ΙΤΑΛΙΑ: Τέλος το «κοινωνικό εισόδημα» σε ανέργους και χαμηλόμισθους βάζει η Μελόνι!

Τζόρτζια Μελόνι, ανέργουι, χαμηλόμισθοι, κοινωνικό εισόδημα, διακοπή,

Από την Τρίτη 1 Αυγούστου, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι έδωσε εντολή στο Ιταλικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων να σταματήσει να χορηγεί το «κοινωνικό εισόδημα» σε άνεργους και πολίτες με χαμηλό εισόδημα...

Το μέτρο θα επηρεάσει οικογένειες οι οποίες έχουν μέλη που θεωρείται ότι είναι σε θέση να αναζητήσουν νέα εργασία - Κάνουν «πόλεμο κατά των φτωχών»

Κόβει από 169.000 οικογένειες το κοινωνικό εισόδημα η κυβέρνηση Μελόνι ήδη από αύριο, σε νοικοκυριά που δεν υπάρχουν μέλη με αναπηρία, ανήλικα ή μέλη άνω των 65 ετών, όπως απαιτείται από τους νέους κανονισμούς.

Την απόφαση αυτή έμαθαν οι ενδιαφερόμενοι μέσω SMS, οι οποίοι ξαφνιασμένοι ζήτησαν από τους αρμόδιους εξηγήσεις.

Από την Τρίτη 1 Αυγούστου, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι έδωσε εντολή στο Ιταλικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων να σταματήσει να χορηγεί το «κοινωνικό εισόδημα» σε άνεργους και πολίτες με χαμηλό εισόδημα. Το μέτρο είχε υιοθετήσει η πρώτη κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, τον Μάρτιο του 2019, με στόχο τη στήριξη των φτωχότερων πολιτών της χώρας. Το ποσό αντιστοιχούσε κατά μέσο όρο σε 550 ευρώ τον μήνα.

Η απόφαση ανακοινώθηκε μέσω μέσω μηνύματος sms, μέσα στο σαββατοκύριακο, που είχε αποδέκτες χιλιάδες κινητά τηλέφωνα. Το μέτρο αφορά οικογένειες στις οποίες υπάρχουν πολίτες που θεωρούνται σε θέση να αναζητήσουν μια νέα απασχόληση, ωστόσο η απόφαση προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια, κυρίως σε πολλές περιοχές του ιταλικού νότου με υψηλό ποσοστό ανεργίας.

Σε αντικατάστασή του «κοινωνικού εισοδήματος», η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε ένα νέο μέτρο, το οποίο ονόμασε «εισόδημα κοινωνικής ένταξης» και το οποίο δεν ξεπερνά ετησίως τα 6.000 ευρώ ανά δικαιούχο. Όσοι δεν δικαιούνται να λάβουν το νέο βοήθημα θα μπορούν να κάνουν αίτηση για χορήγηση 350 ευρώ τον μήνα για διάστημα ενός έτους, υπό τον όρο ότι θα παρακολουθεί παράλληλα μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση και τα Πέντε Αστέρια κατηγορούν την κυβέρνηση Μελόνι ότι, με την κατάργηση του «κοινωνικού εισοδήματος», ουσιαστικά ξεκίνησε «πόλεμο κατά των φτωχότερων πολιτών».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή της απαντούν όμως ότι πρόκειται για μέτρα που δεν μπορούν να μετατραπούν σε μόνιμα βοηθήματα, ιδίως για όποιον μπορεί να προσπαθήσει να επανενταχθεί στην αγορά της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου