Τζόρτζια Μελόνι: «Η μεταναστευτική κρίση, είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα εδώ στην Ιταλία....»

Τζόρτζια Μελόνι,


     H Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι στη συνέντευξή της αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, που είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα στην Ιταλία, δεδομένου του γεγονότος ότι η χώρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης εδώ και αρκετό καιρό.


Μεταναστευτικό, οικονομία και συνταγματική μεταρρύθμιση τα θέματα που κυριάρχησαν στην ετήσια συνέντευξη τύπου.

H Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε προς τους εταίρους της σε συνέντευξη τύπου ότι ο περιορισμός των μεταναστευτικών ροών από τις αφρικανικές χώρες δεν έχει να κάνει με προσφορές για φιλανθρωπία, αλλά με ισχυρές συνεργασίες σε συνδυασμό με στρατηγικές επενδύσεις σε αυτά τα έθνη.

Η παραδοσιακή συνέντευξη τύπου στο τέλος του χρόνου της Ιταλίδας πρωθυπουργού έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές και τελικά πραγματοποιήθηκε. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας. Η σημερινή ημέρα ήταν αφορμή για να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις. Μάλιστα η συνέντευξη τύπου κράτησε περίπου 3 ώρες, θίγοντας τα πιο πιεστικά ζητήματα από την κατάσταση της ιταλικής οικονομίας μέχρι με τις επόμενες ευρωεκλογές. Η Τζόρτζια Μελόνι εξήγησε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα είναι υποψήφια ή όχι σε αυτές τις εκλογές και είπε ότι αποκλείει το ενδεχόμενο σχηματισμού συνασπισμού με κόμματα της αριστερής πτέρυγας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, που είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα εδώ στην Ιταλία, δεδομένου του γεγονότος ότι η χώρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης εδώ και αρκετό καιρό.

Δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα που έχει πετύχει μέχρι στιγμής η κυβέρνησή της και πρέπει να γίνουν περισσότερα. Είπε ότι η λύση στο πρόβλημα έγκειται στη δυνατότητα επένδυσης περισσότερων πόρων στην εξωτερίκευση του ελέγχου των συνόρων, ειδικά όταν πρόκειται για την οικοδόμηση νέων εταιρικών σχέσεων με την Αφρική. Μάλιστα, είπε ότι η Αφρική θα είναι το κύριο θέμα που θα συζητηθεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής των G7, που θα πραγματοποιηθεί υπό την ιταλική προεδρία.

Έθιξε επίσης τη νέα συνταγματική μεταρρύθμιση που πρότεινε πρόσφατα η κυβέρνησή της και η οποία συζητείται στο κοινοβούλιο. Είπε ότι η μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να αλλάξει το ρόλο του αρχηγού του κράτους, αλλά μάλλον θα κάνει μια μελλοντική ιταλική κυβέρνηση να διαρκέσει περισσότερο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου