Ακόμα μια νίκη των κατοίκων της Νότιας Εύβοιας ενάντια στις ΒΑΠΕ - Ανακόίνωση ΜέΡΑ25

Βιομηχανικές Πηγές Ενέργειας - ΒΑΠΕ, Κάρυστος, Σφυριδούπολης,

     Παρά την παρουσία ενισχυμένων αστυνομικών δυνάμεων από τη Χαλκίδα οι κάτοικοι απέτρεψαν την εγκατάσταση ενός ακόμα ανεμολογικού ιστού στη περιοχή της Σφυριδούπολης, Καρύστου,


Μια ακόμα νίκη ενάντια στην εγκατάσταση Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - ΒΑΠΕ - στη Νότια Εύβοια πέτυχαν σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής.Παρά την παρουσία ενισχυμένων αστυνομικών δυνάμεων από τη Χαλκίδα οι κάτοικοι απέτρεψαν την εγκατάσταση ενός ακόμα ανεμολογικού ιστού στην περιοχή της Σφυριδούπολης, Καρύστου,

Η Νότια Εύβοια είναι μια περιοχή στην οποία έχουν ήδη εγκατασταθεί εκατοντάδες ανεμογεννήτριες και οι άδειες εγκατάστασης νέων, διαρκώς πληθαίνουν.

Συλλογικοί φορείς της περιοχής και ενεργοί πολίτες, χρόνια τώρα, προσπαθούν να αποτρέψουν την περαιτέρω καταστροφή, επιτυγχάνοντας πότε μικρές και άλλοτε μεγάλες νίκες.

Ο αγώνας τον κατοίκων ενάντια στη λαίλαπα των ΒΑΠΕ συνεχίζεται με νομικά και κινηματικά μέσα.

Η υποβάθμιση της Νότιας Εύβοιας σταματά εδώ!

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 |Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά εκφράζει την πολιτική στήριξη και αλληλεγγύη της στον αγώνα των φορέων και των κατοίκων της Νότιας Εύβοιας για την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και της ζωής τους.


Η Ανακοίνωση Φορέων Δήμου Καρύστου για τις Ανεμογεννήτριες

«Η επί πέντε ημέρες αποφασιστική παρέμβαση κατοίκων, Συλλόγων, Φορέων και του Δήμου Καρύστου απέτρεψε την εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού στη θέση Κούρμαλη στο Λυκόρεμα, παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και ΜΑΤ, για την προστασία των συμφερόντων της εταιρείας, την 4η ημέρα των κινητοποιήσεων.

Μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τον Δήμο Καρύστου, η έκδοση της προσωρινής διαταγής για διακοπή των εργασιών εκδικάστηκε την Παρασκευή 19/4/24 στις 9:00 στη Χαλκίδα, παρουσία του Δημάρχου Καρύστου, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων των Φορέων του τόπου και του βουλευτή Εύβοιας Γιώργου Μαρίνου. Την ίδια στιγμή πραγματοποιούταν μαζική κινητοποίηση από πλήθος κατοίκων στην είσοδο της Σφυριδούπολης, στο Λυκόρεμα.

Το Δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή των εργασιών εγκατάστασης του ανεμολογικού ιστού έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 15/5/24 ή έως ότου εκδικαστούν σε περίπτωση παράτασης.

Δεν εφησυχάζουμε! Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων, Συλλόγων, Φορέων και του Δήμου Καρύστου είναι αυτές που μπορούν να δώσουν λύση στην ανεξέλεγκτη επέλαση ανεμογεννητριών, μπαταριών και φωτοβολταϊκών στον τόπο μας.

Παραμένουμε σε επιφυλακή!

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις που καλούν οι φορείς μας, μέχρι να στείλουμε στον αγύριστο τα σχέδιά τους!»



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου