ΚΙΝΑ: Bρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό για πλημμύρες, καθώς ο τυφώνας Doksuri πλήττει και το Πεκίνο

ΚΙΝΑ, Τυφώνας Doksuri,

Ο ισχυρότερος τυφώνας που πλήττει την Κίνα εδώ και χρόνια προκαλεί εκτεταμένες πλημμύρες και εκκενώσεις μεγάλων περιοχών...

Ο τυφώνας Doksuri είναι ο ισχυρότερος που έπληξε την επαρχία Φουτζιάν από το 2016. Οι παράκτιες πόλεις έχουν κλείσει εργοστάσια, σχολεία και επιχειρήσεις λόγω του τυφώνα, ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει το πέρασμά του βόρεια.

Μεγάλες περιοχές της επαρχίας Φουτζιάν επλήγησαν από καταρρακτώδεις βροχές, ισχυρούς ανέμους και εκτεταμένες πλημμύρες. Πλάνα που κυκλοφόρησε από την κρατική τηλεόραση έδειξαν ολόκληρους δρόμους κάτω από το νερό, καθώς τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να τραβήξουν τους ανθρώπους σε ασφαλές μέρος. Ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας καταστροφών της επαρχίας Φουτζιάν δήλωσε ότι τουλάχιστον 800.000 άνθρωποι επλήγησαν από τις πλημμύρες και άλλοι 416.000 άνθρωποι στο Φουτζιάν έχουν ήδη εκκενωθεί.


Η εφημερίδα People's Daily ανέφερε τη Δευτέρα ότι δύο άτομα βρέθηκαν αδιάφορα σε ένα ποτάμι στο Μεντουγκού, μια συνοικία στο δυτικό Πεκίνο που έχει υποστεί μερικές από τις χειρότερες πλημμύρες. Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους στην πόλη.

Ισχυρές βροχοπτώσεις συνέχισαν να πέφτουν στο Πεκίνο, καθώς και στο Χεμπέι, την Τιαντζίν και την ανατολική Σανξί, καθώς το Ντοξούρι εξαπλώθηκε στη βόρεια Κίνα, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας.

Μεταξύ 8 μ.μ. του Σαββάτου και 13:00 τη Δευτέρα, η μέση βροχόπτωση στο Πεκίνο ήταν 176,9 χιλιοστά, με τη μέγιστη βροχόπτωση σε περιοχές του Μεντουγκού να φτάνει τα 580,9 χιλιοστά, σύμφωνα με το αστεροσκοπείο της πόλης.

Το Beijing Traffic Radio ανέφερε τη Δευτέρα ότι η σιδηροδρομική γραμμή Fengsha μήκους 65 μιλίων (105 χιλιομέτρων), που συνδέει την περιοχή Fengtai του δυτικού Πεκίνου με το Shacheng στο Hebei, είχε υποστεί «σοβαρές ζημιές από την τις καταιγίδες», προκαλώντας προβλήματα στα ταξίδια. Σχεδόν 2.000 επιβάτες και πλήρωμα σιδηροδρόμων απομακρύνθηκαν από δύο τρένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr