Λαϊκή Ενότητατα Α-Α: Όλοι και όλες στη συγκέντρωση την Πέμπτη 24/8, 19.00, στο Σύνταγμα.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Ανυπότακτη Αριστερά, Συγκέντρωση, Πέμπτη 24/8 19.00, Σύνταγμα, Πυρκαγιές,

Στο δρόμο να παλέψουμε για να μπει τέλος στην εγκληματική τους πολιτική που παρέδωσε τόσες ζωές και όλη τη χώρα στις φλόγες.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση την Πέμπτη 24/8, 19.00 στο Σύνταγμα για να μπει τέλος στην εγκληματική τους πολιτική που παρέδωσε τόσες ζωές και όλη τη χώρα στις φλόγες.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Ανυπότακτη Αριστερά
          Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου
«Την ώρα που έχει αποκαλυφθεί ο θάνατος δεκάδων μεταναστών από την εγκληματική αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού που μετέτρεψε σε στάχτες τον Έβρο, την Αττική, και όλη την Ελλάδα, ανεξέλεγκτα φασιστοειδή πραγματοποιούν και διαφημίζουν στο διαδίκτυο ρατσιστικές «περιπολίες», φυλακίζουν και απαγάγουν μετανάστες με οχήματα.

Για τις ενέργειες αυτές έχουν πλήρη ευθύνη η κυβέρνηση και τα στελέχη της που εν χωρώ αναπαράγουν τα αφηγήματα περί «μεταναστών εμπρηστών», «πρακτόρων» και άλλα μυθεύματα, για να ξεπλύνουν τις προφανείς ευθύνες τους για τις δραματικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές στη χώρα μας. Ο ίδιος ο Υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, δεν δίστασε τη μέρα που κάηκαν ζωντανοί δεκάδες μετανάστες, να κάνει λόγο για τις «επιπτώσεις της παράτυπης μετανάστευσης».

Την ίδια ώρα στην Αττική η φωτιά καίει και το τελευταίο πράσινο στην Πάρνηθα και απειλεί κατοικημένες περιοχές στον αστικό ιστό, εκκενώνονται τα Άνω Λιόσια, κινδυνεύει να καεί μέχρι και η χωματερή της Φυλής, ενώ καίγονται τοξικά υλικά και ΧΑΔΑ, δημιουργώντας επικίνδυνο τοξικό νέφος πάνω από όλη την Αττική.

Είναι κυνικοί και επικίνδυνοι! Η χώρα και οι ζωές μας, είναι στο έλεος του καιρού και ο κρατικός μηχανισμός έχει παραλύσει εντελώς. Εκεί οδήγησε η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που συνειδητά έχει αφήσει διαλυμένες, χωρίς μέσα και προσωπικό, την πυροσβεστική, την δασοπροστασία και την πολιτική προστασία. Οι ευθύνες τους δεν κρύβονται.

Εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε τη ζωή μας και άλλες προτεραιότητες από αυτές που τηρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ξοδεύει πακτωλό χρημάτων για τους ημέτερους και την καταστολή και αφήνει όλη τη χώρα να καίγεται και ανθρώπους να χάνονται στις φλόγες.

  • Πλήρης διαλεύκανση των ευθυνών και των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο τόσων ανθρώπων Άμεση ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με προσλήψεις και μέσα- Ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση για έργα πρόληψης και εξοπλισμό δασοπυρόσβεσης
  • Κεντρικός σχεδιασμός και συντονισμός της Δασοπροστασίας και της Πρόληψης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ενιαία υπηρεσία δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης
  • Πλήρη αποκατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων χωρίς εξαιρέσεις.


Όλοι και όλες στη συγκέντρωση φορέων και συλλογικοτήτων Πέμπτη 24/8, 19.00 Σύνταγμα 

Το Γραφείο Τύπου 23.8.2023»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου