Το Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε την άρση ασυλίας των Ελλήνων Ευρωβουλευτών Αλέξη Γεωργούλη και Μαρίας Σπυράκη

Αλέξης Γεωργούλης, Μαρία Σπυράκη, Ευρωκοινοβούλιο, άρση ασυλίας,

Με την άρση της ασυλίας ανοίγει και ο δρόμος για τις απολογίες των δύο Ελλήνων Ευρωβουλευτών σχετικά με τις κατηγορίες που τους αφορούν...

Είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές

Την άρση της ασυλίας των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, Αλέξη Γεωργούλη και Μαρίας Σπυράκη αποφάσισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη ψήφισαν 408 ευρωβουλευτές. 150 ψήφισαν κατά και 48 απείχαν. Η κ. Σπυράκη από την πλευρά της είχε δηλώσει: «Δεν "κρύφτηκα" πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη».

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Σε δήλωσή της, η συνήγορος του κ. Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, είχε αναφέρει ότι ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Συγκεκριμένα η κ. Μαλλά δήλωσε τα εξής: «Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του κ. Γεωργούλη, κατόπιν της επικύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στην Ολομέλεια. Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί ιδιαίτερα καθώς οι ενέργειες που έγιναν από πλευράς μας για επιτάχυνση της διαδικασίας τελεσφόρησαν, και συνεπώς μπορούμε να ελπίζουμε στην σύντομη κλήση του κυρίου Γεωργούλη από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να λάβει γνώση του συνόλου της δικογραφίας και να παρέχει εξηγήσεις. Υπενθυμίζω ότι μέχρι σήμερα τελεί σε πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο της δικογραφίας και γνωρίζει μόνο για την ύπαρξη μιας καταγγελίας χωρίς ουδέποτε να έχει ενημερωθεί επισήμως από τις αρχές. Σημειωτέον είναι, ότι λόγω της σύμφωνης γνώμης του ίδιου του κυρίου Γεωργούλη, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο, μια κατά κανόνα χρονοβόρα διαδικασία, όπως είναι αυτή της άρσης της ασυλίας, συντμήθηκε αισθητά, γεγονός που αποτελεί ευτυχή εξέλιξη».

Παράλληλα, η ολομέλεια τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ψήφισαν 408 ευρωβουλευτές. 150 ψήφισαν κατά και 48 απείχαν. Η κ. Σπυράκη από την πλευρά της είχε δηλώσει: «Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου