Παύλος Πολάκης: Άσκησε δριμεία κριτική και αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για την κατάσταση της υγείας (βίντεο)

Παύλος Πολάκης, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

Την πρόθεσή του να συμβάλλει στις διαδικασίες ανασυγκρότησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε στην αρχή της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια ο Παύλος Πολάκης, ενώ στη συνέχεια της ομιλίας του αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για την κατάσταση της υγείας...

«Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προγραμματική και οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποτελέσει σύντομα την εναλλακτική επιλογή στην Νέα Δημοκρατία που αποφάσισε ο λαός να μας κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Χανίων.

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το ΕΚΑΒ, λέγοντας ότι όταν το παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 είχε 3.950 εργαζομένους και 650 παλιά ασθενοφόρα. Αντίθετα, το 2019, οπότε και παρέδωσε στη ΝΔ, το ΕΚΑΒ είχε 4.230 εργαζομένους και είχαν αντικατασταθεί 327 ασθενοφόρα. Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι στα τέσσερα χρόνια της, η ΝΔ αντικατέστησε μόνο τα 60 από τα 128 ασθενοφόρα, που είχε προγραμματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με δύο διαγωνισμούς στις περιφέρειες της Κεντρικής Ελλάδος και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Γα την Αθήνα, υποστήριξε ότι τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορούσαν σε πρωινή και απογευματινή βάρδια 65 ασθενοφόρα επειγόντων, 9 μονάδες και 10 ασθενοφόρα χρονίων περιστατικών (σύνολο 84). Το βράδυ κυκλοφορούσαν 37 με 40, μέσα στα οποία ήταν 5 με 6 μονάδες.

«Πόσα έφτασαν να κυκλοφορούν μέχρι σήμερα επί ΝΔ; Δυστυχώς μόνο 52, δηλαδή 42 ασθενοφόρα επειγόντων, 6 μονάδες, και 4 χρονίων περιστατικών σε πρωινή και απογευματινή βάρδια. Και το βράδυ, περίπου τα ίδια με εμάς δηλαδή 35 με 37», σημείωσε προσθέτοντας: «Αυτός είναι ο λόγος, και αντίστοιχα συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα, που τον τελευταίο μήνα έχουμε 7 περιστατικά θανάτων αναμένοντας το ΕΚΑΒ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου