Χάρης Καστανίδης: "Ο κ.Ανδρουλάκης επέλεξε τον αποκλεισμό μου από τη Βουλή"

Χάρης Καστανίδης, ΠΑΣΟΚ-Κίημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, Βουλευτική έδρα Θεσσαλονίκης,

Ο Χάρης Καστανίδης προχώρησε σε δήλωση μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ πως ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, κάτι που σημαίνει πως τον αφήνει εκτός Βουλής.

Σε δήλωση προχώρησε ο Χάρης Καστανίδης, μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγει την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης, θέτοντας εκτός βουλής τον Χάρη Καστανίδη.

Στη δήλωσή του ο Χάρης Καστανίδης εκφράζει την πικρία του λέγοντας πως οι πολίτες τον εξέλεξαν πρώτο όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε τον αποκλεισμό του από τη νέα Βουλή.

«Αν η απόφαση του κ. Ανδρουλάκη στηριζόταν στην επιθυμία του να ανανεώσει την κοινοβουλευτική ομάδα, είχε μιαν έντιμη επιλογή απέναντι σε εκλεγμένο βουλευτή του κόμματός του, με μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή: να με καλέσει πριν από τις εκλογές του Μαΐου και να μου ζητήσει να μην συμμετάσχω στα ψηφοδέλτια, εφόσον η πρόθεσή του ήταν η ανανέωση. Δεν έπραξε αυτό. Επέλεξε τον αποκλεισμό μου, αφού, προηγουμένως, οι πολίτες αποφάνθηκαν ότι θέλουν να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ, μόνος πια απομένων εκλεγμένος βουλευτής από το μεγάλο και ιστορικό ΠΑΣΟΚ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Καστανίδης είναι διαχρονικά κορυφαίο στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε σε 8 κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1985 έως το 2011. Στις εκλογές του 2019 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στην Α' Θεσσαλονίκης. και ακόμα ήταν συνυποψήφιος του Νίκου Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου 2022 για την προεδρεία του κινήματος.

Ολόκληρη η δήλωση του Χάρη Καστανίδη έχει ως εξής:

«Δεν θα μετέχω στη νέα σύνθεση της Βουλής, όχι γιατί το αποφάσισαν οι πολίτες οι οποίοι με εξέλεξαν και πάλι πρώτο, αλλά γιατί το αποφάσισε ο κ. Ανδρουλάκης, κρατώντας την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί αποκλειστικό του δικαίωμα, δικαίωμα που ανήκει σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων. Ωστόσο, και η άσκηση αρχηγικού δικαιώματος πρέπει να υπηρετεί κανόνες, αξίες και αρχές.

Αν η απόφαση του κ. Ανδρουλάκη στηριζόταν στην επιθυμία του να ανανεώσει την κοινοβουλευτική ομάδα, είχε μιαν έντιμη επιλογή απέναντι σε εκλεγμένο βουλευτή του κόμματός του, με μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή: να με καλέσει πριν από τις εκλογές του Μαΐου και να μου ζητήσει να μην συμμετάσχω στα ψηφοδέλτια, εφόσον η πρόθεσή του ήταν η ανανέωση.

Δεν έπραξε αυτό. Επέλεξε τον αποκλεισμό μου, αφού, προηγουμένως, οι πολίτες αποφάνθηκαν ότι θέλουν να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ, μόνος πια απομένων εκλεγμένος βουλευτής από το μεγάλο και ιστορικό ΠΑΣΟΚ.

Την ανανέωση είτε επιλέγεις να την επιβάλεις ως αρχηγός έγκαιρα με απόφασή σου είτε, αλλιώς, σέβεσαι και τιμάς την επιλογή των ψηφοφόρων, χωρίς διαβουλεύσεις άγνωστων παρασκηνίων. Για τους παραπάνω λόγους, υποθέτω ότι το κριτήριο του κ. Ανδρουλάκη ήταν άλλο και όχι η ανανέωση.

Προφανώς, θεώρησε ότι είμαι πολύ λιγότερο επαρκής και κατάλληλος μορφωτικά, πολιτικά και κατά την εμπειρία, συγκριτικά με άλλους εκλεκτούς του. Άποψη την οποία φαίνεται ότι είχε και όταν ζητούσε εναγωνίως να αναλάβω την ευθύνη για τη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων στη Βουλή, χωρίς τότε να σκέφτεται ότι πρέπει να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους.

Οι διαβεβαιώσεις του ιδίου και των συνεργατών του προς πολίτες, δημοσιογράφους και νυν βουλευτές ότι «η έδρα θα επιστραφεί στον Καστανίδη» στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, προσβάλει όλους τους Θεσσαλονικείς, που μένουν χωρίς εκπροσώπηση από τον άνθρωπο στον οποίο έδωσαν τη σχετική εντολή.Δεν μου απομένει, παρά να εκφράσω την παντοτινή ευγνωμοσύνη μου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και στον Ελληνικό Λαό. Στους μόνους που οφείλω.

Τους διαβεβαιώνω ότι στους αγώνες που έρχονται για μια καλύτερη Ελλάδα, για τους ανθρώπους και τις ελπίδες τους, για μια νικηφόρα παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού θα είμαι παρών».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr