Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε τον στρατό να «επιταχύνει» τις πολεμικές προετοιμασίες

Κιμ Γιονγκ Ουν, Εργατικό Κόμμα, πολεμικές προετοιμασίες,

    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε τον στρατό, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού του προγράμματος, να «επιταχύνει» τις πολεμικές προετοιμασίες για να αντιμετωπίσει τις πρωτοφανείς συγκρουσιακές κινήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.


Η ομιλία του Κιμ Γιονγκ Ουν στο κόμμα υποδηλώνει ότι το έτος ρεκόρ των δοκιμών όπλων θα συνεχιστεί το 2024 αψηφώντας τις διεθνείς κυρώσεις.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε τον στρατό, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού του προγράμματος, να «επιταχύνει» τις πολεμικές προετοιμασίες για να αντιμετωπίσει τις πρωτοφανείς συγκρουσιακές κινήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μιλώντας σε μια συνεχιζόμενη συνεδρίαση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της χώρας, ο Κιμ «έθεσε τα μαχητικά καθήκοντα για τον Λαϊκό Στρατό και τη βιομηχανία πυρομαχικών, τους τομείς των πυρηνικών όπλων και της πολιτικής άμυνας για να επιταχύνουν περαιτέρω τις πολεμικές προετοιμασίες», το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).  αναφέρθηκε την Πέμπτη.

Ο Κιμ τόνισε επίσης ότι η «στρατιωτική κατάσταση» στην κορεατική χερσόνησο έχει καταστεί «ακραία» λόγω των «πρωτοφανών» αντιβάσεων αντι-βορείων με τις ΗΠΑ, ανέφερε το KCNA.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για τις προετοιμασίες.

Η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ έχουν εμβαθύνει την πολιτική και αμυντική συνεργασία φέτος ενόψει μιας σειράς ρεκόρ δοκιμών όπλων από την Πιονγκγιάνγκ και πρόσφατα ενεργοποίησαν ένα σύστημα ανταλλαγής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο έφτασε στο λιμάνι Μπουσάν της Νότιας Κορέας και η Ουάσιγκτον έχει αναπτύξει τα βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας της σε ασκήσεις με τη Σεούλ και το Τόκιο.

Η Πιονγκγιάνγκ, εν τω μεταξύ, εκτόξευσε με επιτυχία τον πρώτο της στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο στην τρίτη προσπάθεια, δοκίμασε τον Hwasong-18 με στερεά καύσιμα, τον πιο προηγμένο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) και κατοχύρωσε το καθεστώς της πυρηνικής ενέργειας στο σύνταγμα της χώρας.

Ο Κιμ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όρισε το 2023 ως «έτος μεγάλης στροφής και μεγάλης αλλαγής» στην οποία η Πιονγκγιάνγκ είδε «νίκες που άνοιξαν τα μάτια».

Την περασμένη εβδομάδα, η Ατομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι ένας δεύτερος αντιδραστήρας στην πυρηνική εγκατάσταση της Βόρειας Κορέας στο Yongbyon φαίνεται να λειτουργεί, χαρακτηρίζοντάς το «βαθιά λυπηρό».

Τα σχόλια του Κιμ υποδηλώνουν ότι η Βόρεια Κορέα είναι απίθανο να επιβραδύνει τον ρυθμό των δοκιμών όπλων ή του στρατιωτικού εκσυγχρονισμού, αν και ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι στοχεύει να δημιουργήσει μόχλευση προς τη διπλωματία με την Ουάσιγκτον, πιθανώς μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του επόμενου έτους.

Οι συνομιλίες για τα πυρηνικά κατέρρευσαν το 2019 μετά την αποτυχία μιας σειράς συνόδων κορυφής υψηλού διακυβεύματος με τον τότε Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την ελάφρυνση των κυρώσεων σε αντάλλαγμα για τη μερική παράδοση του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ. Η χώρα βρίσκεται υπό κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από τότε που πραγματοποίησε για πρώτη φορά πυρηνική δοκιμή το 2006.

Η Βόρεια Κορέα εμβαθύνει τους δεσμούς της με τη Μόσχα και ο Κιμ είπε στους αντιπροσώπους του κόμματος ότι η Πιονγκγιάνγκ θα επεκτείνει περαιτέρω τη στρατηγική συνεργασία με τις «αντιιμπεριαλιστικές ανεξάρτητες» χώρες.

Ο Κιμ έκανε ένα σπάνιο ταξίδι εκτός της χώρας του τον Σεπτέμβριο, όταν συνάντησε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη ρωσική Άπω Ανατολή, περιοδεύοντας στο κοσμοδρόμιο Vostochny και αργότερα επισκέφτηκε στρατιωτικές βάσεις και εργοστάσια όπλων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω ανησυχιών ότι η Πιονγκγιάνγκ προμήθευε στρατιωτικό εξοπλισμό στη Μόσχα για χρήση στον πόλεμό της με την Ουκρανία με αντάλλαγμα τη ρωσική τεχνολογική τεχνογνωσία.

Ο Κιμ έθεσε επίσης οικονομικούς στόχους για το 2024, αποκαλώντας το «αποφασιστικό έτος» για την ολοκλήρωση του πενταετούς αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας και τονίζοντας τη σημασία της γεωργίας, ανέφερε η έκθεση.

Η Βόρεια Κορέα έχει υποστεί σοβαρές ελλείψεις τροφίμων τις τελευταίες δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου ενός λιμού τη δεκαετία του 1990. Διεθνείς ειδικοί λένε ότι το παρατεταμένο κλείσιμο των συνόρων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 επιδείνωσε την επισιτιστική ασφάλεια.
πηγές: Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr