Θεέ μου, φύλαγέ με από τους φίλους μου

    Λάβρος για τη διαρροή που έγινε σχετικά με το δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ταμειακή δυσκολία που εντοπίστηκε και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο κόμμα και τα κομματικά μέσα ενημέρωσης της Κουμουνδούρου, είναι ο Θανάσης Καρτερός στο άρθρο του στο σημερινό φύλλο της Αυγής.

 Θανάσης Καρτερός* / Η ΑΥΓΗ 

Θεέ μου, φύλαγέ με από τους φίλους μου, γιατί από τους εχθρούς μου φυλάγομαι μόνος μου. Αυτή την προσευχή θα πρέπει να λέει κάθε μέρα ο Στέφανος Κασσελάκης

Μερικές φορές σκέφτεσαι τι μυαλό κουβαλούν ορισμένοι. Που αποφάσισαν χρονιάρες μέρες να δώσουν μια ωραία πάσα στην κυβέρνηση και στα παπαγαλάκια της. Μια διαρροή από «το περιβάλλον του προέδρου» του κόμματος -αυτό επαναλαμβάνουν οι διακινητές της- ότι ο Κασσελάκης συνέδραμε το κόμμα του οποίου ηγείται να πληρώσει τα δώρα στους εργαζόμενους έκανε τα εχθρικά πληκτρολόγια να πάρουν φωτιά. Έτσι που να βρεθεί πάλι στα καλά καθούμενα υπό κατηγορία η Κουμουνδούρου. Και να παρακολουθούν αμήχανοι οι αποδώ το εορταστικό πάρτι των αποκεί. Ενώ το «περιβάλλον» έχει καταπιεί το αμίλητο νερό. Μέχρι τώρα τουλάχιστον.

Η αλήθεια είναι βέβαια γνωστή, αλλά ποιος διακινητής μύθων σε διατεταγμένη και καλοπληρωμένη υπηρεσία θα τηςεπιτρέψει να χαλάσει μια ωραία αντιΣΥΡΙΖΑ ιστορία; Και η αλήθεια είναι ότι κανένα κόμμα δεν έχει τα οικονομικά του τακτοποιημένα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου, μετά από 15 χρόνια προεδρίας Τσίπρα, δεν χρωστάει ούτε ευρώ, ενώ οι τροφείς των παπαγάλων χρωστούν σχεδόν μισό δισεκατομμύριο. Το δάχτυλό της στο μέλι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν το έβαλε -αλλιώς θα το είχαν κόψει μαζί με το κεφάλι του. Οι λογαριασμοί είναι καθαροί και ποτέ δεν έχει προκύψει κάποιου είδους ζήτημα με το ταμείο ή τις οικονομικές δοσοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πάσα, όμως, και δόθηκε και δεν έμεινε αναξιοποίητη. Κακοδιαχείριση στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπό χρεοκοπία ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπόλογοι οι πρώην γραμματείς Τζανακόπουλος και Σκουρλέτης. Μια ταμειακή διευκόλυνση από τον πρόεδρο και μια σειρά βουλευτές -αυτό περιέργως δεν λέγεται- έγινε βούκινο και χτίστηκαν μύθοι πάνω της. Ήθελαν κάποιοι να δείξουν πόσο καλός είναι ο Κασσελάκης; Ήθελαν να συκοφαντήσουν το «προηγούμενο καθεστώς» και κάποιους ανεπιθύμητους; Ήθελαν απλώς να βγάλουν τα απωθημένα τους; Σε κάθε περίπτωση, υποτίμησαν τη ζημιά που κάνουν στον πρόεδρο τον οποίο κολακεύει, υποτίθεται, η διαρροή τους. Και φυσικά τη ζημιά που κάνουν στο κόμμα.

 Θεέ μου, φύλαγέ με από τους φίλους μου, γιατί από τους εχθρούς μου φυλάγομαι μόνος μου. Αυτή την προσευχή θα πρέπει να λέει κάθε μέρα ο Στέφανος Κασσελάκης. Γιατί διαρροές κολακείας και μεγαλυνάρια εκθέτουν πρωτίστως τους παραγωγούς τους, αλλά εκθέτουν και τον ίδιο τελικά. Σε κάθε περίπτωση, μόνο καλό δεν του κάνουν…

___________________________________________

* Ο Θανάσης Καρτερός είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1947 και δραστηριοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη αριστερά. Μέλος του ΚΚΕ από το 1968, φυλακίστηκε για τρία χρόνια από τη χούντα και αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο. Μετά τη μεταπολίτευση ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, αναπληρωματικό μέλος του Πολιτικού Γραφείου, δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και από το 1987 διευθυντής του. Διώχτηκε από τον Ριζοσπάστη και διαγράφηκε από το ΚΚΕ το 1991. Παραμένει στη μάχιμη δημοσιογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου