Η Γερμανία καταργεί τη δέσμευσή του να εκπληρώσει τον ετήσιο στόχο αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ 2%.

ΝΑΤΟ, Αμυντικές δαπάνες 2%, Όλαφ Σολτς,

Το υπουργικό συμβούλιο του γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς διέγραψε την τελευταία στιγμή την αντίστοιχη ρήτρα από το σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού που ψήφισε την Τετάρτη...


Η γερμανική κυβέρνηση υπαναχώρησε από το σχέδιό της να δεσμευτεί για τον στόχο αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κάθε χρόνο, μετέδωσε βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων την Τετάρτη, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Το υπουργικό συμβούλιο του γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς διέγραψε την τελευταία στιγμή την αντίστοιχη ρήτρα από το σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού που ψήφισε την Τετάρτη, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο, η Γερμανία θα μπορέσει να συνεχίσει να στοχεύει την τρέχουσα δέσμευσή της να δαπανήσει το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα κατά μέσο όρο σε μια πενταετία.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει αυτήν την έκθεση, η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Χόφμαν είπε στους δημοσιογράφους ότι τα σχέδια για την επίτευξη του στόχου στρατιωτικών δαπανών του 2% εξακολουθούν να ισχύουν για το Βερολίνο. Ωστόσο, αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια για την αλλαγή του νόμου για τον προϋπολογισμό.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ έθεσαν τον στόχο των αμυντικών δαπανών του 2% το 2014, αναμένοντας να τον επιτύχουν έως το 2024. Ωστόσο, οι στρατιωτικές δαπάνες σε πολλά από τα κράτη μέλη εξακολουθούν να είναι σημαντικά χαμηλότερες από το συμφωνηθέν ποσό .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου