Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: «Δεν μπορείς να έχεις την ίδια φορολογία σε εισοδήματα των 50.000 και των 5.000.000 ευρώ» (ηχητικό)

Φορολογία, Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ρ/σ Στο Κόκκινο,

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5" ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.αναφέρθηκε στο θέμα της φορολόγησης των επιχειρήσεων και στην επιμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο σχέδιο Πισσαρίδη συρρίκνωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων...

Στο θέμα της φορολόγησης των επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Υπενθύμισε ότι το σχέδιο Πισσαρίδη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ουσιαστικά προβλέπει τη  προς όφελος των μεγάλων ομίλων

Μιλώντας «Στο Κόκκινο» ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είπε ότι η συζήτηση προεκλογικά για το θέμα έγινε με επικοινωνιακούς όρους και ότι δεν υπάρχει ισονομία και οικονομική δημοκρατία όσο θα ισχύει η οριζόντια φορολόγηση για μικρούς και μεγάλους.



«Δεν μπορείς να έχεις την ίδια φορολογία σε εισοδήματα των 50.000 και των 5.000.000 ευρώ» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει οριζόντια αντιμετώπιση και για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

Υπενθύμισε ότι το σχέδιο Πισσαρίδη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ουσιαστικά προβλέπει τη συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς όφελος των μεγάλων ομίλων, ελληνικών και ξένων και επισήμανε ότι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν κυρίως τους χαμηλόμισθους και τις μικρές επιχειρήσεις.

Προέβλεψε δε ότι μετά τις 25 Ιουνίου τα πράγματα θα είναι χειρότερα εάν δεν υπάρξει ρύθμιση χρεών καθώς περίπου το 88% των επιχειρήσεων έχει οφειλές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η επιβίωση τουλάχιστον του 33% των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου