ΛΑ.Ε.: «Η Κυβέρνηση ολοκληρώνει την πλήρη κατεδάφιση του ΕΣΥ»

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Ανυπότακτη Αριστερά, τροπολογία Υπουργείου Υγείας, ΕΣΥ,

     Η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, που ψηφίστηκε δίνει την δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να λειτουργούν και να χρησιμοποιούν τις υποδομές των δημοσίων νοσοκομείων, προκειμένου να πραγματοποιούν ιατρικές πράξεις, εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις...


Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-Ανυπότακτη Αριστερά σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι 
η σταδιακή διάλυση του ΕΣΥ, η αδιαφορία για την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων, είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


«Η τροπολογία που ψηφίστηκε για πραγματοποίηση πάσης φύσεως ιατρικών πράξεων από ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία, αποτελεί την τελευταία πράξη του δράματος εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας.

Η αντίσταση του Λαού είναι αδήριτη ανάγκη.

Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Κοινωνική Συνοχής και Οικογένειας, ψηφίστηκε τελικά η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, που δίνει την δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να λειτουργούν και να χρησιμοποιούν τις υποδομές των δημοσίων νοσοκομείων, προκειμένου να πραγματοποιούν ιατρικές πράξεις, εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις. Την συγκεκριμένη τροπολογία είχε αποσύρει πριν από δύο εβδομάδες ο Υπουργός Υγείας μετά από αντιδράσεις, για να την επαναφέρει και να ψηφιστεί νύχτα, λίγο πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις διακοπές του Πάσχα!

Πρόκειται πλέον για την ολοκλήρωση της πλήρους εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας από τα δημόσια νοσοκομεία, για τις οποίες οι πολίτες φορολογούνται και πληρώνουν εισφορές, αλλά απαιτείται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν παραστεί ανάγκη νοσηλείας τους ή περίθαλψής τους!

Οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν ακραία έκφραση κοινωνικής αναλγησίας εκ μέρους της κυβέρνησης και έχουν ως αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι, που δεν μπορούν να πληρώσουν!

Η αιτιολογία για ενίσχυση του ΕΣΥ από ιδιώτες διότι υπάρχουν ανάγκες, είναι ψέμα. Είναι επιλογή της κυβέρνησης και όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων, κυρίως των μνημονιακών, η αποδόμηση του ΕΣΥ και η ενίσχυση του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, ο αριθμός των μονίμων υγειονομικών, που υπηρετούν στο ΕΣΥ μειώθηκε κατά 24.000 από το 2013 μέχρι το 2024 (94.164 θέσεις το Δεκέμβρη του 2012 – 70.275 θέσεις τον Φεβρουάριο του 2024) και από την έναρξη των μνημονίων πάνω από 30.000!

Η άρνηση δε της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις, ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες λόγω συνταξιοδότησης υγειονομικών, αυξάνει περισσότερο τα προβλήματα των δημοσίων νοσοκομείων.

Μόνο το 2023 συνταξιοδοτήθηκαν 3.381 υγειονομικοί και προσλήφθηκαν 1.063!

Η σταδιακή διάλυση του ΕΣΥ, η αδιαφορία για την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων, είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Μόνο ο λαός με τους αγώνες του και με την ψήφο του στις επικείμενες εκλογές μπορεί να τους σταματήσει.

Η ενίσχυση της ενωτικής πρωτοβουλίας | ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά θα αποτελέσει μία ουσιαστική αντιπολίτευση και θα βάλει φρένο στις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ, που διαλύουν την Δημόσια Υγεία, τις δημόσιες υποδομές και τη ζωή του Λαού.

Το Γραφείο Τύπου»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου