ΛΑΡΚΟ: Μπλόκο σε εκπροσώπους εργολάβων που βρέθηκαν στη Λάρυμνα για να πετάξουν έξω τους εργάτες

ΛΑΡΚΟ, Λάρυμνα, Σωματείο Εργαζομένων, Παναγιώτης Πολίτης, ΤΕΡΝΑ,

«GO BACK! Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή»

     Με κατάληψη από χθες το ξημέρωμα στο εργοστάσιο και στο κτίριο διοίκησης, οι εργαζόμενοι διαμήνυσαν σε κυβέρνηση και εργολάβους: «GO BACK! Έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Θα φέρουμε τα πάνω κάτω, θα κερδίσουμε».


Εδιωξαν τους εργολάβους που πήγαν να τους κάνουν έξωση και να αναλάβουν τη φύλαξη του εργοστασίου | Με όλες τις δυνάμεις στην προετοιμασία της απεργίας στις 17 Απρίλη, με μεγάλη συναυλία στη Λάρυμνα

Τσαλάκωσαν τα σχέδια της κυβέρνησης, στις 17 Απρίλη θα «βουλιάξει» η παραλία της Λάρυμνας στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση

Την είσοδο σε εκπροσώπους εργολάβων που προορίζονται να αναλάβουν εργασίες όπως αυτή της φύλαξης, μετά το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τη σχεδιαζόμενη απόλυσή τους στις 12 Μάη, μπλόκαραν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους με κατάληψη του εργοστασίου και του κτιρίου της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα τα ξημερώματα της Τρίτης.

Μαχητικά και με μαζική συσπείρωση στο Σωματείο τους, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τσαλάκωσαν και αυτήν τη φορά τα σχέδια της κυβέρνησης. Με αποφασιστικότητα απέτρεψαν να μπουν εργολάβοι για να αναλάβουν υπηρεσίες που μέχρι τώρα εκτελούνται από εργαζόμενους της επιχείρησης, και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στα επιχειρηματικά συμφέροντα ότι «από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε».

Για άλλη μια φορά το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα έζησε μεγάλες αγωνιστικές στιγμές. Οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι μετά από 4 χρόνια σκληρού αγώνα παραμένουν ενωμένοι, συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους και αποφασισμένοι να συνεχίσουν, παρά τις επιθέσεις και το κλίμα μοιρολατρίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση και μηχανισμοί της. Ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ετοιμότητα στο κάλεσμα του Σωματείου, μπλοκάροντας τις πύλες του εργοστασίου και περιφρουρώντας την κινητοποίησή τους.



Από τα γραφεία του Σωματείου τα μεγάφωνα στη διαπασών σήμαιναν αγωνιστικό συναγερμό. «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» και άλλα τραγούδια που συντρόφευσαν και συνεχίζουν να συντροφεύουν τον αγώνα τους και τους αγώνες ολόκληρης της εργατικής τάξης ακούγονταν χθες στη Λάρυμνα, δίνοντας τον τόνο του ξεσηκωμού και προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα και την Φωτεινή Βελεσιώτου στις 17 Απρίλη, στις 12.30 μ.μ. στην παραλία της Λάρυμνας.

«GO BACK! Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή»

Τη μαχητική και αποφασιστική στάση των εργαζομένων χαιρετίζει το Σωματείο τους, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του.

«Η ΤΕΡΝΑ έδωσε εντολή "να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι, έτσι ώστε να μπορέσει να την κάνει σκραπ".

Οι υπηρέτες της στην κυβέρνηση στέλνουν ημέτερους εργολάβους φύλαξης για αναγνωριστική, έτσι ώστε να αναλάβουν τη φύλαξη των εγκαταστάσεων μετά την απόλυση των εργαζομένων.

Εργαζόμενοι και κάτοικοι είμαστε "στα όπλα" και το ηθικό μας ακμαιότατο. Κλείσαμε όλες τις πύλες του εργοστασίου και με μια φωνή τούς λέμε:

GO BACK! Εμείς έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή. Θα φέρουμε τα πάνω κάτω, θα κερδίσουμε».

Την αγωνιστική ετοιμότητα των εργαζομένων, τη μαχητική τους στάση και τη συσπείρωση στο Σωματείο χαιρετίζει σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, τονίζοντας:

«Η κυβέρνηση να καταλάβει καλά ότι από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Να αφήσει τους εκβιασμούς και να ακούσει τις προτάσεις και τις θέσεις των εργαζομένων και των Σωματείων τους.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ο λαός των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η επιχείρηση, δεν έχουν πει την τελευταία λέξη τους. Καλούμε να δυναμώσει η αλληλεγγύη και την Τετάρτη 17 Απρίλη, στην απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα και την Φωτεινή Βελεσιώτου, να "βουλιάξει" η παραλία της Λάρυμνας από τη μαζική συμμετοχή των "αδελφών" μας εργατών, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, των γυναικών, της νεολαίας, των συνταξιούχων της περιοχής. Συνεχίζουμε τον αγώνα, το έγκλημα δεν θα περάσει. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Πλούσια αγωνιστική δράση

Μπροστά στην απεργία της 17ης Απρίλη και στη συνέχιση του σκληρού αγώνα με την κυβέρνηση, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ και τις ζωές τους, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, σε συντονισμό με τα άλλα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, «τρέχουν» ένα πλατύ πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης και ενημέρωσης.

Μεταξύ άλλων τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες, θα πραγματοποιηθούν λαϊκές συγκεντρώσεις στα χωριά της περιοχής γύρω από το εργοστάσιο Λάρυμνας.

Συγκεκριμένα:

Λαϊκές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη στην πλατεία Λάρυμνας (6 μ.μ.) και αύριο Πέμπτη στο δημαρχείο Μαλεσίνας (9.30 π.μ.) και στην πλατεία Μαρτίνου (6 μ.μ.). Επίσης, την Παρασκευή 12 Απρίλη στην πλατεία Ακραιφνίου (8 μ.μ.) και το Σάββατο 13 Απρίλη στην πλατεία Κόκκινου (7 μ.μ.)

Περιοδείες θα γίνουν στην Αταλάντη την Παρασκευή 12/4 (10 π.μ.) και στη Λαμία το Σάββατο 13 Απρίλη (10 π.μ.), με συνέντευξη Τύπου στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου