Εκκένωση οικισμών στη νότια Εύβοια - Μεγάλη φωτιά στην Αιγιαλεία, συνεχίζεται στη Ρόδο

Πυρκαγιές, Ρόδος, Εύβοια, Αιγιαλεία,

Δεκάδες τα ενεργά πύρινα μέτωπα

Εντολή για προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών της νότιας Εύβοιας δόθηκε από τις αρχές, εξαιτίας πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή βορειοανατολικά της Καρύστου και απειλεί να φτάσει μέχρι τα σπίτια.

Κάτοικοι και επισκέπτες έλαβαν μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας με το οποίο τους πληροφορεί ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις περιοχές Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστό και να απομακρυνθούν προς την περιοχή της Καρύστου.

Φωτιά στην Αιγιαλεία

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και στην Αιγιάλεια, κοντά στους οικισμούς Δερβένι και Ζαχλωρίτικα.

Οι αρχές διέκοψαν την κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του 162,5ου χιλιομέτρου, στην γέφυρα «Τσαγρή».

Επίσης, με εντολή της Πυροσβεστικής, διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια της αμαξοστοιχίας στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό.
 

Άλλες εστίες

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε περιοχή των Γλαφυρών Βόλου, και συγκεκριμένα στο πεδίο βολής του Στρατού.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις σε ελάχιστο χρόνο και ισχυρές πυροσβεστικές και στρατιωτικές δυνάμεις μετέβησαν στο σημείο.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή απο την πυρκαγιά που καίει για 6η μέρα στη Ρόδο

Για έκτη μέρα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σε τρία μεγάλα μέτωπα στο νότιο τμήμα της Ρόδου. Τα ελληνικά γκρουπ που βρίσκονται στο νησί για τις καλοκαιρινές διακοπές, μέχρι στιγμής, όπως ενημερώνεται το GRTimes.gr δεν έχουν επηρεαστεί από τη φωτιά.

Μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα (Σάββατο 22 προς Κυριακή 23 Ιουλίου 2023) έζησαν κάτοικοι της Ρόδου που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από περιοχές όπου μαίνεται η πυρκαγιά, αλλά και χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι εκκένωσαν τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν. Κάποιοι φιλοξενήθηκαν σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που διανυκτέρευσαν σε κλειστά γήπεδα, αίθουσες σχολείων, συνεδριακούς χώρους ξενοδοχείων, στην ύπαιθρο κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου