Μιχαήλ Μισούστιν: «Οι δυτικές κυρώσεις δεν οδήγησαν σε κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας»

Ρωσία, δυτικές κυρώσεις, οικονομία,

«Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη συλλογική Δύση δεν οδήγησαν στην κατάρρευση της οικονομίας μας, όπως περίμεναν. Φυσικά, υπήρξαν αξιοσημείωτες δυσκολίες, κυρίως το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Από τότε, όμως, έχουμε δει μια σίγουρη ανάκαμψη...»

«Η Δύση, η οποία εισήγαγε περισσότερα από δώδεκα πακέτα αντιρωσικών κυρώσεων, δεν μπόρεσε να καταστρέψει τη ρωσική οικονομία - υπήρχαν δυσκολίες, αλλά ξεπεράστηκαν», δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

«Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη συλλογική Δύση δεν οδήγησαν στην κατάρρευση της οικονομίας μας, όπως περίμεναν. Φυσικά, υπήρξαν αξιοσημείωτες δυσκολίες, κυρίως το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Από τότε, όμως, έχουμε δει μια σίγουρη ανάκαμψη. Το επίπεδο στις αρχές του περασμένου έτους έχει ήδη ξεπεραστεί σε πολλούς κλάδους. Ως επί το πλείστον, έχουμε ξεπεράσει τις κύριες δυσκολίες», είπε.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι για την ΕΕ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ανάπτυξη του ΑΕΠ φέτος αναμένεται εκεί στο επίπεδο του 0,6%, που είναι σχεδόν πέντε φορές χαμηλότερη από τη Ρωσία. Και στη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Αυστρία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Σουηδία και τις χώρες της Βαλτικής, τα στοιχεία αυτά είναι εντελώς αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου