Νίκος Ανδρουλάκης / 9o Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: «Είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει μια ραγδαία αύξηση των ποσοστών του...»

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, 9o Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

     Τη βεβαιότητά του ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα αυξήσει, στις ευρωεκλογές, ραγδαία τα ποσοστά του και θα είναι στην όχθη των νικητών, εξέφρασε από το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Νίκος Ανδρουλάκης.


Δήλωσε αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο να βάλει τη χώρα σε νέα πορεία, με προτεραιότητα την αναγέννηση του ΕΣΥ, την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη στέγαση, γιατί η μισή ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι real estate, όπως είπε, και τηνν πράσινη μετάβαση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει επιφέρει ήττες στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, επικαλούμενος προς τούτο, το αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές, την υπόθεση των υποκλοπών και την πρόταση δυσπιστίας. «Για να κυβερνήσουμε πρέπει να νικήσουμε στις 9 Ιουνίου και να γίνουμε ισχυρή αντιπολίτευση» τόνισε.




«Η ΝΔ είναι το βαθύ κράτος. Ο τόπος χρειάζεται μια αντιπολίτευση, που θα μπει φραγμός στην αλαζονεία, την αδιαφορία και Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Politico σχετικά με την έρευνα που είναι σε εξέλιξη μετά από καταγγελίες για απάτη και αδιαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες ως προς τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Εμείς χθες ψηφίσαμε “παρών” και βγάζει ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία επικρίνοντας το ΠΑΣΟΚ ότι τάχα δεν θέλει το Ταμείο Ανάκαμψης, που το έκαναν οι Σοσιαλιστές επι της ουσίας. Γιατί ψηφίσαμε “παρών”; Διότι δεν χρησιμοποιούν αυτά τα κονδύλια με αξιοκρατικό τρόπο και με διαφάνεια. Σήμερα το POLITICO δημοσιεύει ότι διενεργείται έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για 2,5 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης που έχουν δοθεί σε 10 εταιρείες στην Ελλάδα με αδιαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες. Άρα, εδώ μιλάμε για ένα σύστημα εξουσίας που η προτεραιότητά του δεν είναι η χρηστή χρήση των ευρωπαϊκών πόρων, ούτε η διαφάνεια στις πολιτικές επιλογές αλλά η εξυπηρέτηση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων».

Αναφερόμενος στις σημερινές αναφορές του Πρωθυπουργού για το έγκλημα στα Τέμπη, ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «σήμερα μας είπε ότι αφού έχει πάει το κανονικό ηχητικό στη δικαιοσύνη, δεν έγινε και τίποτα. Μα σοβαρά μιλάμε; Δεν έγινε τίποτα; Εκείνο το βράδυ, ένας αδίστακτος άνθρωπος, πήρε τις συνομιλίες του σταθμάρχη, τις αλλοίωσε και τις έδωσε στο Πρώτο Θέμα και δεν έγινε και τίποτα; Αυτό μας έλειπε, να έχουν δώσει το χαλκευμένο στην ανάκριση».

Ερωτηθείς αν πιστεύει την πρωθυπουργική δήλωση ότι δεν υπήρξε κυβερνητική ανάμιξη στην υπόθεση των ηχητικών του σταθμάρχη, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Κάθε τρεις και λίγο, πιάνουμε τον Πρωθυπουργό να λέει ψέματα. Εκτιμώ ότι λέει ένα ακόμη ψέμα. Εκείνο το βράδυ, μπροστά στην αγωνία της πολιτικής διαχείρισης έστησαν ένα αδίστακτο σχέδιο χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Πήραν τα αρχεία, τα χάλκευσαν και τα διοχέτευσαν στο Πρώτο Θέμα. Για μένα, η δικαιοσύνη πρέπει να ρωτήσει τους ιδιοκτήτες του Πρώτου Θέματος πως έφτασαν στα χέρια τους, και αν έφτασαν χαλκευμένα ή όχι. Όλα θα αποκαλυφθούν και είμαι σίγουρος ότι για μια ακόμη φορά θα καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα».

«Είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει μια ραγδαία αύξηση των ποσοστών του συγκριτικά τόσο με τις προηγούμενες ευρωπαϊκές εκλογές όσο και με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Θα είναι ξανά στην όχθη των νικητών των εκλογών. Ζητώ να μας εμπιστευτεί ο Ελληνικός λαός, όχι μόνο γιατί είμαστε το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα, όχι μόνο γιατί οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές είναι πιο κοντά στα κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και για ένα λόγο που έχει να κάνει με το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Ο τόπος χρειάζεται αξιόπιστη, προγραμματική αντιπολίτευση. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό την 9η Ιουνίου, είμαι σίγουρος ότι η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει τροπάριο. Όταν ένα χρόνο μετά την εμπιστοσύνη που της έδειξε το 41% του ελληνικού λαού, η ακρίβεια καλπάζει, το ΕΣΥ καταρρέει, έχουμε φυσικές καταστροφές με πρωτοφανείς επιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, διαφθορά, ατιμωρησία και συγκάλυψη σε σειρά σκανδάλων, τότε δεν σέβεται το 41%, το περιφρονεί όπως και το σύνολο του ελληνικού λαού. Δώστε μας τη δύναμη στις 9 Ιουνίου, για να καταλάβει η Νέα Δημοκρατία, ότι ο ελληνικός λαός της έδωσε την ευκαιρία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την παντρεύτηκε. Μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση θα βάλει σε προτεραιότητα να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού και όχι μόνο των ισχυρών» προσδιόρισε ο κ. Ανδρουλάκης ως διακύβευμα των ευρωεκλογών.

«Εκείνο το βράδυ θα υπάρχουν συσχετισμοί. Όσο πιο χαμηλά ποσοστά έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία και όσο υψηλότερα έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ, τόσο πιο ισχυρά θα είναι τα μηνύματα. Ο τόπος χρειάζεται αντιπολίτευση που να μπει φραγμός στην αλαζονεία, την αδιαφορία και την αδιαφάνεια» πρόσθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης.

«Ό,τι κόμμα κι αν ψήφισαν την τελευταία φορά, οι πολίτες που θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία, ας αναλογιστούν μέσω ποιου κόμματος και ποιου πολιτικού αρχηγού αυτό το μήνυμα θα πάει όπως πρέπει στον κ. Μητσοτάκη.Μέσω αυτών που είναι “πάρκινγκ” της Νέας Δημοκρατίας; Όπως ο κ. Βελόπουλος; Που την κρίσιμη στιγμή τα βρήκαν υπογείως με τη Νέα Δημοκρατία και άλωσαν την ΑΔΑΕ; Μέσω μικρότερων κομμάτων που εμφανίστηκαν ξαφνικά στην πολιτική ζωή του τόπου από το πουθενά; Μέσω του lifestyle του κ. Κασσελάκη; Ή μέσω εμού και του ΠΑΣΟΚ που σε τρεις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει, ηττήθηκε κατά κράτος η Νέα Δημοκρατία; Δημοτικές εκλογές. Στις υποκλοπές παραιτήθηκε το μισό Μαξίμου. Και πριν από δύο εβδομάδες με την πρόταση δυσπιστίας ξανάφυγε το μισό Μαξίμου» συμπλήρωσε.

«Άκουσα σήμερα στη συνέντευξη του τον Πρωθυπουργό να λέει ότι είναι έτοιμος να τα βάλει με το βαθύ κράτος. Ποιος είναι το βαθύ κράτος; Το ΠΑΣΟΚ, που είναι δέκα χρόνια στην αντιπολίτευση; Ή εγώ προσωπικά που ήμουν ένας ευρωβουλευτής με μια πορεία μακριά από την εγχώρια ολιγαρχία και οικογενειοκρατία; Ο ίδιος είναι το βαθύ κράτος, η οικογένειά του είναι το βαθύ κράτος, η Νέα Δημοκρατία είναι το βαθύ κράτος» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Είμαστε και οι δύο δύο παραδοσιακά κόμματα. Κυβερνήσαμε πάρα πολλά χρόνια. Με στεναχωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία με την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη παραμένει αμετανόητη. Ό,τι έκανε την Ελλάδα να φτάσει στα μνημόνια, συνεχίζει να είναι μόνιμη πρακτική της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη. Ρουσφέτι, χάδι στους ισχυρούς και, βέβαια, οικονομική πολιτική με τον ορίζοντα των εκλογών και όχι το μέλλον της πατρίδας» πρόσθεσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών. «Εμείς ήμασταν που πήραμε την πρωτοβουλία την προηγούμενη φορά. Θα το ξανακάνουμε και τώρα, διότι θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση στη φυλακή και να κρύβεται πίσω από διάφορα προσωπεία και τεχνάσματα, υπονομεύοντας τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Οπότε θα πάρουμε πρωτοβουλία και εμείς σε σχέση με τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών ή οποιουδήποτε άλλου παρουσιαστεί, εκπροσωπώντας την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται στη φυλακή».

Απαντώντας στην άρνηση της κυβέρνησης να διεξαχθεί debate των πολιτικών αρχηγών, θύμισε ότι τηλεμαχία είχε ξαναγίνει στις ευρωεκλογές του 2009 και εξήγησε: «δεν θέλουν το debate, διότι θα φανεί ότι το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί μια μεγάλη πολιτική ομάδα – τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές – η οποία είναι πιο φιλικά διακείμενη στα οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας και γενικότερα των μικρότερων χωρών. Είναι υπέρ της ραγδαίας ενοποίησης των θεσμών και, βέβαια, εκπροσωπούν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτος δικαίου πολύ πιο ισχυρά και πολύ πιο αξιακά από το Λαϊκό Κόμμα και η Ευρωπαϊκή Αριστερά».την αδιαφάνεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου