Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν: «Η υποστήριξη του Μπάιντεν στον Νετανιάχου είναι η αιτία της περιφερειακής ανασφάλειας»

ΥΠΕΞ, ΙΡΑΝ, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, Ισραήλ, Γάζα, ΗΠΑ, Νταβός, 54ο Οικονομικό Φόρουμ Νταβός,

     Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στο περιθώριο της 54ης Ετήσιας Συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, Ελβετία περιέγραψε την πλήρη υποστήριξη της Ουάσιγκτον στο ισραηλινό καθεστώς ως «την ρίζα της ανασφάλειας στην περιοχή».



Τεχεράνη, IRNA - «Η πλήρους κλίμακας συνεργασία του Μπάιντεν και του Λευκού Οίκου με τραμπούκους όπως ο Νετανιάχου στο Ισραήλ είναι η ρίζα της ανασφάλειας στην περιοχή», είπε ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν σε συνέντευξή του στο CNBC News στο περιθώριο της 54ης Ετήσιας Συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, Ελβετία, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Το Ιράν θέλει οι ΗΠΑ να αναγκάσουν το ισραηλινό καθεστώς να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα, είπε, σημειώνοντας ότι η ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα είναι σημαντική για την Ισλαμική Δημοκρατία εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή μετά τις επιθέσεις των δυνάμεων της Υεμένης σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ .

«Ο λαός της Υεμένης και άλλων χωρών της περιοχής που υπερασπίζονται τον παλαιστινιακό λαό ενεργούν σύμφωνα με τη δική τους εμπειρία και τα συμφέροντά τους και δεν λαμβάνουν εντολές ή οδηγίες από εμάς», υπογράμμισε.

«Η θαλάσσια ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας για εμάς, γιατί εξάγουμε πετρέλαιο», είπε ο κορυφαίος διπλωμάτης.

«Επομένως, αν υπάρχει ανασφάλεια κοντά μας, δεν θα είναι υπέρ μας».

«Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε ενέργεια για την αποσταθεροποίηση της περιοχής έχει τις ρίζες του στο ισραηλινό καθεστώς και στη γενοκτονία του στη Γάζα», σημείωσε ο Amirabdollahian.

Σε αντίδραση στις επιθέσεις του IRGC - International Risk Governance Council - σε στόχους που ελέγχονται από τρομοκράτες στην περιοχή, είπε ότι οι επιθέσεις των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων ήταν «σύμφωνες με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη νόμιμη αυτοάμυνα».

«Δεν έχουμε καμία επιφύλαξη όσον αφορά τη διασφάλιση του εθνικού μας συμφέροντος με οποιαδήποτε άλλη χώρα», σημείωσε περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου