Αμερικανοί βουλευτές εκφράζουν έντονη αντίθεση στον εκτοπισμό Παλαιστινίων από τη Γάζα

Γάζα, εκτοπισμός Παλαιστινίων, Αιάννα Πρέσσλη, Τζέιμι Ράσκιν, Άντονι Μπλίνκεν,

Μια δικομματική ομάδα αμερικανών βουλευτών με επικεφαλής την Αιάννα Πρέσσλη και τον Τζέιμι Ράσκιν αντιτίθεται στον ενδεχόμενο αναγκαστικό εκτοπισμό Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας...


Μια ομάδα αμερικανών βουλευτών, με επικεφαλής την Αιάννα Πρέσσλη και τον Τζέιμι Ράσκιν, εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους σε κάθε ενδεχόμενο αναγκαστικό εκτοπισμό Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζα , σε επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Η επιστολή αναφερόταν σε πρόταση του ισραηλινού υπουργείου Πληροφοριών με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 2023, η οποία πρότεινε τη βίαιη μεταφορά 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων από τη Γάζα στη χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου.

Ωστόσο, οι μεταγενέστερες συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και των ηγετών της Αιγύπτου και της Ιορδανίας περιελάμβαναν διαβεβαιώσεις για οποιαδήποτε αναγκαστική μετεγκατάσταση από τη Γάζα ή τη Δυτική Όχθη.

Οι βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, όπου πάνω από 1,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, σχεδόν το 80 τοις εκατό του πληθυσμού, είναι εκτοπισμένοι στο εσωτερικό λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου.

Κάλεσαν την ισραηλινή κυβέρνηση να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια και να διασφαλίσει ότι οι Παλαιστίνιοι που εγκαταλείπουν οικειοθελώς τη Γάζα για ασφάλεια έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν.

Η επιστολή ζητούσε επίσης διευκρινίσεις σχετικά με το συμπληρωματικό αίτημα του Προέδρου Μπάιντεν για χρηματοδότηση ανθρωπιστικής βοήθειας και ασφάλειας προς το Κογκρέσο, με στόχο την αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων της Γάζας που ενδέχεται να διαφύγουν σε γειτονικές χώρες.

Τόνισαν την ανάγκη να αποφευχθούν τυχόν επιπτώσεις της υποστήριξης των ΗΠΑ για τη μεταφορά Παλαιστινίων από τη Γάζα. 

Η ομάδα των βουλευτών, η οποία περιλαμβάνει εξέχουσες προσωπικότητες όπως η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, ο Ιλχάν Αμπντουλαχί Όμαρ και η Ρασίντα Τάιμπ, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσουν τη δέσμευσή τους για ένα μέλλον όπου Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συνυπάρχουν ειρηνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου