Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ήταν επιβάτης του αεροσκάφους που συνετρίβη στη Τβερ της Ρωσίας

Γεβγκένι Πριγκόζιν, Wagner, νεκρός, αεροπορικό δυστύχημα, Τβερ, Βλαντίμιρ Πούτιν,

Ο ιδρυτής της περιβόητης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αναφέρεται ως επιβάτης του αεροσκάφους που συνετρίβη στην περιοχή Τβερ της Ρωσίας...

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας ξεκίνησε έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους Embraer στην περιοχή Τβερ σήμερα Τετάρτη, 23/8, σύμφνα με το πρακτορείο σημειώνοντας ότι μεταξύ των επιβατών ήταν και ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

"Έχει ξεκινήσει έρευνα για το αεροπορικό δυστύχημα του Embraer που συνέβη στην περιοχή Τβερ σήμερα το βράδυ. Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών, το όνομα και το επώνυμο του Γεβγκένι Πριγκόζιν περιλαμβανόταν σε αυτόν τον κατάλογο", σημείωσε το πρακτορείο.

Το επιχειρηματικό τζετ Embraer συνετρίβη στην περιοχή Τβερ κοντά στον οικισμό Kuzhenkino. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, και οι 10 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο έχουν χάσει τη ζωή τους. Το αεροπλάνο εκτελούσε δρομολόγιο από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας προς την Αγία Πετρούπολη. 

 

Το φλεγόμενο Embraer

Ποιος ήταν ο Γεβγκένι Πριγκόζιν

Υπενθυμίζουμε  ότι ο ιδρυτής της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Βλαντίμιρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, ωστόσο, οι σχέσεις τους χάλασαν, με τον Πριγκόζιν να καταγγέλλει έλλειψη υλικοτεχνικής στήριξης από τους αρμόδιους υπουργούς του Πούτιν.

Αποκορύφωμα ήταν η ανταρσία που έκανε διάρκειας μικρότερης των 24 ωρών, τον Ιούλιο, κινούμενος με τους μισθοφόρους του προς τη Μόσχα. Η κίνηση του αυτή έληξε κατόπιν παρέμβασης του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο με παράδοση της Wagner στα χέρια του Πούτιν και δική του "αποκαθήλωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου