Η πιθανή επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο είναι ένα κορυφαίο θέμα συζήτησης στο Νταβός

Νταβός, 54ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, επανεκλογή, Ντόναλντ Τραμπ,

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν συμμετέχει βεβαίως στη φετινή 54η Ετήσια Συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας αλλά η πιθανότητα της επιστροφής του στο Λευκό Οίκο έχει ταράξει τα ήσυχα νερά του ελβετικού θερέτρου...

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι μεταξύ των παρευρισκομένων στo φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, αλλά η πιθανή επανεκλογή του ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σε μεγάλο βαθμό μέρος της συζήτησης στο ελβετικό θέρετρο των Άλπεων.

Ο Τραμπ κέρδισε τα κοινοτικά σώματα της Αϊόβα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας ρεκόρ για περιθώρια νίκης στις συναντήσεις. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντης ήρθε σε μακρινή δεύτερη θέση, ενώ ακολούθησε η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι.

Η ψηφοφορία στην Αϊόβα θεωρήθηκε ως η πρώτη μεγάλη δοκιμασία στην προκριματική εκστρατεία των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024. Με τον Τραμπ να ηγείται της δέσμης των Ρεπουμπλικανών μέχρι στιγμής, οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι πιθανό να είναι ένας ακόμη δεύτερος γύρος μεταξύ του πρώην προέδρου και του Δημοκρατικού εν ενεργεία προέδρου Τζο Μπάιντεν .

Η ΕΕ ανησυχεί για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πολιτικός και οικονομικός οργανισμός 27 εθνών, είχε προηγουμένως επικριθεί από πολιτικούς εμπειρογνώμονες επειδή δεν πήρε στα σοβαρά την εκλογή Τραμπ το 2016. Η ΕΕ και ο Τραμπ συγκρούστηκαν για πολλά θέματα, κυρίως στο εμπόριο και τον ρόλο των πολυμερών θεσμών .

«Φυσικά, θα έχει επιρροή στην ΕΕ», δήλωσε στο CNBC στο Νταβός η Βέρα Γιούροβα, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές.

«Εάν ο κ. Τραμπ γίνει πρόεδρος... μπορεί να δούμε μια ενίσχυση της Ρωσίας και την αύξηση της όρεξης του Πούτιν να αρπάξει περισσότερα εδάφη, και αυτό να θέσει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των κρατών μελών μας», είπε, προσθέτοντας ότι «έχουμε ανησυχίες, προετοιμαζόμαστε για οποιαδήποτε επιλογή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου