Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ποιος έχει το προβάδισμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημοσκόπηση, Metron Analysis, εκλογές για την ηγεσία, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας,

Ποιο πρόσωπο έχει το προβάδισμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής» δείχνει προβάδισμα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ..

Η τηλεφωνική έρευνα, που έγινε μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου κατατέθηκαν επίσημα οι υποψηφιότητες και δόθηκε ένα σαφές στίγμα των υποψηφίων, και ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη σε δείγμα 803 ατόμων, έδειξε ότι η Έφη Αχτσιόγλου υπερτερεί των αντιπάλων της Νίκου Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Στέφανου Τζουμάκα σε όλα τα σημεία.

Η Έφη Αχτσιόγλου προηγείται με πολύ μεγάλη διαφορά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια σε αυτούς που θα πάνε σίγουρα ή πιθανόν να ψηφίσουν. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει το 62% στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που την προτιμούν για πρόεδρο και ακολουθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 15%, ο Νίκος Παππάς με 11%, ο Στέφανος Τζουμάκας με 4%, ενώ δεν έχει προτίμηση το 7%.

Στους ψηφοφόρους που θα πάνε σίγουρα ή πιθανόν να ψηφίσουν την κυρία Αχτσιόγλου προτιμά το 57%, τον κ. Τσακαλώτο το 14%, τον κ. Παππά το 12% και τον κ. Τζουμάκα το 9%. Η κυρία Αχτσιόγλου υπερτερεί και στο σύνολο των ψηφοφόρων καθώς την προτιμά το 40%, ενώ το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι ότι ο κ. Τσακαλώτος έχει μεγαλύτερη απήχηση στο ευρύ ακροατήριο, καθώς τον προτιμά το 19% και ακολουθούν οι κ.κ. Παππάς και Τζουμάκας με 6%.

Πρωτιά και στην παράσταση νίκης για την Έφη Αχτσιόγλου, καθώς στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που θα πάνε σίγουρα ή πιθανόν να ψηφίσουν συγκεντρώνει το 57%. Ακολουθούν εδώ ο κ. Παππάς με 16%, ο κ. Τσακαλώτος με 13% και ο κ. Τζουμάκας με 9%.

Στα σενάρια του 2ου γύρου και πάλι στους ψηφοφόρους που θα πάνε σίγουρα ή πιθανόν να ψηφίσουν η Έφη Αχτσιόγλου προηγείται έναντι όλων των άλλων υποψηφίων εάν δυνητικά είναι αντίπαλοί της.

Με τον κ. Τζουμάκα 64%-19%, με τον κ. Παππά 64% έναντι 25% και με τον κ. Τσακαλώτο 62% έναντι 28%.

Υψηλή δημοτικότητα στο σύνολο των ψηφοφόρων έχουν τόσο η κυρία Αχτσιόγλου (50% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες) και ο κ. Τσακαλώτος (40%) έναντι των κ.κ. Τζουμάκα (18%) και Παππά (17%). 

Στο εσωκομματικό πεδίο είναι διαφορετικά και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Αχτσιόγλου έχει θετικές και μάλλον θετικές γνώμες κατά 78%, ο κ. Τσακαλώτος 55%, ο κ. Παππάς 44% και ο κ. Τζουμάκας 32%.
πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου