Γερμανία: Έκθεση-σοκ για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην προτεσταντική εκκλησία

Γερμανία, Προτεσταντική εκκλησία, σεξουαλική κακοποίηση παιδιών,

     Οι ανεξάρτητοι ερευνητές δήλωσαν ότι τουλάχιστον 1.259 δράστες διέπραξαν πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης σε 2.174 θύματα.


Πάνω από 9.000 παιδιά υπολογίζεται πως έπεσαν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Περισσότερα από 9.000 παιδιά και έφηβοι εκτιμάται ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά στην Προτεσταντική Εκκλησία της Γερμανίας από το 1946, σύμφωνα με νέα έκθεση. Οι επικριτές λένε ότι αυτά τα ευρήματα αποκαλύπτουν μόνο την «κορυφή του παγόβουνου.

Οι ανεξάρτητοι ερευνητές δήλωσαν ότι τουλάχιστον 1.259 δράστες διέπραξαν πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης σε 2.174 θύματα.

Ωστόσο, ο αριθμός των μη διαθέσιμων αρχείων σήμαινε ότι ο συνολικός αριθμός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος. Η μελέτη υπολόγισε ότι 9.355 παιδιά και νέοι είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από το 1946 στα χέρια σχεδόν 3.500 δραστών, περίπου το ένα τρίτο των οποίων ήταν μέλη του κλήρου. Αλλά αυτές οι εκτιμήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με «ύψιστη προσοχή», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια έκθεση υπολογίζει στοιχεία σε εθνικό επίπεδο και αναλύει δομικά αίτια κακοποίησης στην εκκλησία. Η μελέτη διερεύνησε περίπου 4.300 πειθαρχικούς φακέλους, 780 προσωπικούς φακέλους και πάνω από 1.300 επιπλέον έγγραφα. Συγκριτικά, η μεγάλης κλίμακας αναφορά για σεξουαλική κακοποίηση στην Καθολική Εκκλησία το 2018 εξέτασε περίπου 38.000 αρχεία.

Στα ευρήματά της, η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι περίπου το 64,7% των θυμάτων και το 99,6% των δραστών ήταν άνδρες, με παραδείγματα κακοποίησης που κυμαίνονται από περιττή σωματική επαφή κατά τη διάρκεια μαθημάτων αθλητισμού έως σεξουαλική διείσδυση.

Περίπου τα τρία τέταρτα των δραστών ήταν παντρεμένοι τη στιγμή της πρώτης τους παράβασης, σύμφωνα με την έκθεση.
Euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου