Κύπρος: Στα 1000 ευρώ αυξήθηκε ο Εθνικός Κατώτατος Μισθός

Κύπρος, αύξηση, Εθνικού κατώτατου μισθού, Γιάννης Παναγιώτου,

Η κυπριακή κυβέρνηση, είπε, λειτουργεί σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της ελεύθερης οικονομίας, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και ενισχύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας με συνέπεια στην δημοσιονομική πειθαρχία και την κοινωνικό - οικονομική υπευθυνότητα.

Στα 1000 ευρώ αυξάνεται ο Εθνικός Κατώτατος Μισθός, για πλήρη απασχόληση μετά την συμπλήρωση 6 μηνών συνεχούς απασχόλησης.

Μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κύπριος Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, ανακοίνωσε ότι ο μηνιαίος κατώτατος μισθός αναπροσαρμόζεται από τα 940 ευρώ στα 1000 ευρώ.


 Στο διάταγμα που θα εκδοθεί σήμερα, δεν προνοείται το αίτημα των συντεχνιών για ωριαία απόδοση του κατώτατου μισθού. Ο κύριος Παναγιώτου ανέφερε ότι με την αύξηση επωφελούνται 25 χιλιάδες εργαζόμενοι.

Στο επίκεντρο, είπε, των στοχευμένων κυβερνητικών πολιτικών βρίσκονται οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι πλέον χαμηλόμισθοι που προστατεύονται αποκλειστικά από την έκδοση των κυβερνητικών διαταγμάτων για την αύξηση των μισθών τους, με απώτερο σκοπό να αποκλειστεί το ενδεχόμενο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού τους.

Η κυβέρνηση, είπε, λειτουργεί σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της ελεύθερης οικονομίας, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και ενισχύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας με συνέπεια στην δημοσιονομική πειθαρχία και την κοινωνικό - οικονομική υπευθυνότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου