Βραβείο καλύτερης κωμωδίας στον Γιώργο Λάνθιμο για το «Poor Things»

Γιώργος Λάνθιμος, «Poor Things»,

     Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας — Μιούζικαλ ή Κωμωδίας στις Χρυσές Σφαίρες 2024, θριαμβεύοντας έναντι της αγαπημένης Barbie.


Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας ή μιούζικαλ κατά τη διάρκεια της τελετής για τις Χρυσές Σφαίρες 2024.

Η Έμα Στόουν, το απόλυτο φαβορί της βραδιάς, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για τον Α' Γυναικείο ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αποδείχτηκε το «Oppenheimer».

Συγκεκριμένα, η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε 5 Χρυσές Σφαίρες. Πρόκειται για αυτές της καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, Α΄ Ανδρικού ρόλου με τον Κίλιαν Μέρφι και Β΄Ανδρικού ρόλου με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και καλύτερης μουσικής την οποία έχει συνθέσει ο Λούντβιχ Γιόρανσον.

Η ταινία «Barbie» ήταν η κορυφαία ταινία με εννέα υποψηφιότητες, αλλά κατέληξε με μόλις δύο βραβεία. Κέρδισε το βραβείο καλύτερου τραγουδιού, για μια μελωδία που έγραψαν η Billie Eilish και ο αδελφός της Finneas. Και ως η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα της χρονιάς, διεκδίκησε ένα νεοσύστατο τρόπαιο για το εισπρακτικό επίτευγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr