Γιάννης Δραγασάκης: «Ο Κασσελάκης εξελέγη τυπικά δημοκρατικά, αλλά πορεύεται ουσιαστικά αντιδημοκρατικά»

ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, Στέφανος Κασσελάκης,

Σε ανάρτησή του στο f/b το απόγευμα της Κυριακής το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, Γιάννης Δραγασάκης κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για “νέα αντιδημοκρατικά ήθη και αλαζονικές συμπεριφορές”, επισημαίνει πως ο νέος πρόεδρος τον κάνει να πιστεύει ότι “έχει κάνει τις επιλογές του” τις οποίες χαρακτηρίζει “βαθιά διχαστικές και τραυματικές”.

Ηχηρή παρέμβαση από τον Γιάννη Δραγασάκη που κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη για νέα αντιδημοκρατικά ήθη και αλαζονικές συμπεριφορές. Χαρακτήρισε την αποχώρηση από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ “επιβεβλημένη πράξη αξιοπρέπειας”.

Μεεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει την ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή “προσβολή για κάθε δημοκρατικό πολίτη” ενώ υπογραμμίζει πως η αποχώρησή του από τη συνεδρίαση της ΚΕ, μαζί με πολλά άλλα μέλη “ήταν επιβεβλημένη πράξη αξιοπρέπειας”.

 

 

 Αναλυτικά, ο Γιάννης Δραγασάκης έγραψε:

«Πριν από λίγες ημέρες απηύθυνα, θεσμικά, στον πρόεδρο του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ επιστολή με συγκεκριμένες προτάσεις για μια ενωτική διέξοδο από την κρίση του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να μην απαντήσει ποτέ στη επιστολή μου. Ούτε αυτή έφτασε, θεσμικά, στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας & της Κεντρικής Επιτροπής, όπως είχα ζητήσει από τη γραμματεία του κόμματος.

Πρόκειται για νέα αντιδημοκρατικά ήθη & αλαζονικές συμπεριφορές που με κάνουν να πιστεύω ότι ο νέος πρόεδρος έχει κάνει τις επιλογές του & αυτές είναι βαθιά διχαστικές & τραυματικές. Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη τυπικά δημοκρατικά, αλλά πορεύεται ουσιαστικά αντιδημοκρατικά.

Η ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για κάθε δημοκρατικό πολίτη, καθώς φαίνεται να αγνοεί βασικές αρχές της δημοκρατίας & του νομικού πολιτισμού.

Η αποχώρηση μου από τη συνεδρίαση της ΚΕ, μαζί με πολλά άλλα μέλη, ήταν επιβεβλημένη πράξη αξιοπρέπειας. Δεν ξέρω πόσα περιθώρια υπάρχουν ακόμη, ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κόμμα της Αριστεράς.

Εκείνο πάντως που έγινε σαφές το διήμερο αυτό είναι ότι η «νέα ελπίδα» που με αγωνία επιζητούν η κοινωνία & η χώρα μπορεί να αναγεννηθεί μόνο μέσα από την ανασύνταξη & ανασύνθεση του ευρύτερου αριστερού & προοδευτικού χώρου.

Στη φάση που είμαστε, αυτό απαιτεί αυτενέργεια, συλλογικές πρωτοβουλίες & συντονισμένες δράσεις μέσα κι έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ & κυρίως μέσα στην κοινωνία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου