63 επαγγελματίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - ΜΜΕ, θυσιάστηκαν κατά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

Γάζα, Journalists, θάνατοι, επαγγελματιών μέσων ενημέρωσης, Pressenza,

Οι δημοσιογράφοι πληρώνουν το έσχατο τίμημα: 63 επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης θυσιάστηκαν κατά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

Το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων ανακοίνωσε τον μαρτυρικό θάνατο 63 δημοσιογράφων από την έναρξη της επίθεσης των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου μήνα.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ελευθερίας του Συνδικάτου αναφέρεται ότι η επιτροπή παρακολούθησης κατέγραψε τους μαρτυρικούς θανάτους 63 δημοσιογράφων λόγω στόχευσης από τις δυνάμεις κατοχής με βλήματα από αεροπλάνα, βλήματα πυροβολικού και πυρά ελεύθερων σκοπευτών.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι μεταξύ των θυμάτων των μέσων ενημέρωσης είναι 41 δημοσιογράφοι που εργάζονται σε διάφορους κλάδους των μέσων ενημέρωσης, ενώ 21 συνάδελφοί τους που εργάζονται σε διοικητικά, οικονομικά και τεχνικά τμήματα ιδρυμάτων ΜΜΕ επίσης σκοτώθηκαν με τον ίδιο τρόπο.

Η δήλωση ανέφερε ότι η εκστρατεία συλλήψεων από τον ισραηλινό στρατό επηρέασε συνολικά 31 δημοσιογράφους από τις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων 29 στη Δυτική Όχθη και 2 στη Λωρίδα της Γάζας. Η τύχη των δημοσιογράφων Nidal Al-Wahidi και Hathem Abdelwahid παραμένει άγνωστη από τις 7 Οκτωβχρίου.

Ο Μοχάμεντ Αλ-Λάχχαμ (M. Al-Lahham), επικεφαλής της Επιτροπής Ελευθερίας στο Συνδικάτο, επεσήμανε ότι οι φυλακισμένοι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν σκληρές συνθήκες αντίθετες με τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις για τους δημοσιογράφους και τους κρατούμενους.

Ο Αλ-Λάχχαμ τόνισε τη δυσκολία παρακολούθησης και τεκμηρίωσης υπό την ένταση των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και τις διακοπές του διαδικτύου και του ρεύματος.

Ο Αλ-Λάχχαμ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι λεπτομέρειες των περιστατικών και τα παραπάνω στοιχεία είναι πλήρως διαθέσιμα στον ιστότοπο του Συνδικάτου Παλαιστινίων Δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου