Το νερό είναι δημόσιο αγαθό - Μόνος δρόμος για αυτό: « Η κατάργηση της Ρυθμιστικής Αρχής Νερού»

ΜέΡΑ25, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Ρυθμιστική Αρχή Νερού,

MέΡΑ25: «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Οι υποδομές παροχής του πρέπει να παραμείνουν δημόσιες. Μόνος δρόμος για αυτό: κατάργηση της Ρυθμιστικής Αρχής Νερού»

Με κυβερνητική τροπολογία, οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ επανήλθαν στο δημόσιο, όπως όριζε το ΣτΕ. Σημαίνει άραγε αυτό ότι το νερό δεν βαίνει προς ιδιωτικοποίηση από τη Μητσοτάκης Α.Ε; Όχι είναι η απάντηση.

Ο δούρειος ίππος της εμπορευματοποίησης της ύδρευσης και της αποχέτευσης ονομάζεται Ρυθμιστική Αρχή Νερού. Όλες και όλοι γνωρίζουμε πως ανεξάρτητες αρχές που αφορούν αγαθά, όπως το ρεύμα παλαιότερα, δημιουργούνται αποκλειστικά να στρώσουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης. Η αρχή έχει τον απόλυτο έλεγχο επί της ύδρευσης και της αποχέτευσης, καθορίζει τα κόστη, την τιμολόγηση, τα πάντα. Κυρίως, μπορεί να επιβάλλει ΣΔΙΤ, αυτό το σχήμα δηλαδή όπου το δημόσιο αναλαμβάνει τα κόστη και ο ιδιώτης καρπώνεται τα κέρδη.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Οι υποδομές παροχής του πρέπει να παραμείνουν δημόσιες. Μόνος δρόμος για αυτό: κατάργηση της Ρυθμιστικής Αρχής Νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου