μόνο όσα λέει η «Ενημέρωση 108», που εσχάτως έγινε 107, συμφωνεί μονάχα με όσα λένε στα κανάλια οι παπαγάλοι προπαγανδιστές της κυβερνητικής προπαγάνδας!
Όμως, οι Διεθνείς Οργανισμοί και οι δείκτες τους λένε την αλήθεια. Τι μας είπε λοιπόν ο ΟΟΣΑ προχθές: Ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που την τριετία 2019-2021 είχε μείωση του μέσου ονομαστικού μισθού και το 2022, είχε μείωση και του μέσου πραγματικού μισθού κατά 7,5%.
Τι σημαίνει αυτό, πολίτες του Αγρινίου; Σημαίνει ότι εκεί που μας έταζαν καλύτερες δουλειές και καλύτερους μισθούς και στήριξη στη μεσαία τάξη, κατάντησαν τη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια, να χρειάζονται κουπόνια για να πάει στο σούπερ μάρκετ, να πληρώσει το ρεύμα, να βάλει βενζίνη στα πρατήρια της βενζίνης!

Τι άλλο μας έταζαν όμως, θυμάστε; Το ’19 έταξαν καλύτερες μέρες στους απόμαχους της δουλειάς, στους συνταξιούχους. Και τι απέγινε τελικά όλα αυτά τα χρόνια; Σύμφωνα με όσα λέει η Eurostat, συνταξιούχοι με σύνταξη έως 700 ευρώ μηνιαίως είδαν την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται κατά 40%, τη σύνταξη που έπαιρναν το ’19, είναι 40% λιγότερη σε ό,τι αφορά την αγοραστική της αξία. Ο συνταξιούχος σήμερα δεν έχει την αξιοπρέπεια να μπορεί να κάνει ένα δώρο στο εγγόνι του.
Και τι άλλο έκαναν στους συνταξιούχους, αυτοί που έχουν το θράσος να μας κουνούν το δάχτυλο: Όταν μας έλεγαν ότι εμείς προδώσαμε δήθεν τη Μακεδονία για να σώσουμε τις συντάξεις, όταν μας έλεγαν αυτές τις αθλιότητες αυτοί που τώρα πήγαν χέρι χέρι και τήρησαν και τίμησαν τη συμφωνία που εμείς κάναμε υπηρετώντας το πατριωτικό μας καθήκον, αυτοί λοιπόν που τότε μας έλεγαν ότι είναι ψίχουλα η 13η σύνταξη, την κατάργησαν τη 13η σύνταξη. Και έκοψαν, στέρησαν ακόμα και τα αναδρομικά από τους συνταξιούχους, παρά την απόφαση του ΣτΕ. Επτά δισ. στο σύνολο στέρησαν από τους συνταξιούχους αυτή την τετραετία.

Τι άλλο μας παραδίδει ο κ. Μητσοτάκης: Ένα κράτος-λάφυρο, με τις γαλάζιες ακρίδες να καταλαμβάνουν θέση σε όλες τις ΔΕΚΟ και να δίνουν μπόνους στον εαυτό τους, με διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ, με διπλασιασμό των μετακλητών και με πλήρη απαξίωση και αδιαφορία, ακόμα και για την ασφάλεια του πολίτη. Με πιο αδιαμφισβήτητη απόδειξη γι` αυτό, τα Τέμπη. Μια ανείπωτη τραγωδία. Αποτέλεσμα της πολιτικής ανηθικότητας ενός καθεστώτος που άφησε τους σιδηροδρόμους να διαλύονται. Και λίγες μέρες πριν το δυστύχημα, δεν είχε ντροπή ο υπεύθυνος υπουργός να φωνάζει μέσα στη Βουλή «ντροπή» όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του έλεγαν ότι έχει αφήσει το σιδηρόδρομο διαλυμένο και εγκυμονούν κίνδυνοι για την ασφάλεια των επιβατών. Και σήμερα, αυτός ο υπουργός, ο υπουργός των Τεμπών, είναι ξανά υποψήφιος με επιλογή του κ. Μητσοτάκη, για να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Μας είπε όμως ο κ. Μητσοτάκης, τότε, ότι ήταν ένα ανθρώπινο λάθος που τα έκανε όλα αυτά, ο σταθμάρχης έφταιγε. Ποιος αλήθεια τον διόρισε αυτό τον σταθμάρχη με κομματικό ρουσφέτι χωρίς να έχει προσόντα, χωρίς να έχει προϋπηρεσία, ανεκπαίδευτο; Ποιος τον διόρισε και εκ των υστέρων τον μονιμοποίησε;

Φίλες και φίλοι, πολίτες του Αγρινίου, αυτή την εικόνα της αδιαφορίας και της αλαζονείας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης την έδειχνε σε όλη την τετραετία. Τίποτε δεν ήξερε, και για όλα κάποιος άλλος έφταιγε. Τίποτα δεν ήξερε ο ίδιος. Χρειάζεται άλλη απόδειξη για να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πάει άλλο μ’ αυτή την υποτιμητική συμπεριφορά;

Πολίτες του Αγρινίου, πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, την επόμενη Κυριακή έχουμε την ευκαιρία στην κάλπη να τιμωρήσουμε αυτούς που τέσσερα χρόνια τώρα, με την αλαζονεία και την αδιαφορία τους, μας οδήγησαν σε μια κατάσταση οδυνηρή.

Αλλά έχουμε και την ευκαιρία να ανοίξουμε τον δρόμο σε μια προοδευτική κυβέρνηση, κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Όχι μόνο για να τιμωρήσουμε, αλλά για να αναλάβουμε την ευθύνη, να ξαναστήσουμε την κοινωνία στα πόδια της, να ξανατονώσουμε την οικονομία, να αλλάξουμε αυτό το πλαίσιο των ανισοτήτων και να δώσουμε πνοή στα όνειρα της νέας γενιάς, στις ελπίδες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Δεν θα ξεχάσουμε λοιπόν όλα όσα έγιναν αυτή την τετραετία. Δεν θα ξεχάσουμε ούτε το έγκλημα των Τεμπών ούτε τον βιασμό της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου με τις παράνομες παρακολουθήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης απέφευγε σαν τον διάολο το λιβάνι να έρθει σ’ ένα debate. Και μάλλον κάτι ήξερε που το απέφευγε. Αποφεύγει ακόμα και σήμερα την πρόσκληση να έρθει να αντιπαρατεθούμε. Αλλά αποφάσισε και δέχτηκε να βρεθούμε οι έξι πολιτικοί αρχηγοί, νομίζοντας ότι θα καταφέρει να κρυφτεί πίσω από τους άλλους τέσσερις. Στην πρώτη ζόρικη ερώτηση, όμως, έπαθε τρικυμία και μαρτύρησε δίχως ξύλο, μονάχος του, όλα όσα προσπαθούσε να κρατήσει κρυφά 9 μήνες τώρα σε σχέση με το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ομολόγησε το σκάνδαλο και τον βιασμό της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις. Θέλω όμως να αναρωτηθώ, για άλλη μια φορά, εδώ από το Αγρίνιο: Αν δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, τότε γιατί επί 9 μήνες επικαλείτο το εθνικό απόρρητο για να συγκαλύψει την αλήθεια από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής;

Για ποιο λόγο, εφόσον δεν υπήρξε εθνικός λόγος, η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, η κ. Βλάχου, υπέγραφε παρανόμως τις διαταγές για να παρακολουθούνται πολίτες, το μισό πολιτικό σύστημα, πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, ακόμα και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων;

Και για ποιο λόγο η κυρία αυτή παραμένει ακόμα στη θέση της; Πού τον κρατάει τον κ. Μητσοτάκη; Για ποιο λόγο επίσης και τι ακριβώς έκανε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κ. Ντογιάκος, για να εντοπίσει τους δράστες; Και γιατί δεν υπάρχει καμία απαγγελία κατηγορίας 9 μήνες σήμερα, γι` αυτές τις παράνομες πράξεις;

Για να τελειώνουμε λοιπόν, δεν είναι μόνο σκάνδαλο, είναι έγκλημα κατά της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, κατά των δικαιωμάτων του πολίτη. Και είναι και κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα. Κακούργημα που προσπαθούν να συγκαλύψουν χειραγωγώντας τη Δικαιοσύνη. Και τώρα επιχειρούν να ξεπλυθούν και να ξεπλύνουν τα ατοπήματα τους με την ψήφο του λαού.

Θέλω λοιπόν σήμερα να απευθυνθώ όχι σ’ εσάς, αλλά στους συντηρητικούς πολίτες, στους έντιμους Νεοδημοκράτες. Έχουμε σημαντικές ιδεολογικές διαφορές. Αλλά πιστεύω ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών των συντηρητικών πολιτών είναι έντιμοι. Και αισθάνονται ντροπή γι` αυτή την οικογένεια που μας κυβερνά και που διοικεί το κόμμα τους. Αισθάνονται ντροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, για την παραβίαση του κράτους δικαίου, για τον βιασμό της Δημοκρατίας, για τη διεύρυνση των ανισοτήτων.

Και θέλω να τους ρωτήσω: Ο κ. Μητσοτάκης είναι σαφές, θέλει να ξεπλυθεί με την ψήφο σας. Θα τον ξεπλύνετε με την ψήφο σας; Θα γίνετε συνένοχοι στον βιασμό της Δημοκρατίας; Θα του δώστε λευκή επιταγή να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα; Να γίνει, ενδεχομένως, και ακόμα πιο επικίνδυνος;
Είναι φανερό ότι φως και κάθαρση δεν πρόκειται να υπάρξουν αν ο κ. Μητσοτάκης δεν πληρώσει το τίμημα των πράξεών του, αν δηλαδή δεν ηττηθεί στις εκλογές της 21ης του Μάη.

Καλούμε λοιπόν τους πολίτες να μη γίνουν συνένοχοι σ’ αυτό το έγκλημα. Και αυτό το μήνυμα θέλω να το στείλω όχι μονάχα στους συντηρητικούς ψηφοφόρους, αλλά αυτό το μήνυμα θέλω να φτάσει και στον κ. Ανδρουλάκη, του ΚΙΝΑΛ. Και να ρωτήσω: Πώς αλήθεια θα οδηγηθούν οι υπαίτιοι του παρακράτους στη φυλακή, όπως ευλόγως ζήτησε προχθές; Με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη;

Πώς γίνεται να αφήνετε ίσες αποστάσεις για την επόμενη μέρα ανάμεσα σε αυτόν που σας παρακολουθούσε γιατί ήθελε να σας ελέγχει, από τη μια, και στην προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνηση που θα φέρει την κάθαρση και θα θέσει τους υπαίτιους του παρακράτους προ των ευθυνών τους, από την άλλη;

Γι` αυτό λοιπόν, από δω, από το δημοκρατικό Αγρίνιο, από την πόλη των μεγάλων δημοκρατικών παραδόσεων, θέλω να θυμίσω κάτι σε όσους θεωρούν ότι έχουν την αποκλειστική, πνευματική ιδιοκτησία της παρακαταθήκης και των συνθημάτων της δημοκρατικής παράταξης αλλά και του ίδιου του μεγάλου ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης, του Ανδρέα Παπανδρέου. Και να τους θυμίσω: Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε διμέτωπο, δεν είχε ποτέ μέτωπο στις προοδευτικές δυνάμεις. Ένα ήταν το μέτωπό του: Η Δεξιά. Η χειρότερη Δεξιά που είχαμε ποτέ είναι η σημερινή!

Γι` αυτό κι εμείς, εγώ προσωπικά, ένα μέτωπο έχω: Τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη! Με κανέναν άλλον. Και απλώνω το χέρι σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, στους προοδευτικούς πολίτες και τους ρωτώ: Ποιο είναι το κρίσιμο διακύβευμα αυτής της μάχης; Να μην είναι στις 22 του Μάη ο κ. Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Να έχουμε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας στις 22 του Μάη. Για να φέρουμε την Αλλαγή. Να ξαναστήσουμε την κοινωνία στα πόδια της, να φέρουμε την ελπίδα στις νέες και στους νέους, να στηρίξουμε τους αδύναμους. Αυτό είναι το δικό μας μέτωπο, αυτό είναι το δικό μας όραμα, και αυτό θα γίνει πράξη με την ψήφο του ελληνικού λαού την ερχόμενη Κυριακή.

Θέλω όμως να σας πω και κάτι ακόμα: Σας είπα πιο πριν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν νοιάζεται. Είναι η μισή αλήθεια. Δεν νοιάζεται για τους πολλούς. Νοιάζεται για κάποιους λίγους και ισχυρούς. Νοιάζεται για κάποιους προνομιούχους. Δεν είναι τυχαίο που πριν από λίγες ημέρες είδε τη δημοσιότητα στο διαδίκτυο ένα βίντεο μ’ έναν εργοδότη, δίπλα από τον υπουργό Αναπτύξεως που ήταν περιχαρής, να απειλεί και να εκβιάζει τους εργαζόμενους ότι αν δεν ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία και ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, θα απολυθούν. Ο άνθρωπος αυτός έχει τα δίκια του, εδώ που τα λέμε, διότι αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ την άλλη Κυριακή και έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, θα του κοπεί το εύκολο χρήμα από το δημόσιο ταμείο που έπαιρνε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αισχροκέρδεια δισεκατομμυρίων, ουρανοκατέβατα κέρδη, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των νοσοκομείων του νερού, διανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε μεγάλους ομίλους, «γαλάζιες ακρίδες» -έτσι ονομάστηκε η εφόρμηση των κομματικών στελεχών στο δημόσιο χρήμα και στις δημόσιες θέσεις, αυτά είναι τα έργα του κ. Μητσοτάκη.

Πώς δεν νοιάζεται λοιπόν; Νοιάζεται. Αλλά νοιάζεται για λίγους και προνομιούχους. Δεκαπέντε εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, με πάνω από 1 δισ. κέρδη η κάθε μια, ρεκόρ κερδοφορίας εικοσαετίας. Έργο του κ. Μητσοτάκη είναι κι αυτό, την ώρα που τα νοικοκυριά δεν μπορούν να βγάλουν την τρίτη εβδομάδα του μήνα. Πώς δεν νοιάζεται, λοιπόν; Νοιάζεται, αλλά για κάποιους ισχυρούς. Και αυτοί με τη σειρά τους, νοιάζονται για να κερδίσει άλλη μια τετραετία που θα μεταφραστεί σε κέρδος για τους ίδιους. Τον στηρίζουν γιατί τους διαθέτει τα Ταμεία του κράτους. τον ψηφίζουν, τον χρηματοδοτούν, φιλοτεχνούν την εικόνα του στα Μέσα Ενημέρωσης.

Οπότε, τα πράγματα είναι πολύ απλά: Τι ακριβώς θέλουμε να συμβεί την άλλη Κυριακή το βράδυ; Ποιοι να είναι αυτοί που θα πανηγυρίζουν στους δρόμους, τη νίκη του λαού; Οι δημοκρατικοί πολίτες; Ή τα καρτέλ και οι ισχυροί; Ποιοι θέλουμε να χαμογελούν την άλλη Κυριακή; Οι εταιρείες της ενέργειας, τα καρτέλ των ισχυρών; Ή θέλουμε να είναι ο λαός ο δημοκρατικός στους δρόμους, που θα ελπίζει σ’ ένα καλύτερο αύριο;

Είμαι βέβαιος από τη σημερινή σας συγκέντρωση, από τη σημερινή σας συγκλονιστική παρουσία εδώ στο Αγρίνιο, ότι την άλλη Κυριακή ο λαός θα πανηγυρίζει, εσείς θα πανηγυρίζετε. Όλοι μας θα πανηγυρίζουμε τη νίκη της Δημοκρατίας, την επιστροφή της δικαιοσύνης, τη νίκη του λαού.
Επτά μέρες έμειναν για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της Δεξιάς που έχει δει ο τόπος. Θα πάμε γερά, λοιπόν, αυτές τις επτά μέρες θα πάμε γερά για να φέρουμε τη νίκη! Και θα νικήσουμε την άλλη Κυριακή. Θα νικήσουμε, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Με ρώτησε προχθές ένα νέο παιδί «πώς βλέπεις τα πράγματα;». Του λέω, «εσύ πώς τα βλέπεις;». «Βλέπω νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», μου απαντά. Του λέω «γιατί, δεν βλέπεις ότι παρουσιάζουν διαρκώς μετρήσεις που λένε το αντίθετο;». Μου απάντησε, «βλέπω νίκη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί κι εγώ και όλοι μου οι φίλοι ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουμε. Δεύτερον, βλέπω νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν γίνεται αλλιώς, γιατί είναι η μόνη μας ελπίδα. Να μείνουμε σ’ αυτό τον τόπο, να μην ξενιτευτούμε, να μη βγούμε στο εξωτερικό». Και παίρνω αυτή την απάντηση όχι μονάχα ως ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αλλά και ως μια βαριά ευθύνη. Έχουμε βαριά ευθύνη τα όνειρα αυτών των νέων ανθρώπων, τις προσδοκίες αυτών των νέων ανθρώπων να τις κάνουμε πράξη. Έχουμε βαριά ευθύνη, είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να νικήσουμε, αλλά και να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε βάσεις στέρεες, με κοινωνική δικαιοσύνη. Για να δώσουμε προοπτική στα όνειρα της νέας γενιάς!

Έχουμε υποχρέωση, να νικήσουμε και θα νικήσουμε, γιατί δεν αξίζει στις Ελληνίδες και στους Έλληνες άλλα τέσσερα χρόνια να περάσουν μια ζωή στην αδικία, στην αδιαφορία, στην αλαζονεία της εξουσίας. Και γιατί, για να θυμηθώ άλλο ένα ωραίο παλιό σύνθημα, η Ελλάδα δεν ανήκει σε λίγες οικογένειες που μας κυβερνάνε, η Ελλάδα δεν ανήκει σε λίγους πλούσιους και ισχυρούς. Η Ελλάδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες!

Ξέρετε, τα συνθήματα αυτά ανήκουν στη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, είναι κοινή μας παρακαταθήκη. Δεν τα λέμε όμως για να μηρυκάσουμε τις δόξες του παρελθόντος. Τα λέμε γιατί σήμερα τα έχει κάνει ξανά δραματικά επίκαιρα η χειρότερη Δεξιά από τη Μεταπολίτευση και μετά, η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Κι αν κάποιοι νεότεροι δεν θυμούνται τι σημαίνει Δεξιά, μας το θύμισε τέσσερα χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης με τη συμπεριφορά του. Και μας θύμισε ότι τελικά Δεξιά σημαίνει ανισότητες, σημαίνει αδικία, σημαίνει αυταρχισμός, σημαίνει αισχροκέρδεια, σημαίνει οικογενειοκρατία. Όλα αυτά στα οποία θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή.

Το δίλημμα λοιπόν που έχουμε μπροστά στην κάλπη, είναι πράγματι αν αυτή η αλλαγή -που δεν είναι αλλαγή της κυβέρνησης, είναι αλλαγή στη ζωή μας, στο εισόδημα, στα δικαιώματα-, το δίλημμα λοιπόν που έχουμε είναι ένα: Μητσοτάκης ξανά άλλα τέσσερα χρόνια ή αλλαγή στη ζωή μας; Μητσοτάκης ξανά ή δικαιοσύνη παντού; Αυτό είναι το βασικό δίλημμα της επόμενης Κυριακής. Και ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα χαρτιά του, το πρόγραμμά του. Καταθέσαμε το Συμβόλαιο για την Αλλαγή, ένα Συμβόλαιο 11 άρθρων που το διαπερνά ένας απαράβατος όρος: Η δικαιοσύνη.

Ποιο είναι όμως το τετράπτυχο, θα πω εγώ, αυτού του Συμβολαίου; Θα σας το πω απλά και κατανοητά, για να μπορέσετε να το μεταφέρετε, τις επτά αυτές μέρες που έμειναν, σε κάθε χωριό, σε κάθε πολίτη, σε κάθε καφενείο, σε κάθε σπίτι. Σημαίνει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και προοδευτική παράταξη και προοδευτική κυβέρνηση; Σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών κι ένα δίκαιο, αποτελεσματικό, ισχυρό κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη. Αυτό σημαίνει.

Κάποιοι όμως ανησύχησαν πολύ και μας είπαν ότι το πρόγραμμά μας κοστίζει πολύ και δεν βγαίνει. Αλήθεια, το δικό τους πρόγραμμα των 10 δισεκατομμυρίων απευθείας αναθέσεων σε «ημέτερους», είναι πρόγραμμα που βγαίνει; Το δικό τους πρόγραμμα που σ’ ενάμιση χρόνο έδωσαν επιδοτήσεις μόνο στις εταιρείες ενέργειας πάνω από 10 δισ., είναι προγράμματα που βγαίνει;

Ξέρουμε βέβαια να απαντήσουμε και με άλλο τρόπο. Αυτοί που άφησαν τη χώρα χρεοκοπημένη με 15% έλλειμμα το 2009 και μας βύθισαν στη χρεοκοπία, αυτοί που άφησαν τα Ταμεία άδεια το 2015, αυτοί που το κόμμα τους χρωστάει 400 εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα στις τράπεζες, θέλουν να μιλήσουν σ’ εμάς για λογαριασμούς, που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, που εξυγιάναμε τα δημόσια οικονομικά, που αφήσαμε 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία και έχουν το θράσος να μιλάνε σ’ εμάς και ναι μας λένε ότι δεν βγαίνει;

Λοιπόν, θέλω για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσω: Εμείς θα υλοποιήσουμε μέχρι κεραίας το πρόγραμμά μας. Είναι ντροπή αυτοί που σπαταλήσανε 60 δισεκατομμύρια την τελευταία τριετία, ελέω της πανδημίας, χωρίς να αφήσουν τίποτα ουσιαστικό για την κοινωνία, αφήνοντας διαλυμένα τα δημόσια νοσοκομεία, το κοινωνικό κράτος, αφήνοντας στο έλεος τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να μιλούν σ’ εμάς. Δεν έχουν το δικαίωμα να μιλάνε σ’ εμάς, όταν λέμε ότι θα δώσουμε 2.000 ευρώ μισθό στον πρωτοδιοριζόμενο γιατρό για να ξαναστήσουμε τα νοσοκομεία, για να μπορούν οι πολίτες να έχουν αξιοπρεπή περίθαλψη.

Δεν μπορούν να λένε σ’ εμάς, «πού θα βρείτε τα λεφτά» όταν λέμε ότι θα δώσουμε μια αύξηση 10% στους δημοσίους υπαλλήλους, που έχουν να δουν αύξηση 14 χρόνια. Δε μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλο όταν λέμε ότι θα δώσουμε πίσω τη 13η σύνταξη στον συνταξιούχο, που εσείς στερήσατε.
Δεν μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλο όταν λέμε ότι θα μπει ένα τέλος σ’ αυτό το πάρτι τις αισχροκέρδειας με τις τιμές στα ύψη, στο ρεύμα, στο σούπερ μάρκετ, στη βενζίνη.

Κοστίζει όμως, είναι αλήθεια, το πρόγραμμά μας, να είμαι ειλικρινής. Κοστίζει. Ξέρετε σε ποιους κοστίζει; Κοστίζει στα funds που δεν θα πάρουν κοψοχρονιά τα σπίτια 700.000 νοικοκυριών, που έχουν αγοράσει τα δάνειά τους στο 20% της αξίας τους και θέλουν να βγάλουν στο 100%.
Κοστίζει στα καρτέλ της ενέργειας και των τροφίμων, στα καρτέλ των καυσίμων. Κοστίζει σ’ αυτούς. Και θα κοστίσει στους «ημέτερους» που δεν θα παίρνουν απευθείας αναθέσεις.

Θέλω όμως να σας πω ότι πέρα από τα 11 άρθρα, έχουμε ήδη έτοιμη την πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, γιατί η δικαιοσύνη πρέπει να επισπευσθεί. Και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που έχουμε έτοιμη να την υπογράψουμε πριν ακόμα συγκροτηθεί η Βουλή, έχει τρία άρθρα.
Το 1o άρθρο λέει «αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μέχρις ότου ψηφιστεί ο νόμος που ρυθμίζει οριστικά και προστατεύει την πρώτη κατοικία, που έχει και την υπογραφή της πολιτικού που συνέδεσε το όνομά της με την προστασία της πρώτης κατοικίας, της Λούκας Κατσέλη.
Το 2ο άρθρο λέει μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Μείωση του ΦΠΑ στο 6% για όλα τα τρόφιμα και σε μηδενικό συντελεστή για τρόφιμα βασικής ανάγκης και διαβίωσης.
Το 3ο άρθρο λέει κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια απ’ αυτές τις πανελλαδικές εξετάσεις, ώστε τα παιδιά μας που τώρα διαβάζουν, να γνωρίζουν ότι κανένας τεχνητός κόφτης δεν θα τους περιορίσει την πρόσβαση στα δημόσια πανεπιστήμια.

«Καλύτερα σφηνάκι» λένε οι νέες και οι νέοι, «παρά τον Μητσοτάκη». Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται με τα 150 ευρώ, αυτή την πράξη εξευτελισμού, αυτή την πράξη απαξίωσης, ο κ. Μητσοτάκης να βρει ψήφο νέων ανθρώπων. Ναι, καλύτερα σφηνάκι, παρά 150 ευρώ για μπουκάλι ουίσκι με τον Μητσοτάκη!

Γιατί τα όνειρα και οι προσδοκίες των νέων ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή, δεν εξαγοράζονται με 150άρια. Υπάρχει μια λέξη, ξέρετε, μόνο στο ελληνικό λεξιλόγιο. Δεν μεταφράζεται. Η λέξη αυτή είναι το «φιλότιμο». Κι όταν κάποιος υποτιμήσει την έννοια αυτής της λέξης που βρίσκεται στη συνείδηση του Έλληνα, τότε θα την πληρώσει πολύ ακριβά.

Ναι, θα την πληρώσει πολύ ακριβά ο κ. Μητσοτάκης, που προσπάθησε να εξαγοράσει τους νέους που στοχοποίησε, που εξαπάτησε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια, με 150 ευρώ!

Πολίτες του Αγρινίου, θέλω σ’ αυτό το σημείο, να πω και δυο λόγια για το τι σημαίνει δικαιοσύνη για τον τόπο σας, δικαιοσύνη για τον νομό σας. Με την αναβάθμιση του ΕΣΥ και των ανθρώπων του, για να μη ρημάζουν τα δυο νοσοκομεία σας, να μην παραιτούνται γιατροί, να μην κόβονται εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία, πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες δικαιοσύνης. Και αυτό είναι στο πρόγραμμά μας.

Σχέδιό μας επίσης είναι να στηρίξουμε με χρήματα και προσωπικό τη Γεωπονική Σχολή που εμείς ιδρύσαμε. Να μπει τέλος στην παρακμή για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, στη μείωση του ζωικού κεφαλαίου, που μπορεί να φτάσει φέτος το 15%. Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, η τιμή των καυσίμων. Να δίνονται κανονικά οι επιδοτήσεις.

Να μην κόβεται το ρεύμα στους τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι αυτοί που σήμερα περνούν ένα υπαρξιακό δράμα, και το γνωρίζω πολύ καλά. Γνωρίζω ότι οι κτηνοτρόφοι θανατώνουν, σφάζουν τα θηλυκά τους ζώα για να μικρύνουν τα κοπάδια, γιατί δεμ μπορούν να αντιμετωπίσουν το τεράστιο κόστος της παραγωγής, τις τιμές των ζωοτροφών.
Γνωρίζω ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν δει τις τιμές του ρεύματος να ανεβαίνουν 15 φορές πάνω. Άρα λοιπόν σ’ αυτούς τους ανθρώπους, σήμερα, έχουμε μια δέσμευση να δώσουμε: Θα τους στηρίξουμε αποφασιστικά, για να μείνουν στην ύπαιθρο, να μπορούν να παράξουν, να αντιμετωπίσουν το τεράστιο κόστος παραγωγής.

Έχουμε επίσης σχέδιο να εκσυγχρονιστεί το απαρχαιωμένο αρδευτικό δίκτυο που παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές, με αποτέλεσμα τεράστια σπατάλη νερού και ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό δεν αποτελεί μόνο μια σημαντική υποδομή, αλλά και μια στέρεη βάση για τη μετάβαση στην Πράσινη Ανάπτυξη.

Έχουμε στόχο και δεσμευόμαστε να γίνει πραγματικότητα ο οδικός άξονας Πλατυγυάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία. Να συνδεθεί η Αιτωλοακαρνανία με την Κεντρική Ελλάδα και τον κεντρικό άξονα, τον ΠΑΘΕ. Και να συνδεθεί επίσης το Αγρίνιο με την Ιόνια Οδό, ένα έργο πνοής για όλη τη Δυτική Ελλάδα που εμείς κάναμε πράξη, εμείς ολοκληρώσαμε

Θέλω όμως, κλείνοντας τη σημερινή μας συγκέντρωση, να θυμηθούμε όλοι και όλες σε ποια ακριβώς πλατεία συγκεντρωθήκαμε σήμερα. Συγκεντρωθήκαμε στην Πλατεία Δημοκρατίας αλλά και στην πλατεία εκείνη, που τα δύσκολα χρόνια της κατοχής, οι ναζί κατακτητές, κρέμασαν Μεγάλη Παρασκευή τρία παλικάρια. Κι είναι εδώ πιο κάτω το μνημείο. Και λίγο πιο μακριά, στα Καλύβια, εκτέλεσαν 200 ήρωες της Εθνικής μας Αντίστασης. Αυτή είναι η ιστορία του τόπου μας. Δεν την ξεχνάμε αυτή την ιστορία. Και δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Όχι γιατί θέλουμε να εκδικηθούμε κανένα λαό, αλλά γιατί θέλουμε να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα παρόμοια θηριωδία. Γι` αυτό και, όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος, και ένα ευρώ να ήταν οι πολεμικές επανορθώσεις, εμείς αυτό το ευρώ οφείλουμε να το διεκδικήσουμε.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως προχθές, δια του κ. Σκέρτσου, μας είπε να τις ξεχάσουμε οριστικά τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Θέλω λοιπόν να του απαντήσουμε από δω, απ’ αυτή την πλατεία, από εδώ που ήταν τόπος ηρωικός, όπως σχεδόν κάθε τόπος της χώρας μας, που υπήρξαν εκτελέσεις, κακουχίες, βασανισμοί, δολοφονίες, να του απαντήσω. Εάν κάποιον θα ξεχάσουμε από τις 22 του Μάη και μετά, είναι εσένα, κ. Μητσοτάκη! Θα σε ξεχάσει πολύ γρήγορα ο ελληνικός λαός, να είσαι σίγουρος γι’ αυτό! Δεν θα ξεχάσουμε όμως την Ιστορία μας. Δεν θα ξεχάσουμε το εθνικό μας χρέος. Δεν θα ξεχάσουμε. Διότι λαοί που ξεχνούν, δεν έχουν μέλλον, δεν έχουν προοπτική.

Θέλω λοιπόν, φίλες και φίλοι, πολίτες του Αγρινίου, για άλλη μια φορά, να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, διότι σήμερα είχαμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει στο Αγρίνιο, από το 2012 και μετά. Μεγαλύτερη συγκέντρωση κι από το 2015.

Θέλω όμως να σας πω: Οι συγκεντρώσεις οι δικές μας,σε σύγκριση μ’ αυτές του κ. Μητσοτάκη, δείχνουν την πραγματική παράσταση νίκης. Εμείς δεν ήρθαμε στο Αγρίνιο να μαζέψουμε φίλους και γνωστούς έξω από μια καφετέρια. Ήρθαμε και γεμίσαμε την κεντρική πλατεία, την Πλατεία Δημοκρατίας!

Θέλω, όμως, να σας ζητήσω αυτές τις 7 μέρες να μην εφησυχάσουμε. Το γνωρίζουμε όλοι, και φάνηκε από τη συγκέντρωσή μας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτος και με διαφορά στην Αιτωλοακαρνανία! Όσο όμως μεγαλύτερη είναι η νίκη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η προοπτική την επόμενη μέρα η αλλαγή να γίνει πράξη. Θέλουμε λοιπόν και θέλω να σας ζητήσω να αγκαλιάσουμε όλοι μαζί την αλλαγή και την προοπτική της νίκης. Ούτε μια μέρα χαμένη, ούτε μια ώρα χαμένη το επόμενο διάστημα.

Γιατί εμείς, ο καθένας και η καθεμιά από εμάς, είμαστε η αλλαγή που θα έρθει. Είμαστε η δικαιοσύνη που θα έρθει. Διότι στις 21 του Μάη δεν θα ψηφίσουν οι δημοσκόποι και οι παπαγάλοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι πολίτες θα ψηφίσουν. Και υπάρχουν σήμερα 450.000 νέοι ψηφοφόροι, υπάρχουν σήμερα χιλιάδες πολίτες που σκέφτονται αν θα πάνε να ψηφίσουν και τι θα ψηφίσουν. Η εκλογική μάχη θα κριθεί από την απόφαση που θα πάρουν αυτοί οι πολίτες. Οι νέες και οι νέοι, οι λεγόμενοι «αναποφάσιστοι».

Θέλω να σας καλέσω, λοιπόν, τις επόμενες μέρες, εσείς, ο καθένας από σας, με την επαφή του με τους πολίτες, να κρίνει την έκβαση των εκλογών. Και θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα στις νέες και στους νέους, σ’ αυτούς που σκέφτονται αν θα πάνε να ψηφίσουν ή όχι. Τους λέω: «Μη χαρίσετε το όπλο σας σε κανέναν, απλά πηγαίνετε στην κάλπη. Αν πάτε στην κάλπη, είναι βέβαιο, ό,τι και να αποφασίσετε, δεν θα έχει δεύτερη μέρα μετά τις 21 Μαΐου στο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης».

Θέλω να απευθυνθώ και σ’ αυτούς που θέλουν μεν να τιμωρήσουν τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για όσα έκανε, αλλά ταυτόχρονα σκέφτονται ότι η καλύτερη τιμωρία, είναι κάποιο μικρότερο αντισυστημικό κόμμα. Και θέλω να τους πω: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία για το καθεστώς που μας κυβερνά από το να ηττηθεί. Και ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί, είναι να χάσει τις εκλογές της Κυριακής. Και ο μόνος τρόπος για να χάσει τις εκλογές της Κυριακής, είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές της Κυριακής.

Η μόνη λοιπόν αντισυστημική και η μόνη τιμωρητική ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Γι` αυτό λοιπόν δυναμώνουμε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτές τις εκλογές! Ανοίγουμε τον δρόμο για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης την επόμενη μέρα.

Και θέλω να σας ζητήσω να πάμε όλοι μαζί αυτές τις 7 μέρες. Με δύναμη, για να φέρουμε τη νίκη και τη μεγάλη αλλαγή. Για να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, για να μειωθούν δραστικά οι τιμές, να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια, να διαγραφεί και να ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος, να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στη νοικοκυρά, τη μάνα, τον αγρότη, τον επαγγελματία, τον υπάλληλο, τον συνταξιούχο, τις νέες και τους νέους.

Για να σηκωθεί ξανά ο ήλιος της Δικαιοσύνης πάνω από την πατρίδα μας! Για να κάνουμε πράξη τη μεγάλη Αλλαγή!

Θέλω να σας καλέσω, λοιπόν, όλοι μαζί, ενωμένοι, αυτές τις 7 μέρες να μη χάσουμε στιγμή!
Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί! Να μη λείψει κανείς σ’ αυτό το μεγάλο προσκλητήριο της προοδευτικής, της δημοκρατικής παράταξης! Να μη λείψει κανείς από τον αγώνα για τη μεγάλη νίκη στις 21 του Μάη!
Να είστε καλά, καλή δύναμη!

Και με τη νίκη! Σας ευχαριστώ θερμά. Γεια σας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου