«Αμερικανικό δάκτυλο» βλέπουν Σερβία και Ρωσία στις διαδηλώσεις στο Βελιγράδι (vid)

Βελιγράδι, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, διαδηλώσεις,

Ανάμεσα στο πλήθος των διαδηλωτών, σερβικά μέσα ενημέρωσης εντόπισαν τον Ζόραν Ζίβκοβιτς, γνωστού για τον ρόλο του στην ανατροπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς σε γεγονότα που μοιάζουν να έχουν την μορφή ενός νέου διαγκωνισμού μετά την Ουκρανία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ρωσία σε ευρωπαϊκό έδαφος.


Αποφασισμένη η κυβέρνηση να μην επιτρέψει σε «ξένους παράγοντες να εκτρέψουν την συνταγματική τάξη»

Ένα συνονθύλευμα εκατοντάδων αυτοπροσδιοριζόμενων ως φοιτητών, ακτιβιστών και πολιτών, υπό την σκέπη της οργάνωσης «Σερβία κατά της βίας» συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί της Δευτέρας μπροστά από το υπουργείο Επικρατείας στο Βελιγράδι, συνεχίζοντας να αμφισβητούν το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών στην χώρα.

Ανάμεσα στο πλήθος των διαδηλωτών, σερβικά μέσα ενημέρωσης εντόπισαν τον Ζόραν Ζίβκοβιτς, γνωστού για τον ρόλο του στην ανατροπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς σε γεγονότα που μοιάζουν να έχουν την μορφή ενός νέου διαγκωνισμού μετά την Ουκρανία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ρωσία σε ευρωπαϊκό έδαφος.

«Υπήρξαν πολλές παρατυπίες σε όλη την Σερβία. Αυτή είναι η πρώτη μας ενέργεια και μετά εάν δεν υπάρξουν απαντήσεις, θα ξεκινήσουμε νέους αποκλεισμού τις επόμενες ημέρες», τόνισε ο Νίκολα Ρίστιτς, ένας από τους διαδηλωτές – φοιτητές.



ΟΑλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρέσβη στο Βελιγράδι για να ευχαριστήσει την Μόσχα, που του παρέσχε εγκαίρως πληροφορίες για τις κινήσεις των επίδοξων καταληψιών κυβερνητικών κτιρίων τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, αναπληρωτής πρωθυπουργός κι επικεφαλής της συντονιστικής ομάδας πληροφοριών και ασφαλείας της χώρας, μετά την πολύωρη σύσκεψη της Δευτέρας επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι σταθερή και πως θα πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στις πολιτικές συγκεντρώσεις και στους ξένους παράγοντες που επιχειρούν να παρεισφρήσουν με στόχο την συνταγματική εκτροπή.

Οι σερβικές αρχές προσήγαγαν 38 άτομα, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου