Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Raisi συνετρίβη, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης

Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, πτώση ελικόπτερου,

     Ο Ιρανός πρόεδρο, Εμπραχίμ Ραΐσι, ταξίδευε στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το έθνος του Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα ΒΑ της Τεχεράνης....


Eλικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι συνετρίβη κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε μια βόρεια περιοχή και η κατάστασή του είναι προς το παρόν άγνωστη, μετέδωσε το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA την Κυριακή.

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, κατέπεσε στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν και τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να το προσεγγίσουν λόγω ομίχλης, ανέφερε το IRNA. Δεν είναι σαφές ποια είναι η ακριβής κατάσταση του ελικοπτέρου του Raisi.

Είκοσι ομάδες διάσωσης και drones έχουν σταλεί στην περιοχή όπου κατέπεσε το ελικόπτερο.

Μαζί με τους Ραΐσι και Χοσεΐν και μια ομάδα αξιωματούχων επέβαιναν στο ελικόπτερο που επέστρεφαν από μια τελετή για το άνοιγμα φράγματος στα σύνορα του Ιράν με το Αζερμπαϊτζάν όταν «συνετρίβη κατά την προσγείωση στην περιοχή Varzaqan την Κυριακή», ανέφερε το IRNA English.

«Στην περιοχή έχουν σταλεί 20 ομάδες διάσωσης και drones, αλλά λόγω της αβατότητας της περιοχής, των ορεινών και δασικών συνθηκών της, καθώς και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα της πυκνής ομίχλης, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης θα πάρει χρόνο», δήλωσε το IRNA. είπε.

Το IRNA ανέφερε επίσης, επικαλούμενο ντόπιους, το ελικόπτερο συνετρίβη στην περιοχή του δάσους Dizmar μεταξύ των χωριών Ozi και Pir Davood. Κάτοικοι στο βόρειο Varzeqan, στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, είπαν ότι άκουσαν θορύβους από την περιοχή, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν Ahmad Vahidi είπε ότι ένα από τα ελικόπτερα αναγκάστηκε να προσγειωθεί σκληρά λόγω ομίχλης.

«Τώρα διαφορετικές ομάδες διάσωσης κινούνται προς την περιοχή, αλλά δεδομένου ότι έχει ομίχλη και τον ακατάλληλο καιρό και τις συνθήκες μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να φτάσουν εκεί που βρίσκεται το ελικόπτερο», είπε ο Βαχίντι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας που αναρτήθηκε στο Telegram από τις κρατικές ειδήσεις του Ιράν. πρακτορείο IRNA.

Πρόσθεσε ότι υπήρξε κάποια επαφή με τους επιβάτες του ελικοπτέρου, «αλλά δεδομένου ότι η περιοχή είναι λίγο περίπλοκη, η επαφή είναι δύσκολη και περιμένουμε inshallah για τις ομάδες διάσωσης να φτάσουν γρήγορα στην τοποθεσία αυτού του ατυχήματος όπου βρίσκεται το ελικόπτερο και δώστε μας περισσότερες πληροφορίες."

«Από την αρχή αυτού του περιστατικού που αναφέρθηκε σχετικά με το ελικόπτερο του Προέδρου, οι Ανακουφιστικές Δυνάμεις της Ερυθράς Ημισελήνου και οι βοηθητικές στρατιωτικές δυνάμεις και δυνάμεις επιβολής του νόμου ξεκίνησαν μια ευρεία προσπάθεια για να βρουν αυτό το ελικόπτερο», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

«Ορισμένοι από τους συντρόφους του προέδρου σε αυτό το ελικόπτερο μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με το Κεντρικό Αρχηγείο, δημιουργώντας ελπίδες ότι το περιστατικό θα μπορούσε να είχε τελειώσει χωρίς θύματα», πρόσθεσε ο Tasnim.

Το ελικόπτερο ήταν μέρος μιας συνοδείας τριών ελικοπτέρων. Δύο από αυτά τα ελικόπτερα επέβαιναν υπουργούς και αξιωματούχους που έφτασαν στον προορισμό τους με ασφάλεια, σύμφωνα με το Tasnim.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου