Προβάδισμα Ιμάμογλου στα πρώτα αποτελέσματα με καταμετρημένο 33,14% των ψήφων.

Δημοτικές Εκλογές, Κωνσταντινούπολη, Εκρέμ Ιμάμογλου, Μουράτ Κουρούμ,

     Αποτελέσματα στην Τουρκία: Με 49,73% προηγείται ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη για τις δημοτικές εκλογές, στο 41,5% ο εκλεκτός του Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ...


Προβάδισμα του Εκρέμ Ιμάμογλου, εν ενεργεία δημάρχου και υποψηφίου του κόμματος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP, στην Κωνσταντινούπολη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών με 49,74% έναντι του Μουράτ Κουρούμ, του υποψηφίου από το κυβερνών κόμμα AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που ακολουθεί με 41,48% με καταμετρημένο 33,14% των ψήφων.

Πριν από λίγο ο Εκρέμ Ιμάμογλου στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για πολύ καλά αποτελέσματα. «Η εικόνα που έχουμε μας ικανοποιεί πολύ ωστόσο δεν πρέπει να μιλάμε πριν έχουμε τα τελικά» ανέφερε χαρακτηριστικά

Ο εκλεκτός του Τετζέπ Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ βρίσκεται στο 42% γεγονός το οποίο ερμηνευεται ως μια σαφή ήττα του Τούρκου προέδρου που ήλπιζε να πάρει πίσω τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αντιπολίτευση έχει προβάδισμα έναντι του κόμματος του Ερντογάν στις τρεις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Στην Άγκυρα ο Μανσούρ Γιαβάς λαμβάνει ποσοστό 55,05% έναντι 37,37% του Τουργκούτ Αλτινόκ. Στην Σμύρνη ο Τζεμίλ Τουτζάι έχει προβάδισμα με 47,24% έναντι 37,85% του Χαμζά Νταγ.

Πίνακας με τα πρώτα αποτελέσματα στην Κωνσταντινούπολη



Το κυβερνών κόμμα πάντως προηγείται σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από την επικράτεια με 38,4%, έναντι της αντιπολίτευσης με 37,5%.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου