Έκρηξη σημειώθηκε στο ελληνόκτητο πλοίο «Vyssos» που κατευθυνόταν προς την Ουκρανία

    Το ελληνόκτητο πλοίο «Vyssos» χτυπήθηκε από νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα – Τραυματίστηκαν τρία μέλη του πληρώματος


Το υπό σημαία Παναμά πλοίο «Vyssos» έπλεε προς το ουκρανικό λιμάνι Izmail όταν χτύπησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο Δέλτα του Δούναβη στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με αρκετούς Έλληνες αξιωματούχους που μίλησαν στο POLITICO.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο πλοίο και μικρή πυρκαγιά, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο Έλληνες ναύτες και ένας Αιγύπτιος μάγειρας, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Οι ουκρανικές αρχές έστειλαν διασώστες και γιατρούς στο πλοίο όπου περιέθαλψαν το τραυματισμένο πλήρωμα, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι.

Το πλοίο κατευθύνεται τώρα προς το λιμάνι του Izmail συνοδευόμενο από ρυμουλκά και αναμένεται να φτάσει την Παρασκευή.

Μια συμφωνία με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ που οδήγησε τη Ρωσία να συμφωνήσει να μην επιτεθεί σε πλοία σιτηρών ή λιμενικές υποδομές κατέρρευσε τον Ιούλιο, με τη Μόσχα να ξεκινά ένα βαρύ μπαράζ ρουκετών που κατέστρεψαν ουκρανικές αποθήκες γεμάτες προϊόντα λίγες ώρες μετά τη μονομερή αποχώρηση του Κρεμλίνου από τη συμφωνία. Οι δυνάμεις της Μόσχας συνέχισαν να επιτίθενται στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας με πυραύλους και drones τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, το Κίεβο ξεκίνησε από τότε να αμφισβητήσει τον έλεγχο του Κρεμλίνου στη Μαύρη Θάλασσα και έχει δημιουργήσει έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» που προσφέρει ασφαλή διέλευση σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που εκτελούν διαδρομές μέσω των διάσπαρτων ναρκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου