Γαύδος: Ασφυκτιά το νησί από τις συνεχείς ροές παράνομων μεταναστών

Γαύδος, παρόνομοι μετανάστες,

     Διπλάσιος αριθμός παράτυπων μεταναστών σε σύγκριση με πέρυσι.


Ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι. Ένα νησί στη νότια Ελλάδα έχει δει τρομερή αύξηση των αφίξεων μεταναστών από τη βόρεια Αφρική.

Τα κυκλώματα των διακινητών έχουν πλέον χαράξει σταθερή πορεία προς τη Γαύδο. Με τον αριθμό των μεταναστών που έχουν φτάσει από την αρχή του χρόνου να έχει ξεπεράσει τους 1500 η εξεύρεση λύσης είναι πλέον επιτακτική.Έχω παραπάνω αλεύρι γιατί όταν έρθουν οι μετανάστες τι θα φάνε; Είναι ένα ποτάμι ανθρώπων που ζητούν απεγνωσμένα να φύγουν από τις χώρες τους» δήλωσε μια κάτοικος του νησιού.

Ο αριθμός των μεταναστών με προορισμό στην Ευρώπη έχει αυξηθεί, με τις χώρες της Μεσογείου να αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Οι κάτοικοι των νησιών ανησυχούν ότι αυτό που συμβαίνει στον τόπο τους είναι μόνο η αρχή.

«Ένα μέρος σαν το δικό μας δεν μπορεί να διαχειριστεί τόσους ανθρώπους. Όσο και να πληρώνει η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει» δήλωσε ένας κάτοικος.

Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι 9 εκατομμύρια μετανάστες επιχειρούν να φτάσουν στην Ελλάδα και ο αριθμός θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 20 εκατομμύρια αν οι συνθήκες χειροτερέψουν.

Περισσότεροι μετανάστες αναμένεται να φτάσουν στο μέλλον και στην Αθήνα.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου