Σ. Φάμελλος: «Η ελληνική Πολιτεία αποδείχθηκε απόλυτα ανεπαρκής...» (vid)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, συνέντευξη TV 100, Φένια Κλιάτση, έγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια, Εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αυτοδιοικητικές εκλογές,

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο δελτίο ειδήσεων του τ/στ TV100 και τη δημοσιογράφο Φένια Κλιάτση.

«Η ελληνική Πολιτεία, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις, δεν κατόρθωσε να αποτρέψει ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια από μία οργανωμένη εκστρατεία νεοναζί και χούλιγκαν, και προφανώς αυτό δεν συνάδει με το αίσθημα ασφάλειας που αποτελεί δικαίωμα της κοινωνίας μας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε χθεσινή του συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού TV100 και τη δημοσιογράφο Φένια Κλιάτση.Ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του 29χρονου Μ. Κατσούρη, τονίζοντας ωστόσο ότι τα λόγια, μπροστά σε αυτό το νέο περιστατικό δεν φτάνουν: «Υπήρξε μια προσχεδιασμένη εκστρατεία, η οποία συνδέεται με ομάδα χούλιγκαν με πολιτικά, ακροδεξιά χαρακτηριστικά. Αποδεικνύεται ότι οι αρμόδιες αρχές γνώριζαν και δεν έκαναν απολύτως τίποτα, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για αργή ανταπόκριση ακόμα και μετά το περιστατικό. Η ελληνική Πολιτεία αποδείχθηκε επομένως απόλυτα ανεπαρκής να επιλύσει το συγκεκριμένο ζήτημα ασφάλειας», τόνισε. Σχολιάζοντας το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών ο Σ. Φάμελλος τόνισε ότι μέχρι στιγμής, ο αρμόδιος Υπουργός φαίνεται να περιορίζεται στην απομάκρυνση ορισμένων αξιωματικών: «Πρόκειται για προπέτασμα καπνού. Ο κ. Οικονόμου είναι υπεύθυνος για την επιλογή της ηγεσίας της Αστυνομίας, και εδώ φαίνεται ότι η ευθύνη φτάνει πολύ ψηλά, εφόσον προκύπτει ότι δεν ακολουθήθηκαν πρωτόκολλα και οδηγίες και ότι δεν υπήρξε καμία πρόληψη ή προετοιμασία. Προφανώς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά οφείλουμε να υπογραμμίσουμε και τις επιχειρησιακές και τις πολιτικές ευθύνες στη διαχείριση μιας προδιαγεγραμμένης κρίσης», τόνισε. Υπενθύμισε παράλληλα την έκρηξη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο πριν από λίγες ημέρες, υπογραμμίζοντας ότι και εκεί καταδείχθηκαν σοβαρές ελλείψεις ασφάλειας σε μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της χώρας.

Εσωκομματικές εκλογές

Ερωτώμενος για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απαντώντας στο ερώτημα εάν θα θέσει υποψηφιότητα, ο Σ. Φάμελλος τόνισε ότι δεν αποτέλεσε ποτέ προσωπική του επιδίωξη να αναλάβει την Προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: «Μαζί με το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχουμε αναλάβει συλλογικά την ευθύνη και έχουμε καταφέρει τον τελευταίο μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ενιαίος και παρών σε όλα τα μεγάλα μέτωπα, στην κοινωνία, στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στο περιβάλλον, με θέσεις και προτάσεις. Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα και την όποια νέα ηγεσία, ως κόμμα οφείλουμε να υπηρετούμε με τις αξίες μας την κοινωνία και τις ανάγκες της. Χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα που θα είναι φιλόξενο προς την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα, τη νεολαία, τη νέα τεχνολογία, να είναι δημοκρατικό και να παρεμβαίνει με φωνή και θέσεις στα επιμελητήρια και στην αυτοδιοίκηση όπου σήμερα λείπουμε. Χρειαζόμαστε νέες προσεγγίσεις, και προσωπικά επιδιώκω να συμβάλλω ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση και να υπηρετήσω την ενιαία έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας», υπογράμμισε.

Αυτοδιοικητικές εκλογές

Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Σ. Φάμελλος στάθηκε ιδιαίτερα στην επιλογή του Γ. Μυλόπουλου ως υποψήφιου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Είναι σημαντικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ένα τοπικό στέλεχος, που όμως έχει ακτινοβολία και έργο που ξεπερνά τα τοπικά όρια, ώστε να σχηματιστεί ένα περιφερειακό ψηφοδέλτιο, το οποίο θα συμβάλει προγραμματικά στην περιοχή. Ανεξάρτητα από το εάν θα επιλέξουμε την κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου υπό το ΣΥΡΙΖΑ ή τη στήριξη μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας, ο στόχος μας είναι ένας: να υπάρχει ισχυρή αυτοδιοίκηση που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί ουσιαστικά μέτρα και πολιτικές, και στην οποία θα συμμετέχουν ενεργοί και προοδευτικοί πολίτες. Σήμερα η αυτοδιοίκηση κινδυνεύει να μετατραπεί στο φτωχό, μακρύ χέρι του κράτους και στον εύκολο ένοχο όταν αποτυγχάνουν οι κυβερνητικές πολιτικές, όπως με την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιρρίψει τις ευθύνες για τις πρόσφατες πυρκαγιές στους Δήμους, που προκάλεσε την αντίδραση της ΚΕΔΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πιο ισχυρούς τους Δήμους και τις Περιφέρειες για να λύνουν προβλήματα προς όφελος των πολιτών», τόνισε, κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου