Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ουκρανίας θα συνεδριάσει στις 10 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες

Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, Ντίλαν Γουάιτ,

    «Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, σε επίπεδο πρεσβευτών, σχετικά με το αίτημα της Ουκρανίας, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ρωσίας».


Tο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο πρεσβευτών, κατόπιν αιτήματος του Κιέβου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα μέσω του «Χ», ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Ντίλαν Γουάιτ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, σε επίπεδο πρεσβευτών, σχετικά με το αίτημα της Ουκρανίας, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ρωσίας».

Η Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones και το Κίεβο έχει ζητήσει περισσότερους πόρους αεράμυνας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η Ουκρανική πλευρά αναμένεται να ενημερώσει τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και να ζητήσει αυξημένη βοήθεια από κάθε μία από αυτές διμερώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου